Scorul acestui articol
[Total: 92 voturi. Media: 4.6]

Vizionând aseară dialogul lui Mihai Gâdea cu foarte specialul său invitat, am avut aceleaÈ™i trăiri ca în urmă cu circa o lună când am citit interviul acordat unei ziariste din TimiÈ™oara de pastorul Bisericii Penticostale Române Elim din Chicago, Cristian Ionescu, în legătură cu cazul Bodnariu (http://adevarul.ro/locale/timisoara/exclusiv-pastorul-sua-scos-strada-zeci-mii-oameni-cazul-bodnariu-fereasca-dumnezeu-nu-dea-copiii-nu-jucam-x-0-norvegia-1_572b4e7c5ab6550cb898743d/index.html).

Trăirile la care mă refer le-aÈ™ descrie astfel: mândria de a fi frate de limbă È™i de țară natală cu aceÈ™ti doi bărbați remarcabili, satisfacția de a-mi recunoaÈ™te parte dintre gânduri, interpretări, stupori È™i neîmpăcări cu abuzurile societății asupra unora dintre cetățenii ei, È™i la minți mult mai spiritualizate decât a mea.

Preotul Chris TerheÈ™ trăieÈ™te în Irvine, California, SUA, È™i este Director of Business Intelligence la Company, PreÈ™edinte la Coalitia Romanilor pentru Combaterea Coruptiei și Preot la Misiunea Sf. Ioan Botezatorul – Orange County. VorbeÈ™te o română impecabilă È™i are o claritate a expunerii de excelent povestitor cult. În ciuda unei frazări calme, cu cuvinte alese să atingă esența fără a răni, impresionează prin precizia argumentării, prin incredibila cunoaÈ™tere a realităților româneÈ™ti despre care vorbeÈ™te. A ajuns în emisiunea lui Mihai Gâdea deoarece rapoartele asociației pe care o conduce (Coalitia Romanilor din America pentru Combaterea Coruptiei) au generat redactarea unei scrisori eveniment de către un membru al Congresului American, doamna Loretta Sanchez, în care acest înalt demnitar al SUA afirmă: „žImpartasesc ingrijorarea dumneavoastra cu privirea la incalcarile documentate ale drepturilor omului, sub pretextul luptei impotriva coruptiei, violarea drepturilor procesuale pe timpul anchetelor penale… Cunosc multe familii care au rude in Romania si care sunt ingrijorate de cei dragi cand oamenii sunt luati de pe strada si dusi dupa gratii„.

Nu am avantajul de a mă entuziasma uÈ™or. Cu toate acestea, urmărindu-l aseară pe preotul TerheÈ™ mi s-a părut că văd la lucru un spirit liber È™i dedicat fără compromisuri slujirii semenilor, conectat la cer dar È™i cu picioarele pe pământ. Să vii din America, țară de adopție, în țara ta natală, unde Ambasadorul SUA face o propagandă deÈ™ănțată decimării clasei politice È™i economice româneÈ™ti prin acte de justiție adeseori arbitrare È™i selective, È™i să ai temeritatea de a-l contrazice pe acest ambasador cu argumente excepțional documentate, nu e deloc putin lucru. Să-l È™i ridiculizezi, cu blândă È™i mustrătoare obiectivitate, pentru modul în care a căzut în cursa întinsă de propagandiÈ™tii binomului SRI „“ DNA, atunci când s-a afiÈ™at alături de Valeriu Zgonea pentru a susține o modificare aberantă în statutul avocaților, este mai mult decât un act de curaj. Este un gest patriotic.

Acest interviu excepțional trebuie insa văzut. Prin povestire, pierde.

Apropo de subiect, mi se pare grăitoare prin stupiditate interpretarea pe care isonarul din presă al binomului, Dan Tapalagă, o dă declarației Lorettei Sanchez. Acesta susține (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21066625-cum-explica-scrisoarea-lorettei-sanchez-membra-congresului-american-care-declara-acord-ingrijorarile-unui-pastor-roman-legatura-violarile-documentate-ale-drepturilor-omului-sub-pretextul-combaterii-co.htm?nomobile=)  că doamna Sanchez a scris ce-a scris nu din convingere, nu plecând de la realități incontestabile ale modului abuziv în care se duce lupta împotriva corupției în România ci din oportunism electoral („žSanchez, in plina campanie electorala pentru alegerile primare din cadrul Partidului Democrat, cauta sa obtina sprijinul comunitatii de romani din California„).  Păi, stimate domn Tapalagă, cum altfel poți obține sprijinul la vot al unei comunități decât spunându-le membrilor acesteia ceea ce ei vor să audă. Ceea ce ei cred că este corect. Din interpretarea domneavoastră deducem că românii din America nu doar că nu susțin total È™i necondiționat activitatea DNA È™i a doamnei Kovesi (aÈ™a cum ne-ați intoxicat, în nenumărate ocazii, până acum) dar sunt profund îngrijorați că, sub pretextul luptei anticorupție, DNA È™i doamna Kovesi încalcă grav drepturile omului.

Și interviul pastorului Cristian Ionescu, pe care l-am amintit la început, trebuie neapărat citit. Ni se înfățiÈ™ează o altă față a intelectualului român, pe care o credeam pe cale de dispariție, aceea a luptătorului inteligent, lucid, tenace, credincios, pentru cauze ce depăÈ™esc îngustul său interes personal.

Mă întreb, descoperindu-i cu mare bucurie pe aceÈ™ti doi îndrumători spirituali la care am făcut referire (unul baptist, altul penticostal) de ce biserica noastră ortodoxă nu produce astfel de bodyguarzi ai turmei? Care să se lupte cu devoțiune È™i curaj pentru individ È™i drepturile sale, să-l apere pe cetățean de sistem È™i nu invers.

Oare este o problemă de curent religios sau de țara în care acesta se practică?

Contele de Saint GermainEditorialeA3,abuzuri documentate,ambasadorul SUA la Bucuresti,baptist,binomul SRI-DNA,cazul Bodnariu,Dan Tapalagă,DNA,Hotnews,Laura Kovesi,Loretta Sanchez Congresul American,lupta anticoruptie,Mihai Gadea,penticostalpastorul Cristian Ionescu din Chicago,preotul Chris Terhes din California,Valeriu ZgoneaVizionând aseară dialogul lui Mihai Gâdea cu foarte specialul său invitat, am avut aceleaÈ™i trăiri ca în urmă cu circa o lună când am citit interviul acordat unei ziariste din TimiÈ™oara de pastorul Bisericii Penticostale Române Elim din Chicago, Cristian Ionescu, în legătură cu cazul Bodnariu (http://adevarul.ro/locale/timisoara/exclusiv-pastorul-sua-scos-strada-zeci-mii-oameni-cazul-bodnariu-fereasca-dumnezeu-nu-dea-copiii-nu-jucam-x-0-norvegia-1_572b4e7c5ab6550cb898743d/index.html). Trăirile la care...Blog politic si polemic