Scorul acestui articol
[Total: 29 voturi. Media: 4.4]

 

Ce naÈ™te din Monica Macovei a jihadism miroase. Se È™tie prea bine cum È™i-a ales întotdeauna Traian Băsescu oamenii pentru posturi grele. Cu CV-uri impregnate de păcate ce nu se prescriu. În privința asta, doamna Macovei este pur material de tutorial.

Familia, cariera ei de dinainte de 1989, ar putea fi oricând expuse în Muzeul RSR al lui Dinel Staicu. Iar isprăvile ei de după 1989 ar califica-o fără preliminarii pentru condiția de torționar al vremurilor noi. Nu voi relua însă acum inventarul aporturilor neprețuite ale Monicăi Macovei la actualul justițiarism românesc. Tema e alta. Voi aminti doar că domnia sa a propus-o la Ministerul Justiției pe charismatica Cristina Guseth. Iar după ce aceasta a spart ghiața cu competențele sale sfredelitoare la prima piruetă retorică produsă la audierile din Comisia Parlamentară, a fost ridicată în mare grabă de pe banca de rezerve È™i trimisă în teren, neîncălzită, să o înlocuiască pe doamna Guseth, o altă pupilă a aceleiaÈ™i Macovei, Raluca Prună.

Doamna Prună întruchipează pentru români fundamentalismul exterminator de tip mengele-ian. Selectată, ca È™i fostul căpitan SS, din pletora servanților de mâna a doua, a fost într-atât de îmbătată de neaÈ™teptata ascensiune încât a semnat în alb È™i pe nerăsuflate pactul cu diavolul.

Deghizat când în Monica Macovei, când în binomul SRI „“ DNA, Mefisto a pus-o de îndată la treabă. Propunerea, fără respectarea procedurilor, a Laurei Kovesi pentru un nou mandat la DNA, ostracizarea „žscriitorilor” din puÈ™cării, închiderea ochilor la condițiile inumane de detenție, reprezintă doar câteva dintre atentatele „ždoamnei în halat de baie” la drepturile fundamentale ale omului. Nu numai declarativ („ždiscuția despre drepturile omului este un lux”) ci È™i faptic, în cel mai concret mod cu putință.

Deloc, dar absolut deloc, în înțelegerea doamnei Prună a noțiunii de pedeapsă penală nu-È™i găseÈ™te loc  ideea de reabilitare, de reeducare a celui aflat în arest în scopul reintegrării în societate. Doamna Prună este, de departe, adepta experimentului de exterminare fără milă a celui pedepsit.  Indiferent de vină, indiferent de pedeapsă.

Sunt, in momentul de față, în puÈ™căriile româneÈ™ti, sute (dacă nu mii) de bolnavi cu boli incurabile în stadii terminale. Sadismul de a-i vedea putrezind de vii în igrasia È™i concentrarea microbiană din celulele de ev mediu în care au fost aruncați este, orice s-ar zice, nu doar o formă de mengele-ism dar È™i o formă de terorism. Cultivat de Raluca Prună.

Apoi tinerele mame, condamnate pentru infracțiuni minore, cărora li s-ar putea permite forme domestice de ispăÈ™ire a pedepsei, astfel încât nefericiții lor copii să nu fie destinați din oficiu, fără vreo È™ansă de salvare, pegrei. Or fi zeci, or fi sute, or fi mii? Nu contează!  În cuÈ™ca de cobai cu ele. La moarte lentă, precum gemenii È™i piticii lui Mengele.

Și exemplele ar putea continua. Înghesuiți, ca într-un sac burduÈ™it cu cireÈ™e, cele mai multe putrede, puÈ™căriaÈ™ii români stau de-a valma, câte doi în pat, de la adolescenți la bătrâni de 90 de ani, respirând la comun aerul infect al celulei, È™i ăla în doar jumătate de doză minimă recomandată. Există, printre ei, unii încă neatinÈ™i de putreziciune. Care ar mai putea fi salvați È™i de folos, în diverse forme, societății. Nimeni nu se arată interesat de aceÈ™tia. Doamna Prună a decretat: „žnu am de gând să propun nicio măsură de grațiere sau de amnistie”. Punct!

Câte vieți, încă posibil a fi salvate, È™i-au primit sentința la moarte prin această decizie? Cel puțin cât morții de la Turnurile Gemene, plus cei de la Bataclan sau Nisa.

Măcar teroriÈ™tii islamici dovedesc o anume demnitate: mor È™i ei dimpreună cu victimele lor. La noi, teroristele securismului reÈ™apat se țin în viață È™i pentru alte misiuni viitoare de asasinat in masă.

Bumerangule, mai arată-ți, o dată, virtuțile!

Contele de Saint GermainEditorialeBataclan,binomul SRI _ DNA,bumerang,Cristina Guseth,jihad,Mefisto,Mengele,Monica Macovei,muzeul RSR al lui Dinel Staicu,Nisa,pactul cu diavolul,pegra,Raluca Pruna,terorism,Turnurile Gemene  Ce naÈ™te din Monica Macovei a jihadism miroase. Se È™tie prea bine cum È™i-a ales întotdeauna Traian Băsescu oamenii pentru posturi grele. Cu CV-uri impregnate de păcate ce nu se prescriu. În privința asta, doamna Macovei este pur material de tutorial. Familia, cariera ei de dinainte de 1989, ar putea...Blog politic si polemic