Scorul acestui articol
[Total: 1004 voturi. Media: 4.9]

 

Acesta este un articol cu exagerat de multe adjective.
Da, am făcut în mod deliberat concesii la stil, pentru a privilegia mesajul.

 

Am È™i eu limitele mele de răbdare È™i toleranță la nesimțire.

Atâta libidinoÈ™enie, atâta demagogie, atâta dupăplopism, atâta seninătate în neruÈ™inare parcă e prea mult chiar È™i pentru o flaÈ™netă de tinichea coclită precum RareÈ™ Bogdan. Știați că flaÈ™netei i se mai spune, în popor, È™i caterincă? Iar „ža face caterincă”, după DEX, înseamnă „ža-È™i bate joc”?

A naibii potrivire!

La începutul acestei săptămâni  trei televiziuni de È™tiri s-au crăcănat ospitalier în poziția abandonului obscen, ca la ordin, pentru a-i oferi respectivului europanglicar, la ore de maximă audiență, perspectiva singularităților lor cosmice (în limbaj doct „žgăuri negre”), tribune moca de aberat politic.

Cu antenele desfăcute în V ca la ginecolog È™i cu moderatorii ciuciți XXX, respectivele televiziuni au consființit să fie făcute poÈ™tă de un derbedeu locvace, cu limba erectă È™i neuronii rarefiați. Să se lase, altfel spus, băloÈ™ite de efluviile retorice ale acestui gargaragiu mustind de paranoia, care le-a luat la rând, ca pe niÈ™te trofee, să împlinească prin intermediul lor ritualul muiei naționale. Căci asta a urmărit È™i a reuÈ™it să facă RareÈ™ Bogdan în trei tele-apariții legate într-o singură seară, țintite È™i premeditat demagogice:  să profite pervers, întru jubilația proprie, de gurile căscate ale prostovanilor ce îl privesc È™i îl ascultă ca pe noul profet trimis să le dea lumină.

Întâi a fost A3, apoi B1, apoi DIGI 24. Parcă erau mărgelele lu”™ mă-sa, înÈ™irate pe fitil de lumânare, cu evlavie, ca la coadă la prescuri, să-i promoveze lui delirul politicianist.

În primul loc în care l-am văzut, moderatorul îi permitea importantului invitat să îl întrerupă, să îi ia vorba din gură, să îi răstălmăcească întrebările (È™i aÈ™a timide) È™i să facă penibile flic „“ flac-uri oratorice de expert emerit în prostirea credulilor. Priveam È™i nu-mi venea să cred: ochi ce nu-È™i mai încăpeau în orbite de exaltare, pupile umede È™i cezarice pe sub căneala sprâncenelor pensate, zâmbet zaharisit de sedus oligofreni È™i, apoteotic, acea voce mieroasă, de țârcovnic 1 la VeÈ™nica Pomenire.

Cu formule de o politețe ostentativă („žstimatul meu domn”, „žcu tot respectul cuvenit”, ïnteligenții dumneavoastră telespectatori”) făcea din negru alb È™i din alb negru cu naturalețea unei băi de developat cliÈ™ee fotografice. Nu dovezi, nu argumente, ci doar afirmații ritoase despre o realitate înecată în ceață.

De exemplu, când a fost întrebat despre eliminarea pensiilor speciale la care PNL s-a angajat total, ferm È™i sforăitor, prin fraze mobilizatoare ca de război de independență, răspunsul său a fost (redau din memorie, deci în spirit nu în literă – cine vrea precizie textuală să caute pe Internet înregistrările respectivelor apariții):

„žPNL îÈ™i va îndeplini cu sfințenie toate angajamentele asumate”.

„žBine – îl întreabă moderatorul – dar acum, in Parlament, se pune în discuție eliminarea a doar 5% dintre aceste pensii speciale”.

„žStimate domn, iubite domn, PNL este un partid serios È™i onest, care, credeți-mă, îÈ™i respectă promisiunile È™i electoratul. Fiți sigur È™i domnia voastră È™i inteligenții dumneavoastră telespectatori că ne vom îndeplini angajamentele luate până la ultima virgulă”.

„žTotuÈ™i… distanța dintre 5% È™i 100% este una cam mare… Nu prea…”

„žVeți vedea, veți vedea, aveți încredere. Avem un preÈ™edinte serios È™i onest, avem un premier serios È™i onest!”.

[Evident că a doua zi, în parlament, s-a luat o decizie doar pentru cei 5%. Hau, hau! Dar să nu ne pierdem în detalii].

