Scorul acestui articol
[Total: 30 voturi. Media: 4.8]

 

Dumnezeu ne vorbește prin sincronicități.

Să găsești în aceeași zi (13.07.2016) şi în aceeași gazetă (Adevărul.ro) două articole scrise de autori diferiţi,  despre tembeli ce ne influențează de la înălţime viața în rău, purtători ai unor invalidități structurale care, ca un ciob de lentilă, deformează tot ce trece prin ele,

și, apoi, în altă gazetă dar în aceeași zi, să dai peste exact „neghiobul, tontul, tâmpul” zugrăvit în articolele pomenite,

dar nu stând placid, ca pentru fotografie, să adoarmă vigilenţa asistenţei, ci la lucru, demonstrându-ne precum un contorsionist  născut fără oase cum știe el să-și folosească darurile cu care natura l-a mutilat,

NU E ÎNTÂMPLARE!

Aş plusa, zicând: e un semn, e un deget ridicat, e un avertisment de la ceruri! Păziţi-vă! E turbat şi muşcă!

Cele două articole sunt:

Andrei Pleșu: „Ne-trebnici, ne-vrednici, ne-toți” (http://adevarul.ro/news/politica/ne-trebnici–ne-vrednici–ne-toti-1_5782c4eb5ab6550cb8bcdc26/index.html).

Florin Iaru: „Idioții utili și dragostea”  (http://adevarul.ro/news/societate/idiotii-utili-sidragostea-1_5784ff6d5ab6550cb8cab589/index.html).

Iar personajul ce reunește frapant trăsături din portretele caricaturizate de cei doi este

Dan Tapalagă, cu articolul său din Hot News intitulat: „Rezultate surprinzatoare obtinute de Mihai Gadea si Rares Bogdan. Campanie de succes la televiziunile puscariasilor” (http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21153157-rezultate-surprinzatoare-obtinute-mihai-gadea-rares-bogdan-campanie-succes-televiziunile-puscariasilor.htm).

Scrie Andrei Pleșu:

E plină lumea de inşi fără de folos, fără de merit, neghiobi, tonţi, tîmpi. […]. Peisajul netrebniciei, nevredniciei şi tonţeniei autohtone e infinit. […]. În ce ţară din lume tot soiul de condeieri care n-au reuşit să-şi facă un nume pe cont propriu, se străduiesc să-şi facă unul sărind, furioşi, la beregata altora care, de bine de rău, au ce pune pe masă?”.

Scrie Florin Iaru:

Azi vreau să vă vorbesc despre acest fel de prostie. Aia entuziastă, cu inima vibrând, cu sufletul în lacrimi şi cu mâna pe jungher. E vorba de idioţii utili. […]. Sensul e clar: idiotul util e un propagandist benevol al unei cauze în care crede până la ultima suflare şi care, nesilit de nimeni, serveşte respectiva cauză, uneori, cu preţul vieţii. Idioţii utili roiesc. Idioţii utili roiesc în preajma preşedinţilor şi a partidelor. Idiotul util pune mâna pe armă şi pleacă la atac. E, totuşi, un mare mister: cum să-ţi laşi casa şi îndatoririle, copiii şi interesul, prieteniile şi vacanţele şi să nu mai dormi, să te umfli cu adrenalină şi, ca un cocoş, să sari la bătaie?”.

Evident că nici Andrei Pleșu și nici Florin Iaru nu au scris ce-au scris vizându-l pe Dan Tapalagă. Omul e prea neînsemnat din perspectiva lor pentru a i se dedica editoriale, chiar și ridiculizante. Însă tocmai aici e cluul: cum două băscălii mici și străine una de alta au putut compune împreună, ca un fel de hologramă, caricatura unui „neghiob”, unui „tîmp”, unui „tont” real, care nu doar că există printre noi dar se mai și expune în vitrină ca să înlăture posibilitatea unei confuzii.

Încă din titlul articolului lui Dan Tapalagă vedem cât de bine i se potrivește descrierea lui Pleșu („condeieri care n-au reuşit să-şi facă un nume pe cont propriu, se străduiesc să-şi facă unul sărind, furioşi, la beregata altora care, de bine de rău, au ce pune pe masă”. La beregata cui s-a găsit să sară acest „nimeni în drum” pentru a-l băga și pe el cineva în seamă? El singur îi numeşte pe Mihai Gâdea şi Rareş Bogdan.

