Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu publicat la editorialul lui Mircea Marian din EVZ intitulat ” Băsescu îl demască pe Blaga: s-a vândut mogulilor!”, editorial ce poate fi citit accesand linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-basescu-il-demasca-pe-blaga-s-a-vandut-mogulilor-924119.html )

 

Dacă-i recunosc vreo competență lui Traian Băsescu, aceasta este competența de a distruge. A distrus Alianța DA, a distrus Alianța Johannis, a distrus relațiile cu Franța și Germania, a distrus respectul și solidaritatea dintre diferitele categorii sociale din interiorul poporului român. Și, probabil performanța care va dăinui cel mai mult, a distrus speranța de mai bine pentru multe generații de români de acum încolo.

Crede cineva că va avea vreo problemă să distrugă și firava coterie formată în jurul lui Blaga în vederea alegerilor din luna mai din PDL? Stați liniștiți: președintele lucrează.

Întâi va încerca să-i cumpere. Banii sunt la Boc, Udrea, Blejnar.

Apoi va încerca să-i șantajeze. Serviciile sunt la el.

În fine, dacă prin absurd  se va alege Blaga, va dărâma guvernul și va trece PDL-ul în opoziție. Să-i sature de Blaga.

Eu vreau să câștige Boc prezidențialele în PDL. Și nu sunt ipocrit când spun asta. Chiar vreau. Mi se pare calea cea mai rapidă de reducere a acestui partid la dimensiunile lui reale, cele dinainte de începerea tratamentului cu steroizii anabolizanți ai puterii.

În plus, cum am mai spus-o de nenumărate ori, nu pot să văd în Blaga și ai lui un antivirus Băsescu eficient. Oamenii ăștia, îmbogățiți în tranziție, sunt prea lași și prea vulnerabili pentru a încerca măcar să reziste redutabilei artilerii de intimidare a Napoleonului de la Cotroceni.

Boc, cel puțin, ar asigura garanția continuității: ăștia am fost, ăștia suntem, ăștia vom fi, ne știți:  Băsescu, Udrea, Boc, Anastase. Adică BUBA.

Marea vulnerabilitate a lui Traian Băsescu, în afara firii sale intempestive, este dezastruoasa lui operă socială din ultimii ani, purtând ștampila „guvernarea Băsescu „“ Boc”. Un PDL condus de Blaga, trecut în opoziție, evident, pentru a fi decuplat de la resurse,  ar fi tocmai bun să i se transfere această ștampilă și să-l rebrenduiască pe Băsescu în chip de apostol al poporului năpăstuit. Or eu tocmai asta nu aș vrea să se întâmple, având în vedere ce memorie scurtă am demonstrat întotdeauna noi, ca popor.

Contele de Saint GermainEditorialePolemicealegeri PDL,Basescu,Blaga,Blejnar,Boc,Editorialul EVZ,Mircea Marian,moguli,Udrea(Comentariu publicat la editorialul lui Mircea Marian din EVZ intitulat ' Băsescu îl demască pe Blaga: s-a vândut mogulilor!', editorial ce poate fi citit accesand linkul  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-basescu-il-demasca-pe-blaga-s-a-vandut-mogulilor-924119.html )   Dacă-i recunosc vreo competență lui Traian Băsescu, aceasta este competența de a distruge. A distrus Alianța DA, a distrus Alianța Johannis, a...Blog politic si polemic