Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Domnilor, sunteți o licență. Cu atât mai trivială cu cât comportamentul vă este mai în contrast cu particula nobiliară, ironic atribuită. Lăcomie, lipsă de scrupule,lăcomie. Un triunghi cu două vârfuri confundate. Asta sunteți. Suprafață zero. Obraz zero. Unidimensionali. Poligon degenerat. Ca figură geometrică, desigur. 
Să revenim. Soarta și ironia ei ne-au făcut, vremelnic, aliați. Eu și domniile voastre, avem, aveam,  un dușman comun: Traian Băsescu. Răul cel mai infect ce s-a putut abate peste România ultimilor 25 de ani, între multe alte rele de dat sens vidanjei. Eu mă zbat în acest colț anonim de comunicare să ciupesc cu vorba, cu ideea, cu sarcasmul obrazul de pachiderm al celui care ne-a umbrit prea curând și prea indelung bucuria scăpării de Ceaușescu și, ce observ în ultimele luni, săptămâni, zile, din partea voastră, tovarăși conjuncturali de redută? Că vi s-a urcat la cap, că vi s-a urât cu binele, că de când Victor Ponta a ajuns prim „“ ministru și drenurile bugetare au reînceput să pompeze vitamine în bojocii voștri sclerozați de seceta surghiunului  în opoziție, ați uitat de umilința și jurămintele luptei comune pe care am pornit-o idealist, ca să scăpăm țara de Băsescu. Ați schimbat prioritățile din mers: acum vreți totul pentru voi. Și prim ministru și președinte și descentralizare și majoritate fără PNL în parlament, și consilii județene, și consilii locale, totul. Să controlați absolut, să vă înstăpâniți absolut, să nu mai aveți a da socoteală pentru capricii, furtișaguri, toane. Pe Băsescu l-ați trecut deja la istorie muzeală, vi se pare a fi rămas din el doar virgula formolizată a lui Terente. Armele vi se întorc spre aliații cu care ați pornit la drum promițând să împărțiți fără nazuri puterea. Ați redevenit cei din apogeul declinului partidului roșu, iliescian: lacomii hidoși ai nației. Puneți între paranteze angajamente, prietenii, onoare și căutați, bulimic,  doar japca necumpătată. Îndoparea cu orice preț. Ce aliați, ce parteneri de încredere, ce cuvânt dat?
Nu v-a fost de ajuns că, tot mai des, tot mai vehement, tot mai plini de nerecunoștință, ați început să luați la țintă pe Crin Antonescu și PNL-ul pentru că nu acceptă să vă gireze hotărârile impuse fără consultare, ifosele de jupâni nărăviți a bate cu pumnul în masă. A trebuit să-l scoateți ca vârf de lance al dezicerii voastre de Antonescu tocmai pe Mircea Geoană, acest bezmetic rătăcit prin politică, acest descreierat  ce a compromis speranțele unui popor întreg într-o singură clipă de „el însuși”?!
Nu v-a fost de ajuns că ați creat o televiziune de partid hrănită din contracte de la buget date preferențial firmelor unui sereist notoriu, Sebastian Ghiță. A trebuit  să-l desemnați, ca inamic public numărul 1 al acestei televiziuni, pe ferocele Crin Antonescu și nicidecum pe  blândul și preacinstitul Traian Băsescu.
Toate aceste unduiri de cocalari  nu v-au fost de ajuns. Liberalii trebuiau compromiși decisiv, doar se apropie alegerile europarlamentare. I-ați luat părtași, pe șest, la aroganța supremă, la proba de foc a eliberării voastre de orice fel de măsură a exagerării: votarea în parlament a legii amnistiei și a modificărilor la codul penal. Strecurate, cu complicitatea crepusculului, printre alte zeci de documente secundare, visele voastre de intangibilitate penală au prins viață și au respirat preț de o iluzie. Da, liberalii, așa cum i-ați (des)considerat tot timpul, au fost creduli și au mers pe mâna voastră, pe buna voastră credință. Au votat în orb și au primit o lecție dură, meritată, venită la timp.
