Scorul acestui articol
[Total: 30 voturi. Media: 4.8]

 

Dumnezeu ne vorbeÈ™te prin sincronicități.

Să găseÈ™ti în aceeaÈ™i zi (13.07.2016) și în aceeaÈ™i gazetă (Adevărul.ro) două articole scrise de autori diferiți,  despre tembeli ce ne influențează de la înălțime viața în rău, purtători ai unor invalidități structurale care, ca un ciob de lentilă, deformează tot ce trece prin ele,

È™i, apoi, în altă gazetă dar în aceeaÈ™i zi, să dai peste exact „žneghiobul, tontul, tâmpul” zugrăvit în articolele pomenite,

dar nu stând placid, ca pentru fotografie, să adoarmă vigilența asistenței, ci la lucru, demonstrându-ne precum un contorsionist  născut fără oase cum È™tie el să-È™i folosească darurile cu care natura l-a mutilat,

NU E ÎNTÂMPLARE!

Aș plusa, zicând: e un semn, e un deget ridicat, e un avertisment de la ceruri! Păziți-vă! E turbat și mușcă!

Cele două articole sunt:

Andrei PleÈ™u: „žNe-trebnici, ne-vrednici, ne-toți” (http://adevarul.ro/news/politica/ne-trebnici–ne-vrednici–ne-toti-1_5782c4eb5ab6550cb8bcdc26/index.html).

Florin Iaru: „žIdioții utili È™i dragostea”Â  (http://adevarul.ro/news/societate/idiotii-utili-sidragostea-1_5784ff6d5ab6550cb8cab589/index.html).

Iar personajul ce reuneÈ™te frapant trăsături din portretele caricaturizate de cei doi este

Dan Tapalagă, cu articolul său din Hot News intitulat: „žRezultate surprinzatoare obtinute de Mihai Gadea si Rares Bogdan. Campanie de succes la televiziunile puscariasilor” (http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21153157-rezultate-surprinzatoare-obtinute-mihai-gadea-rares-bogdan-campanie-succes-televiziunile-puscariasilor.htm).

Scrie Andrei Pleșu:

„žE plină lumea de inși fără de folos, fără de merit, neghiobi, tonți, tîmpi. […]. Peisajul netrebniciei, nevredniciei și tonțeniei autohtone e infinit. […]. În ce țară din lume tot soiul de condeieri care n-au reușit să-și facă un nume pe cont propriu, se străduiesc să-și facă unul sărind, furioși, la beregata altora care, de bine de rău, au ce pune pe masă?„.

Scrie Florin Iaru:

„žAzi vreau să vă vorbesc despre acest fel de prostie. Aia entuziastă, cu inima vibrând, cu sufletul în lacrimi și cu mâna pe jungher. E vorba de idioții utili. […]. Sensul e clar: idiotul util e un propagandist benevol al unei cauze în care crede până la ultima suflare și care, nesilit de nimeni, servește respectiva cauză, uneori, cu prețul vieții. Idioții utili roiesc. Idioții utili roiesc în preajma președinților și a partidelor. Idiotul util pune mâna pe armă și pleacă la atac. E, totuși, un mare mister: cum să-ți lași casa și îndatoririle, copiii și interesul, prieteniile și vacanțele și să nu mai dormi, să te umfli cu adrenalină și, ca un cocoș, să sari la bătaie?„.

Evident că nici Andrei PleÈ™u È™i nici Florin Iaru nu au scris ce-au scris vizându-l pe Dan Tapalagă. Omul e prea neînsemnat din perspectiva lor pentru a i se dedica editoriale, chiar È™i ridiculizante. Însă tocmai aici e cluul: cum două băscălii mici È™i străine una de alta au putut compune împreună, ca un fel de hologramă, caricatura unui „žneghiob”, unui „žtîmp”, unui „žtont” real, care nu doar că există printre noi dar se mai È™i expune în vitrină ca să înlăture posibilitatea unei confuzii.

Încă din titlul articolului lui Dan Tapalagă vedem cât de bine i se potriveÈ™te descrierea lui PleÈ™u („žcondeieri care n-au reușit să-și facă un nume pe cont propriu, se străduiesc să-și facă unul sărind, furioși, la beregata altora care, de bine de rău, au ce pune pe masă„. La beregata cui s-a găsit să sară acest „žnimeni în drum” pentru a-l băga È™i pe el cineva în seamă? El singur îi numește pe Mihai Gâdea și Rareș Bogdan.

