Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Periodic, Dan Voiculescu își dă cu stângu-n dreptu”™. Ba dirijând într-un mod grotesc corul aplaudacilor PC, ba defilând ca un ciclop cu o lentilă lipsă la ochelari și cu ochiul liber gata să bage copiii în sperieți,  ba reîncarnând-o pe Mafalda după ce, biata, și-a pierdut clarviziunea inocentei (ridicându-i la fileu lui Traian Băsescu noi teme de înghețat apele), ba,…ba,…ba.  În vâltoarea acestei obstinații, de a aduce contribuții browniene la destabilizarea și mai mare a haosului, ieri nu a găsit nimic mai bun de făcut decât să atace PNL-ul și pe Crin Antonescu, acuzându-i pe ambii de tendințe de blat cu Traian Băsescu.

Asta mi s-a părut culmea… autoaccidentării, în condițiile în care, pentru pactul de coabitare al lui Ponta cu președintele, avea doar cuvinte de laudă.

Replica lui Crin Antonescu  nu s-a lăsat așteptată, adjectivul folosit de acesta la adresa aberantei provocări voiculesciene părându-mi-se meritat de dur și neechivoc: „declarația lui  Dan Voiculescu, privind o apropiere a PNL de Traian Băsescu și PDL, este una profund nerușinată”.

Crin Antonescu își demonstrează încă o dată neatârnarea. După ce i-a transmis PSD-ului că nu se lasă nici șantajat nici intimidat de tendințele satrapice ale acestuia, acum îi transmite și lui Dan Voiculescu, destul de clar ca să audă și detractorii care îl descriau drept „remorca varanului”, că nu e deloc dispus să-i admită derapajele tendențioase.

Eu, personal, salut această atitudine a lui Crin Antonescu și cred că, prin directețea și duritatea ei, îi aduce liderului liberal puncte electorale importante.

Mă miră că un personaj atât de versat în ale politicii precum Dan Voiculescu nu este în stare să-și citească corect percepția publică, cea care, la alegeri, decide. Se pare că în acest moment DV confundă simpatia uriașă de care se bucură Antena 3 cu simpatia pentru sine. Și tot cu simpatie pentru sine confundă și ura generalizată față de Traian Băsescu. Greșit. Sinucigaș de greșit.

Nu voi vorbi în numele altora dar, în ceea ce mă privește, dacă prin pozițiile tranșante și oarecum unidirecționate pe care le am pe acest blog par (și uneori chiar sunt) aliatul lui Dan Voiculescu, acest lucru se explică doar prin aceea că și el și eu avem același dușman, Traian Băsescu. De aici însă și până la a închide ochii la lovituri murdare, precum declarația de azi împotriva lui Crin Antonescu, e o distanță pe care nu o voi parcurge. Și nu sunt deloc dispus să mă fac că nu observ că așa cum PSD-ul poate găsi înțelegere la Dan Voiculescu pentru felul în care se întărește ademenindu-i cu acadele administrative pe simpatizanții și parlamentarii PPDD, tot aș ar trebui să găsească înțelegere la Dan Voiculescu și Crin Antonescu atunci când, cu mijloace „de seducție administrativă” mult inferioare lui Victor Ponta, încearcă să-și apropie dintre indecișii care nu-l înghit nici pe Traian Băsescu dar nici PSD-ul sau PC-ul.

Å¢in foarte mult la Antena 3 și la nucleul dur de ziariști de acolo. Apreciez curajul lor de a se bate, asumându-și toate riscurile, cu un personaj de malefismul și forța distructivă ale lui Traian Băsescu. Știu că sunt oameni inteligenți, cu personalitate și respect pentru meseria pe care o fac. Tocmai de aceea îmi pun speranța că nu vom asista în perioada următoare, ca o consecință a schimbului de replici comentat mai sus, la o modificare în rău a atitudinii lor față de Crin Antonescu. Pentru că, dacă se va întâmpla așa, singurul beneficiar va fi Traian Băsescu.

Contele de Saint GermainEditorialeAntena 3,Crin Antonescu,Dan Voiculescu,PC,PDL,PNL,PPDD,PSD,USL,Victor PontaPeriodic, Dan Voiculescu își dă cu stângu-n dreptu'™. Ba dirijând într-un mod grotesc corul aplaudacilor PC, ba defilând ca un ciclop cu o lentilă lipsă la ochelari și cu ochiul liber gata să bage copiii în sperieți,  ba reîncarnând-o pe Mafalda după ce, biata, și-a pierdut clarviziunea inocentei (ridicându-i...Blog politic si polemic