Editoriale

Investigatorul

  În aceste momente de emoție generalizată, de stupefacție È™i de indignare în fața nivelului lamentabil de pregătire al unor slujbaÈ™i publici ce îÈ™i zic È™i pretind să li se zică "žspecialiÈ™ti", eu nu vreau să mă alătur celor care fac inventarul greÈ™elilor comise întru nesalvarea Alexandrei. Nu spun că acest lucru nu este necesar, dar sunt destui cei care se ocupă acum de el È™i, cu mine sau fără mine, lista va fi oricum uriaÈ™ă. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

SRI cocheteaza cu inalta tradare?

  Când lansez această gravă întrebare din titlu nu mă refer doar la oameni izolați din SRI ci la instituție în ansamblul ei, ca structură de putere. Precizarea de mai sus se impune în acest punct pentru că a devenit o modă printre "žtemerarii" critici ai sistemului subteran, ai statului paralel, ai abuzurilor comise sub pretextul apărării interesului național, să se acopere prin fraze de genul: "ževident, nu mă refer la instituție în ansamblul ei. În instituție trebuie să avem încredere căci, în covârÈ™itoare majoritate, ea este populată de profesioniÈ™ti oneÈ™ti È™i patrioți. Mă refer la ciurucuri izolate, strecurate în interior de grupuri de interese lipsite de scrupule, ciurucuri care fac jocuri la comandă, trecând la "žopționale" constituția È™i legile țării". (mai mult…)
continuare...
Editoriale

Alegerea intre doua rele – triumful diavolului

  Diavolul se hrăneÈ™te din contradicții.  Pentru că Dumnezeu, întruchipând armonia, alege uneori căi de neînțeles care blochează credința. Victoria binelui este o certitudine doar în filmele americane. În viața de zi cu zi răul câÈ™tigă multe dispute È™i provoacă dureroase dezertări. (mai mult…)
continuare...
Editoriale

PSD nu se poate reforma la ordin. PSD trebuie sa ramana ce este: cel mai bun barometru national

  Esența democrației este protejarea identității unei colectivități. "žVocea majorității" nu trebuie interpretată ca o opțiune estetică, un elogiu adus coralei, ci ca recunoaÈ™tere a unui anumit timbru ca fiind cel mai reprezentativ, la un moment dat, pentru o mulțime. (mai mult…)
continuare...