Conținutul articolului e, însă, adevărata probă de idioțenie: atât de visceral È™i partizan, atât de opac la adevăr È™i transparent la mistificare… Tapalagă pare a-È™i fi propus să exemplifice prin fapte proprii definiția dată de Florin Iaru „židiotului util”: „židiotul util e un propagandist benevol al unei cauze în care crede până la ultima suflare și care, nesilit de nimeni, servește respectiva cauză, uneori, cu prețul vieții. Idioții utili roiesc în preajma președinților și a partidelor. Idiotul util pune mâna pe armă și pleacă la atac„.

Iată câteva extrase din delirul lui Dan Tapalagă de soldat „“ kamikaze trimis de idolii săi în prima linie după o doză bună de adrenalină administrată direct în venă:

„žAmbele (Antena 3 È™i Realitatea [n.a.]) au devenit televiziunile oficiale ale puscariilor din Romania.  […] Antena 3 si-a concentrat campania pe cazul unei mame care ar fi furat din supermarket pentru fiica ei, folosindu-se de drama minorului pentru a umaniza la maxim actul de gratiere. Apogeul abjectiei a fost atins luni seara, cand  fetita de zece ani a fost pusa sa vizioneze in direct un  pseudo-interviu cu mama ei in timp ce Gadea explica faptul ca in Italia de pilda un astfel de caz n-ar fi pedepsit penal. […] De cealalta parte, Realitatea TV, prin Rares Bogdan, a continuat luni seara sa denunte conditiile din inchisorile romanesti si chiar sa ameninte cu plangere penala conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor pe motiv ca nu pun in aplicare solutiile propuse de Avocatul Poporului. Bogdan l-a ridicat in slavi pe Victor Ciorbea, caruia i-a multumit public pentru raportul despre penitenciare. Tot luni, Rares Bogdan a atacat procurorul DNA care l-a adus la audieri pe un inalt prelat ortodox, mitropolitul Laurentiu Streza. […] Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, trebuie sa inchida si sa opreasca urgent orice fel de dezbateri sau discutii despre gratiere ca solutie la supraaglomerarea din inchisori inainte de a lua foc tot sistemul penitenciar. Daca o va face, va aparea ca promotorul intereselor lui Voiculescu in Guvernul Ciolos. […] Televiziunile puscariasilor au reusit sa arunce penitenciarele in aer. E un succes incontestabil„.

Mie îmi place Dan Tapalagă. Uite,chiar îi popularizez neghiobiile. De ce? Pentru că sunt mobilizatoare. Pentru cei în care loveÈ™te aberant, din instinctul lui de „židiot util”, dar È™i pentru cei care cred că fanatismul È™i ura irațională nu au ce căuta într-o societate normală.

Să o aperi într-un mod atât de stupid pe Raluca Prună, să te faci că nu vezi în revolta pușcăriașilor nimic îndreptățit, în pofida condamnărilor de la CEDO și a raportului drastic făcut de avocatul poporului, să pui tot fenomenul de protest din penitenciare pe seama lui Dan Voiculescu, nominalizat de 8 (opt!) ori la rubrica „žrăul absolut”, aduce a tulburare bipolară, a psihoză maniaco „“ depresivă de Bălăceanca.

Și, ca un corolar de „židioțenie utilă”, ca un chițăit de Jerry sub asaltul lui Tom, în final Tapalagă o consiliază implorativ pe Prună cum să se sinucidă, profesional, mai rapid: „žMinistrul Justitiei, Raluca Pruna, trebuie sa inchida si sa opreasca urgent orice fel de dezbateri sau discutii despre gratiere ca solutie la supraaglomerarea din inchisori inainte de a lua foc tot sistemul penitenciar„.

Dă-i înainte, Dănuț, ține-o tot așa! În curând vei descoperi un gust amar pe clanța ambasadei SUA la București.

Contele de Saint GermainEditorialeandrei plesu,Antena 3,condamnari la CEDO,Dan Tapalagă,Florin Iaru,guvernul Ciolos,holograma,Hot News,idiot util,Mihai Gadea,Raluca Pruna,Rares Bogdan,Realitatea,sincronicitati  Dumnezeu ne vorbeÈ™te prin sincronicități. Să găseÈ™ti în aceeaÈ™i zi (13.07.2016) și în aceeaÈ™i gazetă (Adevărul.ro) două articole scrise de autori diferiți,  despre tembeli ce ne influențează de la înălțime viața în rău, purtători ai unor invalidități structurale care, ca un ciob de lentilă, deformează tot ce trece prin ele, È™i,...Blog politic si polemic