Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat, partial, la articolul lui Grigore Cartianu din Adevarul intitulat ” Dragilor, arde tare la ficat?”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Dragilor-arde_tare_la_ficat_7_622207777.html)

 

Eu nu știu dacă susținerile lui Grigore Cartianu despre revoluția română din 1989 sunt adevărate sau nu. Ceea ce apare, la o analiză pe surse publice accesibile cititorului contemplativ din fotoliu, este că atât cărțile cât și articolele sale despre revoluția română au la bază o vastă și înlesnită documentare și că ele generează reacții adverse peste media de placiditate a românilor.

De ce oare?

În primul rând pentru că lumea nu crede în imparțialitatea și obiectivitatea autorului. Nu trebuie demonstrat mai mult decât prin simpla trimitere la arhivele Adevărul, ziar pe care îl conduce GC, sau la   aparițiile repetate și aproape exclusive  la B1TV că, în România polarizată de azi, cu un Traian Băsescu săpând între români o falie care abolește nuanțele,  transformând totul în alb și negru, în bun și rău, acest ziarist „“ scriitor nu arbitrează ci combate viguros în una din tabere, mai precis în cea a puterii.

În al doilea rând pentru că GC nu are instruire și acribie de istoric ci, mai degrabă, elanuri de procuror.  Cine a lucrat la proiecte cu bibliografie stufoasă știe că în miile, zecile de mii, de pagini suport se pot găsi, deopotrivă, și informații care să susțină o teorie și informații care să o infirme. Depinde pe care alegi a le folosi și promova.  Ce, din activitatea de până acum a lui GC, ne-ar îndreptăți să credem că el a folosit sursele de care a dispus pentru a se apropia de adevăr și nu pentru a fi util unei cauze?

Mai sunt și alte posibile explicații pentru valul de contestări și acuze de rea credință cu care au fost întâmpinate dezvăluirile sale despre revoluție. Nu a le trece în revistă pe toate este important aici ci a înțelege că fără o probitate construită cu sacrificii, fără o credibilitate demonstrată și cucerită în lupte grele cu mrejele oportunismului, nu poți pretinde și nu vei reuși să te bucuri, din partea cititorilor, de prezumția de onestitate.

Contele de Saint GermainPolemiceAdevarul,arde tare la ficat,B1TV,Grigore Cartianu,revolutia romana,Traian Basescu(Acest comentariu a fost postat, partial, la articolul lui Grigore Cartianu din Adevarul intitulat ' Dragilor, arde tare la ficat?', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Dragilor-arde_tare_la_ficat_7_622207777.html)   Eu nu știu dacă susținerile lui Grigore Cartianu despre revoluția română din 1989 sunt adevărate sau nu. Ceea ce apare, la o...Blog politic si polemic