Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Publicarea contractului cu CEC-ul a fost o diversiune disperată, ca sacrificarea unui dig lateral din albia unui râu, atunci când se apropie viitura devastatoare. Doar -doar s-o mai putea salva ceva.

Şi cei mai neînduplecaţi, şi cei mai fanatici suporteri ai preşedintelui Băsescu s-au obiectivat o clipă în faţa implacabilei realităţi: dacă un contract cu atâtea dubioase consemnări (aprobarea fulger a creditului, încălcarea plafonului maxim, dobânda preferenţială, supraevaluarea terenului de către experţii băncii etc. etc. etc) a fost scos ca pavăză, cu atâta precipitare, şi aruncat jertfă opiniei publice cu speranţa naivă că o domoli măcar pentru o zi curiozităţile presei) înseamnă că în amontele dar şi în avalul său zac îngropate adevărate mine antitanc (ca să prelungesc astfel comparaţia, dintr-un comentariu anterior, prin care îl asemănam pe TB cu un şenilat).

Dacă un susţinător înflăcărat ca Dan Tapalagă scrie ce scrie în ultimul număr al Revistei 22 (http://www.revista22.ro/ce-are-de-facut-agricultorul-basescu-33720.html) (articolul i-a fost rapid arhivat), dacă un îmblânzit până la linsul cizmelor prezidenţiale ca Ion Cristoiu şi-a călcat pe frica de morţii din dulap, lepădându-se de “Biserica Adorarea lui Traian Băsescu”, înseamnă că, de data asta, preşedintele jucător a pus talpa (sau mai de grabă mâna) atât de flagrant încât primirea cartonaşului roşu chiar că nu mai poate fi evitată.

Voiam să consacru acest comentariu îmboldirii celor ce investighează cazul tranzacţiei de 300 ha de la Nana de a-şi concentra energiile detectivistice asupra celor ce au vândut aceste terenuri şi nu asupra virgulelor şi punctelor de suspensie din contractul – momeală al Ioanei Băsescu cu CEC-ul.

Voiam să insist asupra totalei anomalii, în cazul în care am fi avut de-a face cu un vânzător de bună credinţă, de a se precipita să facă această tranzacţie acum, la preţurile momentului, când numai peste cinci luni aceste preţuri ar fi explodat iar profitul vânzătorului ar fi putut fi cu circa 5 milioane de euro mai mare.

Pute de la o poştă, ca pe vremuri abatorul de la Văcăreşti, jongleria cu preţuri din jurul acestei afaceri. Prefectul judeţului spune că în zonă hectarul se vinde cu 2000 – 2500 Euro. Ioana Băsescu plăteşte pe el 5000 de Euro (dublu!!!), expertul CEC îl evaluează la 6000 Euro (bizareria bizareriilor). Ce să mai înţelegi? Eu înţeleg aşa: expertul a umflat la maximum preţul gajului, ca să îi permită lui Gheţea să aibă, cât de cât, o acoperire pentru matrapazlâcul acceptării ca garanţie la credit a însuşi pământului cumpărat. Ioana Băsescu e sfătuită să nu declare în acte preţul de cumpărare dat de piaţă, cel de 2500 Euro, deoarece i-ar pune in mare dificultate pe cei ce au ajutat-o cu creditul, adică pe Gheţea şi pe expertul evaluator al băncii, ceea ce n-ar fi fost de dorit. Pe de altă parte, Ioana Băsescu nu vrea nici să ia ţeapă şi să-i plătească binevoitorului italian dublul preţului de piaţă al terenului. Şi atunci, aşa cred eu, se înţelege cu macaronarul aciuat în Monaco să-i vireze suma exagerată din contract iar acesta, ulterior, să găsească o formă de a-i returna diferenţa. Inginerie de vânzări anterioare – vânzări posterioare, la care Ioana Băsescu s-a dovedit maestră.

Asta voiam să spun: căutaţi la vânzător. Descâlciţi iţele relaţiilor anterioare dintre acesta şi mafia băsistă. Nu se poate să nu găsiţi afaceri anterioare, piste care să ducă exact în miezul tartarului.

Mi-au luat-o însă înainte cei de la Jurnalul Naţional (http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/ferma-presedintelui-scandal-politico-financiar-in-tranzactia-cu-capete-de-pod-in-monaco-pantelimon-si-rahova-apar-coincidente-penale-655601.html). Citiţi şi vă cruciţi. Şi ăsta nu este decât începutul.

Sper din tot sufletul ca nicio mişculaţie pusă acum la cale, în regim de avarie totală, prin laboratoarele cotrocenisto – sereiste, să nu oprească tăvălugul pornit, să nu facă în aşa fel încât anunţata comisie parlamentară de anchetă să nu se mai constituie. Malversaţiunea prezidenţială este de data asta mult prea evidentă pentru a mai putea-o ascunde cineva sub fumigene.

Bănuiesc că Traian Băsescu va încerca să cadă la pace cu Victor Ponta oferindu-i în schimbul escamotării acestui scandal NUP-ul pentru Liviu Dragnea. Târgul ar fi peste puterea de acceptare a mea şi a multor altora. Nici nu vreau să mă gândesc că aşa ceva ar fi posibil.

Contele de Saint GermainEditorialeabatorul de la Vacaresti,CEC,Dan Tapalagă,Ioana Basescu,Ion Cristoiu,Jurnalul National,Liviu Dragnea,mafia basista,NUP,revista 22,Terenuri Nana,Victor PontaPublicarea contractului cu CEC-ul a fost o diversiune disperată, ca sacrificarea unui dig lateral din albia unui râu, atunci când se apropie viitura devastatoare. Doar -doar s-o mai putea salva ceva. Şi cei mai neînduplecaţi, şi cei mai fanatici suporteri ai preşedintelui Băsescu s-au obiectivat o clipă în faţa implacabilei...Blog politic si polemic