Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Acest comentariu a fost postat la editorialul lui Andrei Plesu din Adevarul, intitulat „Pe alta data”, editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Pe_alta_dataPe_alta_data_7_608409156.html)

 

Hotărârea lui Andrei Pleșu mă întristează. Sigur, nu are rost să elegiez ca la Marea Despărțire. Domnia sa va continua, slavă Domnului, să scrie și să ne marcheze din postura de viu. Va fi în continuare printre noi, agreabil ca o mângâiere de amic ori contrariant ca o invitație la nebăgare de seamă, mereu însă pândit cu nerăbdare când publică ceva și citit peste rând.

Eu l-am comentat în ultimul an relativ des și de cele mai multe ori  cerându-i socoteală, cu o  discutabilă (probabil) îndreptățire de admirator. Acum, văzându-i mâhnirea și pasul înapoi, sunt brusc asaltat de aceleași porniri defensive pe care le mărturisește și domnia sa. Oare nu am contribuit și eu la această lehamite? mă mustră o neconfirmată vinovăție.

Să accept că am partea mea de contribuție, poate părea trufie. Să mă fac că nu pricep ar fi însă, desigur, fariseism.

Așa că voi spune doar atât: domnule Pleșu, ceea ce am urmărit importunându-vă cu opiniile mele nu a fost, în nici un caz , să vă împing spre gestul de azi. Dacă modestele mele postări au contribuit cât de puțin la un astfel de efect atunci  mi-ați demonstrat, probabil fără a vă fi propus asta, limitele și nedoritele efecte colaterale ale scrisului meu.

Contele de Saint GermainPolemiceAdevarul,andrei plesu,efecte colaterale,fariseism,Pe alta data,trufie(Acest comentariu a fost postat la editorialul lui Andrei Plesu din Adevarul, intitulat 'Pe alta data', editorial ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Pe_alta_dataPe_alta_data_7_608409156.html)   Hotărârea lui Andrei Pleșu mă întristează. Sigur, nu are rost să elegiez ca la Marea Despărțire. Domnia sa va continua, slavă Domnului, să scrie și să...Blog politic si polemic