Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Ieri, pentru câteva minute, de la tribuna parlamentului, Emil Boc a fost cu adevărat Președintele PDL-ului, partidul cu cei mai tupeiști și aroganți oameni de nimic. Ce s-o fi acumulat în micuțul și blajinul ardelean, ce-o fi rupt zăgazurile acestei placide forme fără fond, nu voi afla, probabil, niciodată. Voi rămâne însă în memorie cu un fel de parodie de discurs de înfierare, năucitoare prin agresivitate și păcate proprii atribuite adversarilor.  Îți trebuie tupeu, nu glumă, să indici plutonului de execuție tocmai pe fostul prim ministru cu cele mai bune rezultate de creștere economică din istoria postdecembristă a României, în condițiile în care tu (dacă se poate spune „tu” când de fapt ești doar o unealtă folosită prost de altii) duci țara de râpă cu o viteză și cu o forță distrugătoare ale unui aviator kamikaze dotat (iată paradoxul) cu parașută de salvare.

Rar mi-a fost dat să văd în direct atâta ipocrizie. Dar asta poate si pentru că rar se întâmplă în viață ca o fantoșă să fie burdușită de păpușarii ei nu cu paie ci cu  o imensă capacitate distructivă, cu atâta dinamită cât să distrugă zece țări medii dar pe care să trebuiască să o prezinte poporului sedat ca având virtuți binefăcătoare.

Nu mă voi apuca acum să produc exemple cu citate  în susținerea celor spuse mai sus. Ar însemna să revăd marea filipică de ieri a microscopicului prim ministru, ceea ce ar fi o irosire suplimentară de timp. Curioșii, ori cei ce nu mă cred, pot verifica însă direct la sursă, fără dificultate.

Ca să aveți totuși o idee despre culmile pe care exponenții portocaliilor au ridicat virtutea lor definitorie, tupeul, iată un fragment găsit chiar pe pagina electronică a unui ziar deschis  în fața mea, pe ecran:

Premierul Emil Boc: „Nimeni nu mai împrumută bani. De unde vor Ponta și Antonescu să-și finanțeze pomenile electorale”?

Nu vi se pare un tupeu dus aproape de paroxism? Să te prefaci a uita că însuși tartorul gheenei peste care ai fost numit primă „“ marionetă,  cu coarne și copite, a promis în decembrie 2009, ca să fie ales (și a fost), că a doua zi după înscăunare va acorda profesorilor majorarea de 50% a salariilor, aprobată prin lege și neaplicată de Tăriceanu?

Somnul rațiunii naște monștri și delirul atotputerniciei naște boci. Da, a avut dreptate cine a spus că nu e nimic mai periculos decât un laș căruia îi dai pe mână o mitralieră.

 

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,aroganta,Boc,ipocrizie,PDL,Ponta,prim ministru microscopic,Tariceanu,tupeuIeri, pentru câteva minute, de la tribuna parlamentului, Emil Boc a fost cu adevărat Președintele PDL-ului, partidul cu cei mai tupeiști și aroganți oameni de nimic. Ce s-o fi acumulat în micuțul și blajinul ardelean, ce-o fi rupt zăgazurile acestei placide forme fără fond, nu voi afla, probabil, niciodată....Blog politic si polemic