Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Am scris, încă de a doua zi după acceptarea de către USL a pragului, că educaţia şi năravurile dobândite în port de Traian Băsescu vor face imposibilă o atitudine a acestuia, la referendum,  de adevărat om politic. Polemizam de la distanţă cu CTP, care se străduia să ne convingă că preşedintele suspendat nu-şi va compromite şansele de a se recomanda istoriei ca un bărbat curajos şi responsabil. Iar eu citam din primul său discurs de campanie în care a repetat de 3 ori că “românii nu vor participa la ceva incorect”. Verbul “a nu participa” era utilizat ca o mantră, sugestiv, hipnotic, în sensul său cel mai concret, de îndemn la lipsă de la urne.

Ieşirile ulterioare ale lui Traian Băsescu păreau a infirma convingerea mea dar, cunoscând personajul, nu au fost în stare a mă abate nici măcar un milimetru de la ea. Omul are prea adânc impregnat  în fibră viciul câştigului prin orice mijloace, dar mai ales prin minciună şi înşelăciune, pentru a ne aştepta de la el, într-un moment de face-to-face cu istoria, la o înnobilare  spontanee.

Mai mult, atunci când de la Bruxelles eram ameninţaţi cu monitorizarea referendumului de către reprezentanţi ai UE, am atras atenţia asupra reacţiei lui Traian Băsescu, rapidă şi iritată, de contestare a necesităţii unei astfel de supervizări. A fost primul din Liga Mare care s-a arătat nemulţumit de acestă idee. Motivul? Îi punea în pericol tactica de campanie.

Care este precum personajul: nu atât simplă (o calitate) cât simplistă şi previzibilă (defecte de incultură şi lipsă de orizont).

După două săptămâni şi ceva de vrăjeli cu “eu chem românii la vot”, “nu vreau să câştig la masa verde” şi alte asemenea prefabricate securistice de slăbit vigilenţa adversarului, se va produce, în ultima clipă, momentul de striptis prezidenţial, abandonarea oricăror aparenţe  de onorabilitate, dezbrăcarea totală de caracter. Pe un pretext folosit şi cu alte ocazii, precum o melodie lascivă şi repetitivă de boite de nuit: USL planifică fraudarea referendumului!

Traian Băsescu va ieşi tu(r)nător, zilele următoare, să anunţe schimbarea mesajului către alegătorii lui: opriţi frauda, boicotaţi referendumul.

Nu mă surprinde, nu mă emoţionează. Doar mă confirmă.

Este singura lui şansă şi perfecta caracterizare.  O şansă şi o caracterizare de laş, care preferă să se ascundă, precum Saddam, într-o fosă septică, decât să moară demn ca Mareşalul Antonescu ( un model revendicat de TB dar nedigerat până la capăt).

M-am resemnat deja cu ideea că cvorumul nu va fi realizat. Românii nu sunt nici sârbi, nici croaţi şi nici, măcar, francezi.  Ei nu ştiu ce e solidaritatea şi demnitatea naţională. Ei sunt EI şi pentru EI. Celebrii exponenţi ai dictonului “să moară capra vecinului” ceea ce, în logica echilibrelor biologice, nici nu este rău. Prea multe capre. Au ajuns să ne sufoce! Şi prea mulţi păstori. Moldoveanu – out. Se pregăteşte Vrânceanu.

Noi vom înregistra o înfrângere, EL şi ai lui încă o victorie de tenebre. Pentru cât timp însă şi cu ce preţ?

N-om fi noi un popor de demni, de mândrii, de justiţiari, dar stăm bine la capitolul ură.

Fraţilor, când vor cădea ăştia, şi vor cădea până la urmă, zaibăr de storcăciune de snagă şi umplutură de cârnaţi de măruntaie se va alege de ei şi de uneltele lor. Va fi un dezmăţ gastronomic draculean, în care băsişti, udre şi ungureni vor asigura meniuri walpurgice pentru toţi flămânzii şi însetaţii de revanşă ai acestor coordonate geografice.

Vor exploda cererile de sângerete de marinar, caltaboş de blondă celulitică şi ostropel, la foc mic, de fudulii sterpe de SIE-ist. Udate cu lacrimi de portocale.

Aşadar, să ne bucurăm. Oricum şi orice se va întâmpla pe 29. Şi să ne rugăm doar atât: să ajungem să prindem momentul festinului. Pentru că el nu este departe. Şi va fi Pantagruelic şi Gargantuesc.

Dar, până atunci, , DA!

Cine ştie? Uneori comanda vine mai repede decât te aştepţi.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,boicotarea referendumului,CTP,Gargantua si Pantagruel,Saddam,USLAm scris, încă de a doua zi după acceptarea de către USL a pragului, că educaţia şi năravurile dobândite în port de Traian Băsescu vor face imposibilă o atitudine a acestuia, la referendum,  de adevărat om politic. Polemizam de la distanţă cu CTP, care se străduia să ne convingă...Blog politic si polemic