Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 3]

În plin război USL-ist, aseară am mai fost supuși unei incercări neplăcute: să ne decidem la ce televiziune privim pentru a încerca să înțelegem ce ne propun, cu adevărat, cei doi lideri Ponta și Antonescu, invitați în paralel și la concurență de Antena 3, respectiv B1.
Am profitat de faptul că Antena 3 a „furat” startul cu 10 minute pentru a urmări deschiderea dezbaterilor alături de Victor Ponta și Mihai Gâdea. Apoi, la „și jumătate”, am comutat pe Antonescu și Turcescu, unde am rămas până la final, cu excepția pauzelor de publicitate de pe B1 când reveneam, pentru scurtă vreme, pe Antena 3.
De ce am procedat astfel, de ce „am trădat” postul cu care fraternizasem în ultimii ani pentru a-i crește audiența unui post pe care îl detest? Simplu: pentru că mi s-a părut mai puțin chinuitor să-l privesc pe Turcescu străduindu-se din răsputeri (dar fără niciun succes) să-i provoace declarații compromițătoare lui Antonescu decât să văd la postul meu favorit o reeditare a baladei Miorița într-o interpretare cinică.
Pur și simplu mă simțeam umilit, în scurtele incursiuni pe Antena 3, să observ curgând la nesfârșit scrolul cu „Ponta: în USL toți, Antonescu, Ponta, Constantin, trebuie să fim egali” sau să-l aud pe Ponta pronunțând mai des USD decât USL. Sub apăsarea acestei neplăcute senzații de complot vrânceano – ungurean, mi se părea că toate susținerile intransigente ale „moldoveanului” Antonescu, pe care fusesem gata să le amendez ca „ambâțuri disproporționate”, căpătau acum sens, substanță, îndreptățire.
Până la urmă cine e Partidul Conservator? Cine e Daniel Constantin? Din ce tradiție și cu ce moștenire descinde el  în această morganatică împreunare cu urmașii brătienilor și chiar cu aceia ai lui Ion Iliescu? Să păstrăm totuși proporțiile: distanța dintre Daniel Constantin și Crin Antonescu este exact aceea dintre PC și PNL, dintre USD și USL.
Crin Antonescu și-a dominat și prin frază și prin spontaneitate încruntatul  interlocutor. Folosind un registru din vocabularul valorilor aristocratice, mai puțin uzitat în dialoguri de tranșee, cu trimiteri dese la tradiție de partid, onoare, prestigiu, neatârnare, refuz al trădării, cuvintele sale au funcționat adesea ca înțepături de floretă la adresa celor cu apucături exagerat politicianiste. Nu a fugit de întrebările incomode (era clar că nu are astfel de intenții din moment ce a acceptat să vină chiar în bârlogul lupilor) și a știut să puncteze anti-Băsescu și anti-propaganda sa ori de câte ori Robert Turcescu încerca să-l provoace să lovească spre propriile redute.
A recunoscut că are contestatari în interiorul PNL și că înțelege să-i trateze printr-o decizie de respect (și nu de disprețuitoare ignorare), aceea de a convoca pentru azi un înalt for al partidului  care să arbitreze situația. A punctat că momentul de acum este unul crucial pentru viitorul apropiat al PNL și al vieții politice românești și nicidecum unul oarecare, de false rivalități individuale, cum se comentează răuvoitor.
Cât despre Antena 3, aștept noile dezvăluiri despre Traian Băsescu anunțate într-un fel dătător de speranțe. După interviul memorabil cu fostul ministru ceaușist al industriei ușoare, o femeie lucidă și curajoasă care a recunoscut că și membrii CC ai PCR din epocă știau „cât de periculos” era acest șpăgar, Traian Băsescu, și se avertizau unii pe alții asupra faptului că omul are înaltă protecție de la securitate, este foarte posibil ca și alte voci din aceeași zonă de apusă putere să fie dispuse a sparge tăcerea.

Contele de Saint GermainEditorialeAntena 3,Antonescu,B1,CC al PCR,Daniel Constantin,Ion Iliescu,Mihai Gadea,Miorita,Ponta,Robert Turcescu,USLÎn plin război USL-ist, aseară am mai fost supuși unei incercări neplăcute: să ne decidem la ce televiziune privim pentru a încerca să înțelegem ce ne propun, cu adevărat, cei doi lideri Ponta și Antonescu, invitați în paralel și la concurență de Antena 3, respectiv B1. Am profitat de faptul...Blog politic si polemic