Dar și voi, Doamne, ați primit o lecție. Și încă ce lecție! Zmetia formolizatului Terente de la Cotroceni v-a turtit instant meclele de boxeuri slăninoși, ce se învățaseră să-și programeze doar meciuri trucate, de încă și acum vă adunați din balta de muci roșii cioburile baroneștilor voastre măsele.
Mă întreb insă dacă ați și învățat ceva din lecția asta. De pildă, dacă ați invățat că Băsescu, așa muribund cum este, știe de minune să vă exploateze prostia și lăcomia. Sau dacă ați invățat că, și reîmprietenite cu Ponta, marile puteri – sperietori de anul trecut de la referendum (sperietori de altă limbă decât româna) nu vor să mai accepte și pace reîntoarcerea la butoane în România a  genului de aristocrație politică purulentă brevetată de Adrian Năstase sub titulatura de baronime locală de partid.
Stimate domnule Marian Oprișan, dumneavoastră reprezentați pentru mine baronul PSD emblematic. Omul care la alegeri aduce profit partidului iar între ele își aduce profit sieși și găștii sale. Știu că în spatele performanțelor ce v-au eternizat la conducerea județului Vrancea există și o doză de inteligență pragmatică fără de care lăcomia nu s-ar fi putut impune. Acestei fracțiuni de inteligență pragmatică mă adresez acum și o previn: dacă veți forța să obțineți totul în anul electoral 2014, în 2015 nu veți mai avea nimic.
Poporul acesta a acumulat atâta frustrare de 10 ani încoace încât, după ce ținta Traian Băsescu va dispărea din radarele sale, va căuta un alt debușeu pentru a-și descărca preaplinul. Priviți doar la mișcările anti-Ponta ce au fost instrumentate în ultimele luni: se simte în ele mocnirea ce așteaptă doar o scânteie pentru a generaliza flama eliberatoare.
Fiți înțelepti și păstrați USL-ul unit până după prezidențiale. Pardesiul PNL-ului, chiar dacă a început să vă strângă pe la nerăbdare și rapacitate, este singurul care va păstrează aparențele de onorabilitate vouă pesediștilor înfloriți din coastă iliesciană. A vă dezbrăca de acest pardesiu înainte de europarlamentare înseamnă a vă prezenta la prezidențiale în toată goliciunea voastră hrăpăreață, a demonstra că ereditatea vă urmărește ca un blestem.
Nu vă dau aceste sfaturi nici din simpatie,  nici din complicitate. Tot ce vreau pe plan politic de la anul ce urmează este  înfrângerea fără recurs a lui Traian Băsescu și intrarea într-o normalitate, într-un echilibru de forțe, care să nu mai permită pe viitor derapaje aberante spre o putere totalitară.
Stopați impulsurile nesăbuite ale inconștienților voștri colegi de a juca pe totul sau nimic. Și spre binele țării și spre binele vostru, nesătuilor, România nu mai trebuie, cel puțin în viitorul apropiat, să aibă și președinte și prim – ministru din același partid.
PS Știu că baroni locali există în toate partidele. Inclusiv la liberali. Nu-mi plac însă generalizările, nici uniformizările,  atunci când gradele de comparație ne oferă un relief atât de divers. Iar superlativul absolut, în materie de pegră locală, îl oferă, fără discuție, baronimile locale ale PDL-ului și PSD-ului. Pe lângă acestea, cea a liberalilor este încă neînțărcată.

Contele de Saint GermainEditorialebaron local,Ceausescu,Crin Antonescu,lacomie,Marian Oprisan,PNL,PSD,Sebastian Ghita,Terente de la Cotroceni,USL,Victor PontaDomnilor, sunteți o licență. Cu atât mai trivială cu cât comportamentul vă este mai în contrast cu particula nobiliară, ironic atribuită. Lăcomie, lipsă de scrupule,lăcomie. Un triunghi cu două vârfuri confundate. Asta sunteți. Suprafață zero. Obraz zero. Unidimensionali. Poligon degenerat. Ca figură geometrică, desigur.  Să revenim. Soarta și ironia...Blog politic si polemic