Scorul acestui articol
[Total: 241 voturi. Media: 4.9]

 

Motto
„Îmi aduc aminte că stăteam lângă gropile pline de cadavre însângerate”¦
cineva a întrebat <<Ce facem cu acest gunoi putrezit?>>
asta m-a făcut să-l privesc ca pe o marfă.”
Franz Stangl
comandantul lagărelor de exterminare Sobibor și Treblinka

 

Anumite fapte ale prezentului au darul de a te împinge să cauți echivalent al lor în istorie.

Este cazul inumanei lipse de reacție a lui Klaus Iohannis atunci când în imediata lui apropiere, la un discurs de Ziua Marinei, a leÈ™inat o femeie „“ soldat din garda de onoare. Era imposibil să nu fi văzut incidentul, deoarece s-a petrecut la doar 5-6 metri în sud-estul lui iar agitația iscată nu lăsa loc de dubii.

Femeia respectivă, întâmplător afro „“ americană, negresă, a fost prinsă în brațe de camarazii ei, până când a apărut de urgență o echipă de brancardieri cu o targă. În timpul acesta preÈ™edintele Iohannis È™i-a continuat imperturbabil discursul, fără nicio tresărire sau gest de compasiune, iar când a terminat de vorbit a plecat indiferent, robotic, ocolind grupul agitat al celor care îi acordau femeii primul ajutor fără măcar a arunca o privire în direcția aceea.

Imediat lacheii săi liberali s-au grăbit să-l scuze. VicepreÈ™edintele PNL Virgil Guran a declarat că este exagerată reacția publică generată de cazul de la Ziua Marinei, când un militar a leÈ™inat lângă Klaus Iohannis È™i È™eful statului nu s-a întors către el. „žNu a observat. Presedintele era atent la discurs, nu a observat„.

Te întrebi: până unde poate merge nesimțirea unor politicieni dacă nu au nici cea mai mică problemă să te mintă în față È™tiind că există imagini care îi contrazic?

„žNu a observat”? Priviți È™i dumneavoastră scena. Poate în prima clipă nu o fi observat. DeÈ™i rumoarea produsă era imposibil de ignorat. Dar, după aceea, când prin stânga preÈ™edintelui, prin fața lui, aleargă diverse persoane pentru  a acorda primul ajutor soldatului leÈ™inat, nici atunci să nu fi observat? Cu suprem dispreț, cu aroganța lui de cozoroc înalt, coboară de la pupitru întorcând spatele locului fierbinte È™i face un ocol, tocmai ca să evite orice apropiere.

Este aceasta, oare, o reacție de om normal? Măcar de om?

Această carcasă deÈ™ertică nu ascunde nimic biologic. Totul în ea e nisip, cuarț, apret de doc de izmană, scrâÈ™net, rânjet.

Iar unii îl vor preÈ™edinte pentru încă un mandat. Unii la fel de sensibili, patrioți, inteligenți, spontani È™i, mai ales, oneÈ™ti ca el.

Pentru Franz Stangl sutele de mii de evrei uciÈ™i de el la Sobibor și Treblinka nu erau altceva decât o marfă. Un gunoi putrezit.

Oare pentru Klaus Iohannis negresa aceea leÈ™inată la doi paÈ™i de el ce-o fi fost? Probabil o simplă pată de culoare pe care a È™ters-o instantaneu din memoria lui lavabilă cu o lavetă de îndepărtat gunoaiele putrezite.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/08/Constanta.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/08/Constanta-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeFranz Stangl,Iohannis Constanta,iohannis indiferent,soldat american lesinat  Motto 'Îmi aduc aminte că stăteam lângă gropile pline de cadavre însângerate'¦ cineva a întrebat <<Ce facem cu acest gunoi putrezit?>> asta m-a făcut să-l privesc ca pe o marfă.' Franz Stangl comandantul lagărelor de exterminare Sobibor și Treblinka   Anumite fapte ale prezentului au darul de a te împinge să cauți echivalent al lor în...Blog politic si polemic