Conținutul articolului e, însă, adevărata probă de idioțenie: atât de visceral și partizan, atât de opac la adevăr și transparent la mistificare… Tapalagă pare a-și fi propus să exemplifice prin fapte proprii definiția dată de Florin Iaru „idiotului util”: „idiotul util e un propagandist benevol al unei cauze în care crede până la ultima suflare şi care, nesilit de nimeni, serveşte respectiva cauză, uneori, cu preţul vieţii. Idioţii utili roiesc în preajma preşedinţilor şi a partidelor. Idiotul util pune mâna pe armă şi pleacă la atac”.

Iată câteva extrase din delirul lui Dan Tapalagă de soldat – kamikaze trimis de idolii săi în prima linie după o doză bună de adrenalină administrată direct în venă:

Ambele (Antena 3 și Realitatea [n.a.]) au devenit televiziunile oficiale ale puscariilor din Romania.  […] Antena 3 si-a concentrat campania pe cazul unei mame care ar fi furat din supermarket pentru fiica ei, folosindu-se de drama minorului pentru a umaniza la maxim actul de gratiere. Apogeul abjectiei a fost atins luni seara, cand  fetita de zece ani a fost pusa sa vizioneze in direct un  pseudo-interviu cu mama ei in timp ce Gadea explica faptul ca in Italia de pilda un astfel de caz n-ar fi pedepsit penal. […] De cealalta parte, Realitatea TV, prin Rares Bogdan, a continuat luni seara sa denunte conditiile din inchisorile romanesti si chiar sa ameninte cu plangere penala conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor pe motiv ca nu pun in aplicare solutiile propuse de Avocatul Poporului. Bogdan l-a ridicat in slavi pe Victor Ciorbea, caruia i-a multumit public pentru raportul despre penitenciare. Tot luni, Rares Bogdan a atacat procurorul DNA care l-a adus la audieri pe un inalt prelat ortodox, mitropolitul Laurentiu Streza. […] Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, trebuie sa inchida si sa opreasca urgent orice fel de dezbateri sau discutii despre gratiere ca solutie la supraaglomerarea din inchisori inainte de a lua foc tot sistemul penitenciar. Daca o va face, va aparea ca promotorul intereselor lui Voiculescu in Guvernul Ciolos. […] Televiziunile puscariasilor au reusit sa arunce penitenciarele in aer. E un succes incontestabil”.

Mie îmi place Dan Tapalagă. Uite,chiar îi popularizez neghiobiile. De ce? Pentru că sunt mobilizatoare. Pentru cei în care lovește aberant, din instinctul lui de „idiot util”, dar și pentru cei care cred că fanatismul și ura irațională nu au ce căuta într-o societate normală.

Să o aperi într-un mod atât de stupid pe Raluca Prună, să te faci că nu vezi în revolta puşcăriaşilor nimic îndreptăţit, în pofida condamnărilor de la CEDO şi a raportului drastic făcut de avocatul poporului, să pui tot fenomenul de protest din penitenciare pe seama lui Dan Voiculescu, nominalizat de 8 (opt!) ori la rubrica „răul absolut”, aduce a tulburare bipolară, a psihoză maniaco – depresivă de Bălăceanca.

Şi, ca un corolar de „idioţenie utilă”, ca un chiţăit de Jerry sub asaltul lui Tom, în final Tapalagă o consiliază implorativ pe Prună cum să se sinucidă, profesional, mai rapid: „Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, trebuie sa inchida si sa opreasca urgent orice fel de dezbateri sau discutii despre gratiere ca solutie la supraaglomerarea din inchisori inainte de a lua foc tot sistemul penitenciar”.

Dă-i înainte, Dănuţ, ţine-o tot aşa! În curând vei descoperi un gust amar pe clanţa ambasadei SUA la Bucureşti.

Contele de Saint GermainEditorialeandrei plesu,Antena 3,condamnari la CEDO,Dan Tapalagă,Florin Iaru,guvernul Ciolos,holograma,Hot News,idiot util,Mihai Gadea,Raluca Pruna,Rares Bogdan,Realitatea,sincronicitati  Dumnezeu ne vorbește prin sincronicități. Să găsești în aceeași zi (13.07.2016) şi în aceeași gazetă (Adevărul.ro) două articole scrise de autori diferiţi,  despre tembeli ce ne influențează de la înălţime viața în rău, purtători ai unor invalidități structurale care, ca un ciob de lentilă, deformează tot ce trece prin ele, și,...Blog politic si polemic