Scorul acestui articol
[Total: 52 voturi. Media: 4.6]

 

Multă lume se întreabă, privind la lentoarea gasteropodică pe care o degajă Klaus Iohannis prin tot ceea ce face public, dacă omul acesta este capabil, în particular, È™i de agerimi intrepide. Ca atunci când îți priveÈ™ti motanul, care când nu doarme toarce, È™i te întrebi: oare când iese în curte o fi în stare să vâneze vrăbii? Sau măcar È™oricei?

Mai direct: toată cabala asta politică la care asistăm, cu participarea extraordinară a DNA È™i SRI, în beneficiul lui Dacian CioloÈ™ care defilează, instalat ca un țar rus, în sania electorală trasă de  PNL È™i USR, o avea în spate un ordin direct al lui Klaus Iohannis sau nu?

Ce observăm până acum, făcând o paralelă între comportamentele fostului È™i actualului preÈ™edinte (când spun „žfost” mă refer la Traian Băsescu) este că lui Klaus Iohannis îi place să primească daruri, chiar dacă acestea vin de la Ali Baba È™i, deci, chiar dacă acestea au fost obținute cum toată lumea È™tie că le obținea Ali Baba.

A reinterpretat Traian Băsescu Constituția României într-un mod „žoriginal”, astfel încât să-È™i sporească abuziv puterea? Să fie primit! Lui Klaus Iohannis nici prin cap nu-i trece să îndrepte aceste abuzuri. Dimpotrivă, le ia ca „ždat” È™i se lasă purtat de ele ca de o fatalitate ajutătoare, care a decis să transforme discreționar È™i pe È™est regimul semiprezidențial din România într-unul prezidențial. Pentru că aÈ™a ar fi drept? Nu; pentru că aÈ™a îi convine LUI!

S-a folosit Traian Băsescu de instituțiile de forță ale statului ca să-È™i îndepărteze adversarii politici, în numele justiției, È™i să aÈ™tearnă țara preÈ™ la picioarele mai marilor lumii în schimbul protecției sale personale? Identic procedează È™i Klaus Iohannis. Pentru că aÈ™a ar fi patriotic? Nu; pentru că aÈ™a îi convine LUI!

Și-a impus Traian Băsescu un prim-ministru marionetă, È™i un guvern de executanți docili È™i incompetenți, astfel încât să devină, de facto, È™i preÈ™edinte È™i premier? Klaus Iohannis îl plagiază până la detaliu, CioloÈ™ fiind parcă un Boc la indigo È™i ca statură fizică È™i morală, È™i ca mediocritate profesională. Pentru că aÈ™a ar fi fost România condusă mai bine? Nu; pentru că aÈ™a îi convine LUI!

Chiar È™i metodele de a-È™i face cunoscute dorințele, către subalterni, au rămas aceleaÈ™i. Traian Băsescu ne spunea (È™i aici îl cred) că nu există un procuror sau un judecător care să poată declara că Băsescu i-a cerut, față în față, să îl execute pe unul sau pe altul. Nici nu era nevoie. Băsescu ieÈ™ea la televizor È™i spunea: „žNu știu dacă e bine, domnu’ chestor!”, iar a doua zi domnul chestor se trezea cu dosar penal. Iohannis cum procedează? Declară: „žÎmi doresc un guvern pe care să îl numesc Guverul meu. Există o șansă rezonabilă ca aceasta să se întâmple înainte de alegerile din 2016″. Și s-a executat chiar cu mult mai repede, profitându-se de „žColectiv”, prin grija unor slugi zeloase. Pentru că aÈ™a se întâmplă într-o democrație funcțională? Nu; pentru că aÈ™a îi convine LUI.

Mai trebuie exemplificat?

Nu, nu cred că Iohannis i-a convocat pe Coldea È™i Kovesi la Cotroceni ca să le ordone nemijlocit: dosare lui Ponta È™i Tăriceanu; Oprea, Blaga È™i Tobă afară din joc; Gorghiu È™ef unic la PNL, NicuÈ™or Dan ranforsat în teritoriu, CioloÈ™ premier cu orice preț după parlamentarele din decembrie 2016.  El doar È™i-a exprimat „žaÈ™teptări”, în diverse ieÈ™iri publice, iar cine trebuia să înțeleagă a înțeles!

Ne aflăm, deci, acum, cu trei săptămâni înainte de alegeri, în mijlocul unei duble mobilizări: cea a partidelor, cu campania lor electorală, È™i cea a instituțiilor de forță, cu misiunea lor aproape imposibilă de a-l scoate pe Dacian CioloÈ™ premier.

Seamănă cu o vânzoleală de suprafață, constituțională, versus manevre oculte, subversive, de cârtițe.

Cârtițe care, însă, dacă nu îÈ™i îndeplinesc cu succes misiunea, zboară.

De-asta bâjbâie, cu disperare, pe la toate manetele ce-ar putea îmblânzi cât de cât votul popular. Ultimul exemplu: Ana Maria Pătru, È™efa Autorității Electorale Permanente.

