Scorul acestui articol
[Total: 80 voturi. Media: 4.5]

 

Nu vedeți că orice-ar face PSD „“ în bine sau în rău –  este mereu votat majoritar?

Că orice-ar face duÈ™manii lui să-l rupă, să-l distrugă, nu reuÈ™esc? Ba, din contră, îl fortifică?

De ce se întâmplă asta? Nu vă întrebați?

Este atacat cu arme teribile, È™i din interior È™i din exterior, È™i totuÈ™i rezistă. Cum de e posibil? Care să fie secretul?

Mai pierde în luptă câte un comandant suprem (Geoană, Ponta), niscaiva generali de divizie/județ (Nicolescu, Mazăre) dar capacitatea lui de supraviețuire È™i regenerare îl salvează mereu de la dezastru. E o realitate confirmată de toate alegerile din urmă. Merită analizat.

De ce poporul votant român nu se satură de PSD? De ce campania furibundă purtată de statul paralel sub deviza „žPSD ciuma roÈ™ie” nu dă rezultatele dorite? De ce românii îi votează pe „žpenalii” ChiricheÈ™ È™i Olguța Vasilescu cu 70%, în plin delir anticorupție? De ce, cu toate că guvernele Grindeanu È™i Tudose au comis repetate bâlbe È™i falsete, PSD a crescut în sondaje, depăÈ™ind 45%?

Explicația acestor aparente paradoxuri mi se pare clară È™i simplă: românii votează PSD pentru că PSD e ca ei. PSD e ca România. Și cu bune dar È™i cu rele!

Ascultând vocile propagandei anti „“ PSD ce aflăm? Că PSD este cel mai corupt partid din România! Și ce mai aflăm? Că România este cea mai coruptă țară din Europa! Oribil, nu? Revoltător, nu-i aÈ™a?

Similitudinea sare în ochi.

Românul statistic se simte jignit È™i nedreptățit când se afirmă despre țara lui că este campioană europeană (dacă nu chiar mondială) la hoție. Pentru că, în primul rând, nu este adevărat! Se cunosc multe țări primprejurul nostru cu isprăvi de corupție cel puțin la fel de scandaloase, care nu-È™i fac din asta un brend. Apoi, chiar dacă ar fi aÈ™a, această anatemă ar trebui atuncată (dacă e musai) asupra unei țări întregi, asupra unui popor întreg, de eventuali moraliÈ™ti antiromâni din exterior, în niciun caz de „žpatrioți” autohtoni.

Da, România este o țară cu multă corupție. Cum È™i PSD este un partid cu mulți corupți.

Dar observăm la marile noastre modele, SUA È™i Germania, performanțe de corupție la scară planetară pe lângă care noi suntem niÈ™te mărunți hoți de ouă de sub cloÈ™că.

Să vă reamintesc unde È™i de lăcomia È™i imoralitatea căror actori a fost declanÈ™ată marea  criză mondială din 2008? De băncile americane de investiții Lehman Brothers È™i de Merrill Lynch ați auzit? Știți cât a costat întreaga lume hoția lor generalizată?

Dar să venim mai aproape de casă. Răsunătoarele găuri financiare date bugetului României, precum afacerea Microsoft, ori „žinvestiția strategică Bechtel, vă spun ceva? Dar legitimarea purității nu doar etnice ci È™i etice a „žDeutschland über alles” prin grandioasele sale țepe, una dată planetei de către concernul Volkswagen È™i alta dată României de către firma EADS, vă lasă chiar rece?

Orice român onest È™i neatins de idioțenie sau patimă partizană observă dubla măsură. Și înțelege că exact cum niÈ™te recordmeni mondiali ai corupției fără frontiere ne pun pe noi, românii,  în vitrina de scuipat a lui „žaÈ™a nu”,  ca să abată atenția de la marile lor malversațiuni, tot astfel oculții È™i ipocriții noÈ™tri justițiari interni se năpustesc să tragă pe roată PSD-ul pentru a-È™i proteja josnicele lor interese de clan.

Iar românii, mai intuitivi È™i mai isteți decât cei care vor să-i fraierească, au ințeles asta. Ei fac o extrapolare inversă: aÈ™a cum È™mecheri din exterior încercă, sub tot felul de lozinci generoase, să aservească È™i să exploateze România exclusiv in interesul lor, înseamnă că, tot aÈ™a, sub sloganul luptei impotriva corupției, È™mecheri interni încercă să distrugă PSD pentru aceleaÈ™i motive egoiste care nu au nicio legătură cu patria, patriotismul È™i poporul. Și atunci, imboldul lor lăuntric (al românilor nepervertiți, nu al È™mecherilor) ce-i împinge să-È™i apere țara oricum ar fi aceasta, bună / rea,  se prelungeÈ™te È™i asupra partidului care e ca țara. A partidului, PSD, care e ca ei. Și cu bune È™i cu rele.

Când România e umilită pe nedrept prin neprimirea în Schengen, prin prelungirea MCV È™i, mai ales, prin încoronarea, an de an, drept cea mai coruptă țară din Europa, când această umilință este întreținută cu un rictus tăios pe chip de iude interne precum Monica Macovei È™i Laura Kovesi care, în paralel, apără cu dinții (chiar împotriva deciziilor CCR) È™i actuala ordine ocultă din țară, bazată pe o justiție abuzivă È™i pe poliție politică, este lesne de înțeles de ce PSD, care este perceput ca un partid după chipul È™i asemănarea României, adică personificând o victimă a preaputernicilor zilei, creÈ™te în sondaje.

Poporul român este un popor creÈ™tin, tolerant È™i peste medie de intuitiv.  ÎÈ™i formează convingerile din ce vede cu ochii lui È™i din ce simte pe pielea proprie. Altfel spus, e destul de greu de dus cu vorba. Realitatea nemijlocită îl influențează mai puternic decât o mie de discursuri meÈ™teÈ™ugite. Este un popor care nici nu ridică primul piatra È™i nici nu îi iubeÈ™te pe cei care se grăbesc să o facă. Din toate aceste motive va fi mereu mai aproape de victime decât de agresori.

Contele de Saint GermainEditorialeanatema,Bechtel,coruptie,Deutschland uber alles,EADS,Geoana,iude,Lehman Brothers,MCV,Merrill Lynch,Monica Macovei,Olguța Vasilescu,paradoxuri,penali,Ponta,primarul Chereches,propaganda,PSD,PSD ciuma rosie,Schengen,similitudine,Volkswagen  Nu vedeți că orice-ar face PSD '“ în bine sau în rău -  este mereu votat majoritar? Că orice-ar face duÈ™manii lui să-l rupă, să-l distrugă, nu reuÈ™esc? Ba, din contră, îl fortifică? De ce se întâmplă asta? Nu vă întrebați? Este atacat cu arme teribile, È™i din interior È™i din exterior,...Blog politic si polemic