Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Aseară am aflat secretul bunei guvernări BB: țara este condusă ca o mașină. Președintele ne-a explicat: „dacă Ponta nici o mașină nu e în stare să conducă „“ știți, el e copilot „“ cum să-l las eu să conducă o țară”?

Se ridică cel puțin trei întrebări iscate de această nouă emisie de adâncă înțelepciune prezidențială:

  1. Cum de au fost americanii atât de iresponsabili alegându-și un președinte precum Theodore Roosevelt ?
  2. Cine le-a luat mințile nemților să o desemneze cancelar pe Angela Merkel când îl aveau la dispoziție pe Michael Schumacher?
  3. Ce este Emil Boc, dacă nu copilot, în mașina pilotată de Traian Băsescu ?

Noua încercare a lui Traian Băsescu de a-și zeflemisi adversarii politici folosind postul național de televiziune, denotă pe lângă lipsa de respect pentru propriul statut de înalt demnitar și un mod de gândire care explică multe din „performanțele” sale actuale.

Domnul Băsescu este adeptul guvernării ca formă de condus mașina. Adică un șofer singur la toate comenzile, un decident unic, ce nu are nevoie de foruri consultative sau cenzoriale care să-l încurce cu trasee obligatorii, limitări de viteză sau sensuri unice.

Așa se face că, urcându-se la volan după un șpriț, a intrat în decor, cu criza economică la remorcă, derapând România spre cel mai sumbru peisaj economic de la revoluție incoace.

Așa se face că, impulsiv cum îl știm, a depășit pe linie continuă buna cuviință diplomatică în raporturile cu Franța și Germania, încercând apoi să le ia fața șmecherește, ca pe Dorobanți, când din sens opus se profila amenințător tirul pe pilot automat al acceptării / respingerii României în spațiul Schengen.

Dacă cu poliția rutieră din țărișoară i-a mai mers, intrarea în decor fiind interpretată ca soluție anticriză, Franța și Germania l-au discriminat în modul cel mai nedemocratic, suspendându-i permisul de Schengen pe perioadă nedeterminată. Dar nici dânsul n-a rămas dator: a pus mâna pe levierul ce nu-i lipsește din gadgeturile șoferiei de cartier și i-a tras una lui Sarkozi peste parbrizul anti Gadhafi de a băgat Elysee-ul în fibrilații.

Rezultatele conducerii țării ca o mașină se văd.  Ce-ar fi însă să vedem și cum e ca o țară să fie condusă după standardele lumii civilizate, ca o companie de succes?

Nu de alta dar pe noi, ca populatie, ne-ar avantaja mai mult statutul de salariați la Microsoft decât cel de pietoni traversând timorati pe zebra din calea bolidului fără frâne și fără direcție pilotat de Traian Băsescu, cu Boc copilot. Sau mă înșel ?

Contele de Saint GermainCrochiul de martiEmil Boc,Ponta,Roosevelt,Schumacher,tara condusa ca o masina,Traian BasescuAseară am aflat secretul bunei guvernări BB: țara este condusă ca o mașină. Președintele ne-a explicat: 'dacă Ponta nici o mașină nu e în stare să conducă '“ știți, el e copilot '“ cum să-l las eu să conducă o țară'? Se ridică cel puțin trei întrebări iscate de această...Blog politic si polemic