Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Aseară am aflat secretul bunei guvernări BB: ţara este condusă ca o maşină. Preşedintele ne-a explicat: “dacă Ponta nici o maşină nu e în stare să conducă – ştiţi, el e copilot – cum să-l las eu să conducă o ţară”?

Se ridică cel puţin trei întrebări iscate de această nouă emisie de adâncă înţelepciune prezidenţială:

  1. Cum de au fost americanii atât de iresponsabili alegându-şi un preşedinte precum Theodore Roosevelt ?
  2. Cine le-a luat minţile nemţilor să o desemneze cancelar pe Angela Merkel când îl aveau la dispoziţie pe Michael Schumacher?
  3. Ce este Emil Boc, dacă nu copilot, în maşina pilotată de Traian Băsescu ?

Noua încercare a lui Traian Băsescu de a-şi zeflemisi adversarii politici folosind postul naţional de televiziune, denotă pe lângă lipsa de respect pentru propriul statut de înalt demnitar şi un mod de gândire care explică multe din “performanţele” sale actuale.

Domnul Băsescu este adeptul guvernării ca formă de condus maşina. Adică un şofer singur la toate comenzile, un decident unic, ce nu are nevoie de foruri consultative sau cenzoriale care să-l încurce cu trasee obligatorii, limitări de viteză sau sensuri unice.

Aşa se face că, urcându-se la volan după un şpriţ, a intrat în decor, cu criza economică la remorcă, derapând România spre cel mai sumbru peisaj economic de la revoluţie incoace.

Aşa se face că, impulsiv cum îl ştim, a depăşit pe linie continuă buna cuviinţă diplomatică în raporturile cu Franţa şi Germania, încercând apoi să le ia faţa şmechereşte, ca pe Dorobanţi, când din sens opus se profila ameninţător tirul pe pilot automat al acceptării / respingerii României în spaţiul Schengen.

Dacă cu poliţia rutieră din ţărişoară i-a mai mers, intrarea în decor fiind interpretată ca soluţie anticriză, Franţa şi Germania l-au discriminat în modul cel mai nedemocratic, suspendându-i permisul de Schengen pe perioadă nedeterminată. Dar nici dânsul n-a rămas dator: a pus mâna pe levierul ce nu-i lipseşte din gadgeturile şoferiei de cartier şi i-a tras una lui Sarkozi peste parbrizul anti Gadhafi de a băgat Elysee-ul în fibrilaţii.

Rezultatele conducerii ţării ca o maşină se văd.  Ce-ar fi însă să vedem şi cum e ca o ţară să fie condusă după standardele lumii civilizate, ca o companie de succes?

Nu de alta dar pe noi, ca populatie, ne-ar avantaja mai mult statutul de salariaţi la Microsoft decât cel de pietoni traversând timorati pe zebra din calea bolidului fără frâne şi fără direcţie pilotat de Traian Băsescu, cu Boc copilot. Sau mă înşel ?

Contele de Saint GermainCrochiul de martiEmil Boc,Ponta,Roosevelt,Schumacher,tara condusa ca o masina,Traian BasescuAseară am aflat secretul bunei guvernări BB: ţara este condusă ca o maşină. Preşedintele ne-a explicat: “dacă Ponta nici o maşină nu e în stare să conducă – ştiţi, el e copilot – cum să-l las eu să conducă o ţară”? Se ridică cel puţin trei întrebări iscate de această...Blog politic si polemic