Scorul acestui articol
[Total: 35 voturi. Media: 4.7]

 

O È™tire scursă în presă curând după arestarea lui Daniel Dragomir (14.09.2016) a trecut la vremea respectivă, È™i a rămas È™i până acum, aproape neobservată. Este o È™tire esențială după părerea mea, pe care, după publicarea de către Ion Cristoiu a înregistrării convorbirilor telefonice dintre Dan Zorella, Avi Yanus È™i Daniel Dragomir (02.11.2016) o putem considera azi drept confirmarea indubitabilă a faptului că detectivii de la Black Cube nu doar că au obținut informații cruciale despre Laura Kovesi dar le-au È™i livrat beneficiarilor.

Știrea sună aÈ™a (http://www.gandul.info/stiri/fost-ofiter-sri-arestat-in-dosarul-black-cube-cat-s-a-platit-pentru-compromiterea-lui-kovesi-15702350):

„žSurse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că cei interesați să obțină informații despre Laura Codruța Kovesi ar fi plătit 1,2 milioane de euro, plata fiind făcută de fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, deși banii nu proveneau din buzunarul propriu„.

Cu alte cuvinte, procurorii DIICOT È™tiau la data arestării lui Dragomir că suma plătită de către acesta către Black Cube era de 1,2 milioane de euro (cca. 1 milion de lire) È™i nu 149 000 EUR cât primise cash Dan Zorella de la Daniel Dragomir, la întâlnirea lor din 16.03.2016.

Ce am aflat însă noi, din documentele publicate de Ion Cristoiu, că negociaseră financiar cei de la Black Cube cu Dragomir? Iată ce declară Dan Zorella:

„ž…i-am spus (lui Dragomir, în convorbirea telefonică din 07.03.2016 – n.a.) că prețul va fi aproximativ jumătate din ceea ce i-am spus la întîlnirea noastră, deoarece costurile noastre sînt bazate pe ore și oameni, adică 125 mii de lire sterline. Și comision de succes de 375 mii de lire sterline. Din nou a spus că a înțeles și că va reveni la mine. S-a întors în aceeași zi și a cerut o reducere. I-am spus că maximul este încă 10 reducere și am încheiat prețul final 115 mii de lire sterline și 335 mii de lire sterline comision de succes”.

Pe 16.03.2016 Dan Zorella vine la București și primește cash de la Daniel Dragomir suma de 149 000 Euro (echivalentul celor 115 000 lire sterline).

Pe 04.04.2016, Daniel Dragomir îi transmite următorul mesaj ultimativ, pe telefon, lui Dan Zorella:

„žAm primit notificare din partea grupului meu. Problema este foarte simplă. Am pierdut 3 zile deja. Nu vom avea timp să rezolvăm problema. Vă informez vă rog că aveți 48 de ore începând cu noapte aceasta să oferiți rezultatele sau să returnați fondurile pentru neîndeplinirea sarcinii”.

Următoarea informație o avem din 24.04.2016, când Daniel Dragomir discută la telefon cu Avi Yanus.

„žAvi: Alo, bună Daniel, sunt Avi, încântat de cunoÈ™tință.
Daniel: Bună, bună, încântat de cunoÈ™tință.
A: Am înțeles, de fapt din prima zi am înțeles că singura cale de a rezolva situația este să lucrăm împreună. Este singura cale să-i eliberăm pe băieți È™i aceasta este singura cale de a ajunge la rezultatul final.
D: Exact.
A: Da, este singura cale, amândoi am înțeles asta. De asemenea, este ataÈ™ată la asta o sumă bună de succes de aproximativ 450.000 euro.
D: Exact
A: Am parcurs materialele, le-am parcurs personal cu toată echipa mea È™i avem doar aproximativ 50%, acestea sunt doar materialele ce au reuÈ™it să le încarce în cloud. Acestea sunt materiale foarte puternice după cum È™tii, vin direct din emailurile țintei, sunt foarte puternice, dar ei nu au reuÈ™it să termine toate procesele, sunt doar 50% din emailuri.”