Deocamdată, rezultatele reflectate de sondaje È™i de pulsul străzii sunt îngrijorătoare pentru susținătorii domnului CioloÈ™. PNL, prin vocea stridentă, de soprană de coloratură (ca să nu spun de țață), a doamnei Gorghiu, încearcă să scâncească amenințător spre dulăul pesedist. Acesta însă nici nu-l bagă în seamă, pentru că lucrurile, aÈ™a cum curg, curg în favoarea sa. În ultimele două luni PSD a câÈ™tigat cel puțin 5 procente în competiția directă cu liberalii, fără să facă nimic notabil. Dacă,  la propunerile populiste ale oamenilor lui Dragnea, cioloÈ™iÈ™tii (sprijiniți È™i de Iohannis) vor răspunde doar printr-un NU enervant pentru cei mulți (NU majorării salariilor medicilor È™i profesorilor, NU eliminării celor 102 taxe, NU introducerii în Constituție a definiției familiei tradiționale etc.), prăpastia dintre cele două partide principale ale țării va creÈ™te È™i mai mult. Ce folos că partidul de buzunar al lui NicuÈ™or Dan este ajutat, cu cele mai noi cuceriri ale tehnicilor de infiltrare, să devină partid de rucsac? Puținii recruți pe bune, convinÈ™i să treacă la USR, provin din tabăra liberală. Unde este atunci câÈ™tigul pentru cioloÈ™ism?

Prevăd că, tot ținând-o aÈ™a, Iohannis È™i ai lui vor împinge PSD-ul spre 45%, cu un PNL sub 30%. Ce vor mai putea face în această situație, ca să-l impună pe CioloÈ™ „“ premier? Vor scoate tinerii frumoÈ™i È™i liberi în stradă? Manevra asta va fi serios decredibilizată după folosirea ei fără succes, în aceste zile, în SUA. Îl vor È™antaja pe Dragnea cu o nouă condamnare, ca să forțeze PSD-ul să-l voteze pe CioloÈ™ prim ministru? Cu sacii procentelor de guvernare în căruță, pesediÈ™tii îl vor rejecta pe Dragnea fără nici cea mai mică strângere de inimă.

Și atunci? Rămâne planul furtului masiv de voturi, nu la urne ci la numărătoare. Diaspora e oricum pro „“ CioloÈ™ dar, ceva „“ ceva se poate ciupi È™i de-aici, cu ajutorul neprețuitului È™i neatinsului general OpriÈ™ de la STS. AEP va avea È™i ea rolul său, din moment ce Ana Maria Pătru a fost săltată exact acum È™i nu cu o lună după alegeri sau cu două luni înaintea acestora, ca să mai fi avut timp senatul să numească pe altcineva în loc.

Și îndepărtarea lui Petre Tobă de la Ministerul de Interne, minister crucial în organizarea È™i supravegherea alegerilor, pare a se încadra tot în această schemă de furt masiv de voturi. Până la urmă, răsturnarea voinței populare va reuÈ™i doar dacă partidele pro-PSD (ALDE, PRU) vor fi ținute sub pragul de 5% de intrare în Parlament iar partidele pro „“ CioloÈ™ (USR, UDMR) vor intra în Parlament cu 2-3 procente chiar peste estimările din sondajele cele mai favorabile lor.

Domnul CioloÈ™ ne asigura că guvernul lui este guvernul zero „“ corupție. Dacă se va dovedi că are dreptate, deci că alegerile vor fi corect organizate È™i că vor reflecta voința populară, atunci domnia sa nu are nicio È™ansă să mai rămână premier după 11 decembrie 2016. Premierul va fi dat, ne place sau nu ne place, de alianța PSD „“ ALDE „“ PRU. Care, probabil, după redistribuire, va deține circa 60% dintre mandate.

Întrebările, din această perspectivă, sunt:

  • ce se va alege de È™efii binomului, atât de porniți, È™i nu de ieri, de azi, împotriva celor ce mâine vor guverna?
  • Ce atitudine va adopta Klaus Iohannis? De recunoaÈ™tere È™i acceptare a voinței populare sau de continuare a divizării țării în minoritatea tinerilor frumoÈ™i, liberi È™i belicoÈ™i la comandă È™i majoritatea tăcută a românilor săraci È™i paÈ™nici, descriÈ™i de cei din prima categorie ca fiind „žproÈ™ti, bătrâni, asistați, pomanagii, cărora ar trebui să li se retragă dreptul de vot”?
Contele de Saint GermainEditorialeAli Baba,Ana Maria Patru,Blaga,Coldea,Constitutia Romaniei,Dacian Ciolos,DNA,gasteropod,Klaus Iohannis,Kovesi,Ministerul de Interne,Petre Toba,PNL,Ponta,PSD-ALDE-PRU,SRI,tar rus,Tariceanu,tinerii frumosi si liberiNicusor Dan,UDMR,USR  Multă lume se întreabă, privind la lentoarea gasteropodică pe care o degajă Klaus Iohannis prin tot ceea ce face public, dacă omul acesta este capabil, în particular, È™i de agerimi intrepide. Ca atunci când îți priveÈ™ti motanul, care când nu doarme toarce, È™i te întrebi: oare când iese în...Blog politic si polemic