Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat, partial, la articolul lui Grigore Cartianu din Adevarul intitulat ” Dragilor, arde tare la ficat?”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Dragilor-arde_tare_la_ficat_7_622207777.html)

 

Eu nu ştiu dacă susţinerile lui Grigore Cartianu despre revoluţia română din 1989 sunt adevărate sau nu. Ceea ce apare, la o analiză pe surse publice accesibile cititorului contemplativ din fotoliu, este că atât cărţile cât şi articolele sale despre revoluţia română au la bază o vastă şi înlesnită documentare şi că ele generează reacţii adverse peste media de placiditate a românilor.

De ce oare?

În primul rând pentru că lumea nu crede în imparţialitatea şi obiectivitatea autorului. Nu trebuie demonstrat mai mult decât prin simpla trimitere la arhivele Adevărul, ziar pe care îl conduce GC, sau la   apariţiile repetate şi aproape exclusive  la B1TV că, în România polarizată de azi, cu un Traian Băsescu săpând între români o falie care aboleşte nuanţele,  transformând totul în alb şi negru, în bun şi rău, acest ziarist – scriitor nu arbitrează ci combate viguros în una din tabere, mai precis în cea a puterii.

În al doilea rând pentru că GC nu are instruire şi acribie de istoric ci, mai degrabă, elanuri de procuror.  Cine a lucrat la proiecte cu bibliografie stufoasă ştie că în miile, zecile de mii, de pagini suport se pot găsi, deopotrivă, şi informaţii care să susţină o teorie şi informaţii care să o infirme. Depinde pe care alegi a le folosi şi promova.  Ce, din activitatea de până acum a lui GC, ne-ar îndreptăţi să credem că el a folosit sursele de care a dispus pentru a se apropia de adevăr şi nu pentru a fi util unei cauze?

Mai sunt şi alte posibile explicaţii pentru valul de contestări şi acuze de rea credinţă cu care au fost întâmpinate dezvăluirile sale despre revoluţie. Nu a le trece în revistă pe toate este important aici ci a înţelege că fără o probitate construită cu sacrificii, fără o credibilitate demonstrată şi cucerită în lupte grele cu mrejele oportunismului, nu poţi pretinde şi nu vei reuşi să te bucuri, din partea cititorilor, de prezumţia de onestitate.

Contele de Saint GermainPolemiceAdevarul,arde tare la ficat,B1TV,Grigore Cartianu,revolutia romana,Traian Basescu(Acest comentariu a fost postat, partial, la articolul lui Grigore Cartianu din Adevarul intitulat ' Dragilor, arde tare la ficat?', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/Dragilor-arde_tare_la_ficat_7_622207777.html)   Eu nu ştiu dacă susţinerile lui Grigore Cartianu despre revoluţia română din 1989 sunt adevărate sau nu. Ceea ce apare, la o...Blog politic si polemic