Din acest fragment deducem două lucruri:

  • ultimatumul dat de Dragomir pe 04.04.2016 nu s-a materializat. Până la data de 24.04.2016 nici marfa nu se livrase, nici banii inițial primiți de Dan Zorella (149 000 Euro) nu au fost returnați lui Dragomir;
  • pe 24.04.2016 comisionul de succes de 450 000 Euro nu fusese încă plătit.

S-ar fi putut presupune că, pentru a-l liniÈ™ti pe Dragomir, Dan Zorella i-a transmis acestuia, în intervalul de timp scurs, o parte (incompletă, desigur) din informațiile obținute de oamenii lui despre Laura Kovesi. Această ipoteză este contrazisă însă de un alt fragment din aceeaÈ™i convorbire telefonică:

„žD: Doar o singură întrebare, nu crezi că jumătatea de material ce o ai este suficientă pentru a crea situația ce toți ne-o dorim?
A: Având în vedere că avem doar o È™ansă, deci vreau ca ce avem să fie cel mai puternic. Am ca un tun de fum, am nevoie de o bazooka de fum, sau o bombă atomică de fum, nu un tun de fum”
.

Și acum să corelăm aceste fragmente reproduse mai sus cu È™tirea esențială de la care am plecat. O reiau:

„žSurse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că cei interesați să obțină informații despre Laura Codruța Kovesi ar fi plătit 1,2 milioane de euro, plata fiind făcută de fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, deși banii nu proveneau din buzunarul propriu„.

Ce rezultă?

Că, între timp (de la data convorbirilor sale cu Avi Yanus È™i până când a fost arestat) Dragomir le-a plătit celor de la Black Cube nu doar comisionul de succes pomenit de Avy Ianus, în valoare de 450 000 EUR, ci È™i alți 600 000 EUR pe deasupra!

Dumneavoastră, dragi cititori, ce credeți? O fi primit ceva în schimb, pentru toți aceÈ™ti bani, Daniel Dragomir?

Două indicii ajutătoare pentru găsirea răspunsului corect:

  1. Inpolitics scrie (http://inpolitics.ro/soarecele-si-cine-este-pisica_18434816.html): „žConfruntat cu judecătorii, Daniel Dragomir, acest personaj asupra căruia este proiectată întreaga atenție a opiniei publice, a făcut o declarație È™oc. A început prin a spune că, până în prezent, el nu a dezvăluit nimic. Și a continuat cu un anunț năucitor pentru persoanele pe care le vizează. Cum că luna decembrie va veni nu numai cu cadouri, ci È™i cu dezvăluiri importante legate de afacerea Black Cube„.
  2. Laura Vicol, avocata Alinei Bica È™i martoră în procesul lui Daniel Dragomir scrie:

„žDaniel Dragomir NU a fost plecat în Israel aÈ™a cum mincinos se spune de către procurorii DIICOT, subordonați, mai nou, DNA ului.  Ianuarie 2013 este ultima dată când Daniel Dragomir a fost în Israel. Dacă tot acuzăm pentru a ne acoperi incompetența È™i slugărnicia, nu ar fi mai bine să acoperim rahatul cu informații care nu pot fi verificate?  […] Oricum iese.. Si oricum va vorbi. Sanatate si libertate!„

Vă urez deducții plăcute!

Contele de Saint GermainEditorialeAlina BicaDaniel Dragomir,Avi Yanus,Black Cube,comision de succes,Dan Zorella,inpolitics,Ion Cristoiu,Laura Kovesi,Laura Vicol,lire sterline,MEDIAFAX,procurorii DIICOT  O È™tire scursă în presă curând după arestarea lui Daniel Dragomir (14.09.2016) a trecut la vremea respectivă, È™i a rămas È™i până acum, aproape neobservată. Este o È™tire esențială după părerea mea, pe care, după publicarea de către Ion Cristoiu a înregistrării convorbirilor telefonice dintre Dan Zorella, Avi Yanus...Blog politic si polemic