Scorul acestui articol
[Total: 14 voturi. Media: 4.7]

„Cred că aveți niște consilieri dezastruoși, stimate domnule Președinte, din moment ce, la doar un an după o alegere triumfală, ați ajuns în ochiul unui ciclon ce se anunță devastator pentru dumneavoastră!”
Așa aș începe o scrisoare adresată Președintelui României, Klaus Iohannis, dacă aș avea minime temeiuri să cred că l-ar interesa, câtuși de puțin, opiniile unui anonim îngrijorat de deriva țării.
Cum însă nu pare a fi cazul, voi adresa gândurile ce urmează cititorilor mei statornici, puțini la număr dar foarte prețioși pentru mine.
Este aproape incredibil ce asalt s-a pornit de la o vreme, adică după instalarea guvernului Cioloș, împotriva președintelui Iohannis.
Eu, care numai de simpatii iohanniste nu pot fi bănuit, simt făcătura, recunosc mâna, adulmec hăitașii și sunt uluit cât de fără perdea a început să se braconeze la președinte, sub nasul unui popor cu simțurile amorțite și cu identitatea zdrențe.
Iar de la Cotroceni, tăcere!
Cristoiu, prin oglindirea în paralel a mai multor stări de fapt (coincidențe?) creează holograma președintelui „“ complice, principal organizator și beneficiar al tragediei de la Colectiv („comportamentul lui Klaus Iohannis după Tragedia de la Colectiv din 30 octombrie 2015 lasă bizara impresie că preÈ™edintele a dat curs unui Scenariu È™tiut de el, dacă nu chiar scris de el cu mult dinaintea Incendiului„). Chilian aruncă anatema într-un mod mult mai categoric și infamant: „Aceasta, cele 63 de morminte si sutele de raniti sunt opera ta si rezultatul direct al ordinului pe care tu l-ai dat pentru ca sa cada Guvernul Ponta si pentru tu sa ai Guvernul tau! Nu, nu mai am nici un fel de dubiu! Tu Iohannis esti vinovatul principal! Ar trebui sa fi anchetat, judecat si condamnat pentru crima, pentru genocid si inpuscat ca Ceausescu la Targoviste„. Până și Nistorescu tresare la vederea, pe Internet, a incendiului avansând vijelios pe direcția lui Iohannis: „Klaus Iohannis și-a dat foc la case! A stârnit sau a tolerat un foc de bănuieli și s-a mișcat greoi până când ele amenință să devină vâlvătaie. Pe cât de ușor s-a ales cu demisia lui Victor Ponta, pe atât de repede a intrat sub zodia unor bănuieli cumplite. La această oră, o mare parte din populația României îl crede amestecat cel puțin în căderea guvernului Ponta și în încropirea guvernului Cioloș, dacă nu și în alte lucruri legate de acest eveniment tragic„.
Și asta e doar reacția internă. Căci și diaspora, ca la un semn, s-a pus în mișcare. „Dezamăgire profundă”, „Un președinte pierdut”, Ne-ai înșelat” „“ iată doar câteva titluri de scrisori, articole ori comentarii anti Iohannis publicate în presa apărută după Anul Nou.
Apoi mișcarea stranie a DNA de includere, într-un referat făcut după aceea public, a stenogramelor convorbirilor telefonice ale ofițerului STS de la Guvern, stenograme care nu aveau nicio legătură cu infracțiunea de care respectivul ofițer era suspectat în dosar dar care, în schimb, lansau bomba „focului pus” la Colectiv. Acest gest al Laurei Kovesi a fost comentat în articolul de ieri. Pare inspirat de un subtil bobârnac licuricesc și ar putea fi oricând, la nevoie, asociat cu declarația necugetată a lui Klaus Iohannis „A fost nevoie sa moară oameni ca aceasta demisie să se producă„.
Și în toată această canonadă îndreptată împotriva lui, Klaus Iohannis tace. Părând a nu ști că și tăcerea vorbește. Vorbește, dar altfel decât prin cuvinte. Vorbește folosind o limbă codificată, pe care fiecare o înțelege cum poate sau cum este ajutat să poată. Unii traduc tăcerea lui Iohannis prin aroganță, prin sfidare, prin dispreț. Alții prin frică. Alții prin lipsă de argumente. Alții, pur și simplu, prin prostie. Sau iresponsabilitate. Sau lene.
Este vreuna din traducerile de mai sus favorabilă lui, Președintelui? Niciuna!
Cu fiecare zi în plus de muțenie, Klaus Iohannis se scufundă. Tace și pierde. Tace și în ochii lumii devine tot mai vinovat. Tace și nimeni nu va găsi vreun motiv să-i sară în apărare, la o adică, dacă el însuși nu o face. Tace și este scos din joc încetul cu încetul, ca la fotbal. Tace și este, literalmente, lăsat în offside.
„Treziți-vă, odată, teutonul din sângele strămoșesc, domnule președinte contemplativ și moleșit prin ardelenizare. Å¢ara v-a votat să-i fiți președinte, nu muscă țețe; să-i dați încredere și imbold nu stinghereala de-a fi condusă de o marionetă.
Treziți-vă! Ați avea atâtea lucruri bune de făcut pentru poporul acesta. Chiar v-au încălecat cowboy-i? Chiar v-au pus botnița ursarii cu epoleți? Credeți că merită să ne părăsiți pe noi, cei mulți, măsurați și dăinuitori pentru ei, cei puțini, lacomi și vremelnici?
Treziți-vă și trăiți-vă cu onoare clipa de glorie ce v-a fost dată. Și închipuiți-vă, neavând copii, că noi suntem copiii dumneavoastră. Cei fără putere dar cu dreptatea de partea lor. Doamna Rarinca și nu doamna Stanciu, domnul Mencinicopschi și nu doamna Kovesi, cei 7 milioane care am votat suspendarea la referendum și nu suspendatul pe care oameni ce depind de semnătura dumneavoastră l-au lăsat, în mod fraudulos, să ne batjocorească până în ultima zi de mandat și chiar și după aceea.
Treziți-vă și, dacă e nevoie, jertfiți-vă! Asta înseamnă destin stelar, de lider ce merită să rămână în istorie.
Treziți-vă! Dar nu maine, nu la capatul mandatului, acum!”

Contele de Saint GermainEditorialeCeausescu,Chilian,colonel STS,Cornel Nistorescu,cowboy,DNA,genocid,guvernul Ciolos,guvernul Ponta,Ion Cristoiu,Klaus Iohannis,Laura Kovesi,offside,Targoviste,teuton,tragedia de la Colectiv'Cred că aveți niște consilieri dezastruoși, stimate domnule Președinte, din moment ce, la doar un an după o alegere triumfală, ați ajuns în ochiul unui ciclon ce se anunță devastator pentru dumneavoastră!' Așa aș începe o scrisoare adresată Președintelui României, Klaus Iohannis, dacă aș avea minime temeiuri să cred că...Blog politic si polemic