Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Periodic, Dan Voiculescu îşi dă cu stângu-n dreptu’. Ba dirijând într-un mod grotesc corul aplaudacilor PC, ba defilând ca un ciclop cu o lentilă lipsă la ochelari şi cu ochiul liber gata să bage copiii în sperieţi,  ba reîncarnând-o pe Mafalda după ce, biata, şi-a pierdut clarviziunea inocentei (ridicându-i la fileu lui Traian Băsescu noi teme de îngheţat apele), ba,…ba,…ba.  În vâltoarea acestei obstinaţii, de a aduce contribuţii browniene la destabilizarea şi mai mare a haosului, ieri nu a găsit nimic mai bun de făcut decât să atace PNL-ul şi pe Crin Antonescu, acuzându-i pe ambii de tendinţe de blat cu Traian Băsescu.

Asta mi s-a părut culmea… autoaccidentării, în condiţiile în care, pentru pactul de coabitare al lui Ponta cu preşedintele, avea doar cuvinte de laudă.

Replica lui Crin Antonescu  nu s-a lăsat aşteptată, adjectivul folosit de acesta la adresa aberantei provocări voiculesciene părându-mi-se meritat de dur şi neechivoc: “declaraţia lui  Dan Voiculescu, privind o apropiere a PNL de Traian Băsescu şi PDL, este una profund neruşinată”.

Crin Antonescu îşi demonstrează încă o dată neatârnarea. După ce i-a transmis PSD-ului că nu se lasă nici şantajat nici intimidat de tendinţele satrapice ale acestuia, acum îi transmite şi lui Dan Voiculescu, destul de clar ca să audă şi detractorii care îl descriau drept “remorca varanului”, că nu e deloc dispus să-i admită derapajele tendenţioase.

Eu, personal, salut această atitudine a lui Crin Antonescu şi cred că, prin directeţea şi duritatea ei, îi aduce liderului liberal puncte electorale importante.

Mă miră că un personaj atât de versat în ale politicii precum Dan Voiculescu nu este în stare să-şi citească corect percepţia publică, cea care, la alegeri, decide. Se pare că în acest moment DV confundă simpatia uriaşă de care se bucură Antena 3 cu simpatia pentru sine. Şi tot cu simpatie pentru sine confundă şi ura generalizată faţă de Traian Băsescu. Greşit. Sinucigaş de greşit.

Nu voi vorbi în numele altora dar, în ceea ce mă priveşte, dacă prin poziţiile tranşante şi oarecum unidirecţionate pe care le am pe acest blog par (şi uneori chiar sunt) aliatul lui Dan Voiculescu, acest lucru se explică doar prin aceea că şi el şi eu avem acelaşi duşman, Traian Băsescu. De aici însă şi până la a închide ochii la lovituri murdare, precum declaraţia de azi împotriva lui Crin Antonescu, e o distanţă pe care nu o voi parcurge. Şi nu sunt deloc dispus să mă fac că nu observ că aşa cum PSD-ul poate găsi înţelegere la Dan Voiculescu pentru felul în care se întăreşte ademenindu-i cu acadele administrative pe simpatizanţii şi parlamentarii PPDD, tot aş ar trebui să găsească înţelegere la Dan Voiculescu şi Crin Antonescu atunci când, cu mijloace “de seducţie administrativă” mult inferioare lui Victor Ponta, încearcă să-şi apropie dintre indecişii care nu-l înghit nici pe Traian Băsescu dar nici PSD-ul sau PC-ul.

Ţin foarte mult la Antena 3 şi la nucleul dur de ziarişti de acolo. Apreciez curajul lor de a se bate, asumându-şi toate riscurile, cu un personaj de malefismul şi forţa distructivă ale lui Traian Băsescu. Ştiu că sunt oameni inteligenţi, cu personalitate şi respect pentru meseria pe care o fac. Tocmai de aceea îmi pun speranţa că nu vom asista în perioada următoare, ca o consecinţă a schimbului de replici comentat mai sus, la o modificare în rău a atitudinii lor faţă de Crin Antonescu. Pentru că, dacă se va întâmpla aşa, singurul beneficiar va fi Traian Băsescu.

Contele de Saint GermainEditorialeAntena 3,Crin Antonescu,Dan Voiculescu,PC,PDL,PNL,PPDD,PSD,USL,Victor PontaPeriodic, Dan Voiculescu îşi dă cu stângu-n dreptu’. Ba dirijând într-un mod grotesc corul aplaudacilor PC, ba defilând ca un ciclop cu o lentilă lipsă la ochelari şi cu ochiul liber gata să bage copiii în sperieţi,  ba reîncarnând-o pe Mafalda după ce, biata, şi-a pierdut clarviziunea inocentei (ridicându-i...Blog politic si polemic