Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Publicarea contractului cu CEC-ul a fost o diversiune disperată, ca sacrificarea unui dig lateral din albia unui râu, atunci când se apropie viitura devastatoare. Doar -doar s-o mai putea salva ceva.

Și cei mai neînduplecați, și cei mai fanatici suporteri ai președintelui Băsescu s-au obiectivat o clipă în fața implacabilei realități: dacă un contract cu atâtea dubioase consemnări (aprobarea fulger a creditului, încălcarea plafonului maxim, dobânda preferențială, supraevaluarea terenului de către experții băncii etc. etc. etc) a fost scos ca pavăză, cu atâta precipitare, și aruncat jertfă opiniei publice cu speranța naivă că o domoli măcar pentru o zi curiozitățile presei) înseamnă că în amontele dar și în avalul său zac îngropate adevărate mine antitanc (ca să prelungesc astfel comparația, dintr-un comentariu anterior, prin care îl asemănam pe TB cu un șenilat).

Dacă un susținător înflăcărat ca Dan Tapalagă scrie ce scrie în ultimul număr al Revistei 22 (http://www.revista22.ro/ce-are-de-facut-agricultorul-basescu-33720.html) (articolul i-a fost rapid arhivat), dacă un îmblânzit până la linsul cizmelor prezidențiale ca Ion Cristoiu și-a călcat pe frica de morții din dulap, lepădându-se de „Biserica Adorarea lui Traian Băsescu”, înseamnă că, de data asta, președintele jucător a pus talpa (sau mai de grabă mâna) atât de flagrant încât primirea cartonașului roșu chiar că nu mai poate fi evitată.

Voiam să consacru acest comentariu îmboldirii celor ce investighează cazul tranzacției de 300 ha de la Nana de a-și concentra energiile detectivistice asupra celor ce au vândut aceste terenuri și nu asupra virgulelor și punctelor de suspensie din contractul – momeală al Ioanei Băsescu cu CEC-ul.

Voiam să insist asupra totalei anomalii, în cazul în care am fi avut de-a face cu un vânzător de bună credință, de a se precipita să facă această tranzacție acum, la prețurile momentului, când numai peste cinci luni aceste prețuri ar fi explodat iar profitul vânzătorului ar fi putut fi cu circa 5 milioane de euro mai mare.

Pute de la o poștă, ca pe vremuri abatorul de la Văcărești, jongleria cu prețuri din jurul acestei afaceri. Prefectul județului spune că în zonă hectarul se vinde cu 2000 – 2500 Euro. Ioana Băsescu plătește pe el 5000 de Euro (dublu!!!), expertul CEC îl evaluează la 6000 Euro (bizareria bizareriilor). Ce să mai înțelegi? Eu înțeleg așa: expertul a umflat la maximum prețul gajului, ca să îi permită lui Ghețea să aibă, cât de cât, o acoperire pentru matrapazlâcul acceptării ca garanție la credit a însuși pământului cumpărat. Ioana Băsescu e sfătuită să nu declare în acte prețul de cumpărare dat de piață, cel de 2500 Euro, deoarece i-ar pune in mare dificultate pe cei ce au ajutat-o cu creditul, adică pe Ghețea și pe expertul evaluator al băncii, ceea ce n-ar fi fost de dorit. Pe de altă parte, Ioana Băsescu nu vrea nici să ia țeapă și să-i plătească binevoitorului italian dublul prețului de piață al terenului. Și atunci, așa cred eu, se înțelege cu macaronarul aciuat în Monaco să-i vireze suma exagerată din contract iar acesta, ulterior, să găsească o formă de a-i returna diferența. Inginerie de vânzări anterioare – vânzări posterioare, la care Ioana Băsescu s-a dovedit maestră.

Asta voiam să spun: căutați la vânzător. Descâlciți ițele relațiilor anterioare dintre acesta și mafia băsistă. Nu se poate să nu găsiți afaceri anterioare, piste care să ducă exact în miezul tartarului.

Mi-au luat-o însă înainte cei de la Jurnalul Național (http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/ferma-presedintelui-scandal-politico-financiar-in-tranzactia-cu-capete-de-pod-in-monaco-pantelimon-si-rahova-apar-coincidente-penale-655601.html). Citiți și vă cruciți. Și ăsta nu este decât începutul.

Sper din tot sufletul ca nicio mișculație pusă acum la cale, în regim de avarie totală, prin laboratoarele cotrocenisto – sereiste, să nu oprească tăvălugul pornit, să nu facă în așa fel încât anunțata comisie parlamentară de anchetă să nu se mai constituie. Malversațiunea prezidențială este de data asta mult prea evidentă pentru a mai putea-o ascunde cineva sub fumigene.

Bănuiesc că Traian Băsescu va încerca să cadă la pace cu Victor Ponta oferindu-i în schimbul escamotării acestui scandal NUP-ul pentru Liviu Dragnea. Târgul ar fi peste puterea de acceptare a mea și a multor altora. Nici nu vreau să mă gândesc că așa ceva ar fi posibil.

Contele de Saint GermainEditorialeabatorul de la Vacaresti,CEC,Dan Tapalagă,Ioana Basescu,Ion Cristoiu,Jurnalul National,Liviu Dragnea,mafia basista,NUP,revista 22,Terenuri Nana,Victor PontaPublicarea contractului cu CEC-ul a fost o diversiune disperată, ca sacrificarea unui dig lateral din albia unui râu, atunci când se apropie viitura devastatoare. Doar -doar s-o mai putea salva ceva. Și cei mai neînduplecați, și cei mai fanatici suporteri ai președintelui Băsescu s-au obiectivat o clipă în fața implacabilei...Blog politic si polemic