Continuă moderatorul:

„žPNL va face È™i majorarea cu 40% a pensiilor, cea propusă de PSD? Ministrul Câțu e cam sceptic iar Ludovic Orban cam evaziv când vine vorba de asta. Ei se exprimă cam aÈ™a: „žpensiile nu vor fi afectate”. Eu, de aici, înțeleg că nu vor fi micÈ™orate, nu că vor fi majorate cu 40%”.

„žVă rog, stimate domn, dragi telespectatori, să nu uitați că vorbim despre o majorare prevăzută de o lege promulgată de preÈ™edinte È™i aflată în vigoare. PNL va respecta orice lege cu sfințenie. Vă spun, vă repet È™i vă conjur să mă credeți: noi nu mințim, noi nu ne înÈ™elăm electoratul. Guvernul nu este al PNL, Guvernul este al României. PreÈ™edintele este preÈ™edintele tuturor românilor. Pensiile nu vor fi afectate”!

Șamd, șamd, șamd!!!

Recunosc că nu am rezistat mai mult de 5 minute la această … caterincă a flaÈ™netei. Am schimbat canalul È™i lehamitea m-a urmărit până când, peste vreo oră, am dat de acelaÈ™i personaj la B1 râÈ™nind surescitat aceleaÈ™i vorbe goale. Atunci lehamitea mi s-a transformat în neliniÈ™te mistică. Mi-am scuipat de trei ori în sân È™i am comutat repede pe altceva, dar, spre orele 22, mesagerul tenebrelor profunde m-a intersectat încă o dată cu logoreea lui inconfundabilă È™i la DIGI 24. Era prea mult. Era, vorba reclamei, prea de la țară. Am exclamat, cum exclam È™i acum:

Vade retro Satana!!!

Pe bune, răbdătorii mei cititori: să fie în republica asta chiar atât de multă prostie pe câtă mizează onorabilul RareÈ™ Bogdan? Să nu se prindă, chiar È™i cel mai neajutorat ascultător al său,  că omul se crede un fel de fachir al vorbelor din clăbuci capabil să înlocuiască oricând È™i la oricine bunul simț È™i judecata normală cu aberațiile din capul său?

Cațavencu, prototipul politicianului român gongoric È™i demagog, era, cel puțin, simpatic. Maiorescu îl caracteriza astfel: „žBeția lui nu-i de cuvinte, ci de idei”. La RareÈ™ Bogdan, ziarist ca È™i Cațavencu, demagog fără măsură ca È™i acesta, lucrurile stau exact pe dos: beția lui nu-i de idei, ci de cuvinte. Ceea ce arată o abatere degenerativă de la model.

Individul, cum v-am mai spus, experiementează, în fachiria sa, ritualuri la scară mare. Tras de guler de admiratorul său Klaus Iohannis până la vârful PNL, a ajuns, azi, dintr-un modest moderator scandalagiu, un mare politician cu acces la mase. Prilej excelent de a experimenta cu acestea ritualul de care pomeneam la început, rutalul muiei naționale.

Asta încearcă să facă RareÈ™ Bogdan la fiecare apariție publică: să hrănească gurile ce stau căscate la discursul său  demagogic cu secrețiile unui narcisism dezlănțuit È™i gol.

Știu că, în general, cititorii acestui blog, sunt suficient de lucizi în doxați pentru a nu lua impostura drept onestitate. Există însă È™i vizitatori ocazionali care se mai rătăcesc pe-aici fără a-È™i regăsi ideile preferate. Lor le este destinată fraza de încheiere.

Atenție la jeturile retorice ale lui RareÈ™ Bogdan. Dacă le lăsați să vă fecundeze s-ar putea, într-o zi, să nu mai È™tiți cine sunteți, cu adevărat. De fapt, să nu mai fiți voi, ci niÈ™te bieți înlocuitori fără identitate.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/01/Bogdan.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/01/Bogdan-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialebetie de cuvinte,Catavencu,delir politicianist,demagogRares Bogdan,majorare pensii 40%,taierea pensiilor speciale,televiziuni de stiri,Vade retro satana  Acesta este un articol cu exagerat de multe adjective. Da, am făcut în mod deliberat concesii la stil, pentru a privilegia mesajul.   Am È™i eu limitele mele de răbdare È™i toleranță la nesimțire. Atâta libidinoÈ™enie, atâta demagogie, atâta dupăplopism, atâta seninătate în neruÈ™inare parcă e prea mult chiar È™i pentru o flaÈ™netă...Blog politic si polemic