Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu publicat la editorialul lui Mircea Marian din EVZ intitulat ” Băsescu îl demască pe Blaga: s-a vândut mogulilor!”, editorial ce poate fi citit accesand linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-basescu-il-demasca-pe-blaga-s-a-vandut-mogulilor-924119.html )

 

Dacă-i recunosc vreo competenţă lui Traian Băsescu, aceasta este competenţa de a distruge. A distrus Alianţa DA, a distrus Alianţa Johannis, a distrus relaţiile cu Franţa şi Germania, a distrus respectul şi solidaritatea dintre diferitele categorii sociale din interiorul poporului român. Şi, probabil performanţa care va dăinui cel mai mult, a distrus speranţa de mai bine pentru multe generaţii de români de acum încolo.

Crede cineva că va avea vreo problemă să distrugă şi firava coterie formată în jurul lui Blaga în vederea alegerilor din luna mai din PDL? Staţi liniştiţi: preşedintele lucrează.

Întâi va încerca să-i cumpere. Banii sunt la Boc, Udrea, Blejnar.

Apoi va încerca să-i şantajeze. Serviciile sunt la el.

În fine, dacă prin absurd  se va alege Blaga, va dărâma guvernul şi va trece PDL-ul în opoziţie. Să-i sature de Blaga.

Eu vreau să câştige Boc prezidenţialele în PDL. Şi nu sunt ipocrit când spun asta. Chiar vreau. Mi se pare calea cea mai rapidă de reducere a acestui partid la dimensiunile lui reale, cele dinainte de începerea tratamentului cu steroizii anabolizanţi ai puterii.

În plus, cum am mai spus-o de nenumărate ori, nu pot să văd în Blaga şi ai lui un antivirus Băsescu eficient. Oamenii ăştia, îmbogăţiţi în tranziţie, sunt prea laşi şi prea vulnerabili pentru a încerca măcar să reziste redutabilei artilerii de intimidare a Napoleonului de la Cotroceni.

Boc, cel puţin, ar asigura garanţia continuităţii: ăştia am fost, ăştia suntem, ăştia vom fi, ne ştiţi:  Băsescu, Udrea, Boc, Anastase. Adică BUBA.

Marea vulnerabilitate a lui Traian Băsescu, în afara firii sale intempestive, este dezastruoasa lui operă socială din ultimii ani, purtând ştampila “guvernarea Băsescu – Boc”. Un PDL condus de Blaga, trecut în opoziţie, evident, pentru a fi decuplat de la resurse,  ar fi tocmai bun să i se transfere această ştampilă şi să-l rebrenduiască pe Băsescu în chip de apostol al poporului năpăstuit. Or eu tocmai asta nu aş vrea să se întâmple, având în vedere ce memorie scurtă am demonstrat întotdeauna noi, ca popor.

Contele de Saint GermainEditorialePolemicealegeri PDL,Basescu,Blaga,Blejnar,Boc,Editorialul EVZ,Mircea Marian,moguli,Udrea(Comentariu publicat la editorialul lui Mircea Marian din EVZ intitulat ' Băsescu îl demască pe Blaga: s-a vândut mogulilor!', editorial ce poate fi citit accesand linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-basescu-il-demasca-pe-blaga-s-a-vandut-mogulilor-924119.html )   Dacă-i recunosc vreo competenţă lui Traian Băsescu, aceasta este competenţa de a distruge. A distrus Alianţa DA, a distrus Alianţa Johannis, a...Blog politic si polemic