Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 3]

În plin război USL-ist, aseară am mai fost supuşi unei incercări neplăcute: să ne decidem la ce televiziune privim pentru a încerca să înţelegem ce ne propun, cu adevărat, cei doi lideri Ponta şi Antonescu, invitaţi în paralel şi la concurenţă de Antena 3, respectiv B1.
Am profitat de faptul că Antena 3 a “furat” startul cu 10 minute pentru a urmări deschiderea dezbaterilor alături de Victor Ponta şi Mihai Gâdea. Apoi, la “şi jumătate”, am comutat pe Antonescu şi Turcescu, unde am rămas până la final, cu excepţia pauzelor de publicitate de pe B1 când reveneam, pentru scurtă vreme, pe Antena 3.
De ce am procedat astfel, de ce “am trădat” postul cu care fraternizasem în ultimii ani pentru a-i creşte audienţa unui post pe care îl detest? Simplu: pentru că mi s-a părut mai puţin chinuitor să-l privesc pe Turcescu străduindu-se din răsputeri (dar fără niciun succes) să-i provoace declaraţii compromiţătoare lui Antonescu decât să văd la postul meu favorit o reeditare a baladei Mioriţa într-o interpretare cinică.
Pur şi simplu mă simţeam umilit, în scurtele incursiuni pe Antena 3, să observ curgând la nesfârşit scrolul cu “Ponta: în USL toţi, Antonescu, Ponta, Constantin, trebuie să fim egali” sau să-l aud pe Ponta pronunţând mai des USD decât USL. Sub apăsarea acestei neplăcute senzaţii de complot vrânceano – ungurean, mi se părea că toate susţinerile intransigente ale “moldoveanului” Antonescu, pe care fusesem gata să le amendez ca “ambâţuri disproporţionate”, căpătau acum sens, substanţă, îndreptăţire.
Până la urmă cine e Partidul Conservator? Cine e Daniel Constantin? Din ce tradiţie şi cu ce moştenire descinde el  în această morganatică împreunare cu urmaşii brătienilor şi chiar cu aceia ai lui Ion Iliescu? Să păstrăm totuşi proporţiile: distanţa dintre Daniel Constantin şi Crin Antonescu este exact aceea dintre PC şi PNL, dintre USD şi USL.
Crin Antonescu şi-a dominat şi prin frază şi prin spontaneitate încruntatul  interlocutor. Folosind un registru din vocabularul valorilor aristocratice, mai puţin uzitat în dialoguri de tranşee, cu trimiteri dese la tradiţie de partid, onoare, prestigiu, neatârnare, refuz al trădării, cuvintele sale au funcţionat adesea ca înţepături de floretă la adresa celor cu apucături exagerat politicianiste. Nu a fugit de întrebările incomode (era clar că nu are astfel de intenţii din moment ce a acceptat să vină chiar în bârlogul lupilor) şi a ştiut să puncteze anti-Băsescu şi anti-propaganda sa ori de câte ori Robert Turcescu încerca să-l provoace să lovească spre propriile redute.
A recunoscut că are contestatari în interiorul PNL şi că înţelege să-i trateze printr-o decizie de respect (şi nu de dispreţuitoare ignorare), aceea de a convoca pentru azi un înalt for al partidului  care să arbitreze situaţia. A punctat că momentul de acum este unul crucial pentru viitorul apropiat al PNL şi al vieţii politice româneşti şi nicidecum unul oarecare, de false rivalităţi individuale, cum se comentează răuvoitor.
Cât despre Antena 3, aştept noile dezvăluiri despre Traian Băsescu anunţate într-un fel dătător de speranţe. După interviul memorabil cu fostul ministru ceauşist al industriei uşoare, o femeie lucidă şi curajoasă care a recunoscut că şi membrii CC ai PCR din epocă ştiau “cât de periculos” era acest şpăgar, Traian Băsescu, şi se avertizau unii pe alţii asupra faptului că omul are înaltă protecţie de la securitate, este foarte posibil ca şi alte voci din aceeaşi zonă de apusă putere să fie dispuse a sparge tăcerea.

Contele de Saint GermainEditorialeAntena 3,Antonescu,B1,CC al PCR,Daniel Constantin,Ion Iliescu,Mihai Gadea,Miorita,Ponta,Robert Turcescu,USLÎn plin război USL-ist, aseară am mai fost supuşi unei incercări neplăcute: să ne decidem la ce televiziune privim pentru a încerca să înţelegem ce ne propun, cu adevărat, cei doi lideri Ponta şi Antonescu, invitaţi în paralel şi la concurenţă de Antena 3, respectiv B1. Am profitat de faptul...Blog politic si polemic