Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Am scris, încă de a doua zi după acceptarea de către USL a pragului, că educația și năravurile dobândite în port de Traian Băsescu vor face imposibilă o atitudine a acestuia, la referendum,  de adevărat om politic. Polemizam de la distanță cu CTP, care se străduia să ne convingă că președintele suspendat nu-și va compromite șansele de a se recomanda istoriei ca un bărbat curajos și responsabil. Iar eu citam din primul său discurs de campanie în care a repetat de 3 ori că „românii nu vor participa la ceva incorect”. Verbul „a nu participa” era utilizat ca o mantră, sugestiv, hipnotic, în sensul său cel mai concret, de îndemn la lipsă de la urne.

Ieșirile ulterioare ale lui Traian Băsescu păreau a infirma convingerea mea dar, cunoscând personajul, nu au fost în stare a mă abate nici măcar un milimetru de la ea. Omul are prea adânc impregnat  în fibră viciul câștigului prin orice mijloace, dar mai ales prin minciună și înșelăciune, pentru a ne aștepta de la el, într-un moment de face-to-face cu istoria, la o înnobilare  spontanee.

Mai mult, atunci când de la Bruxelles eram amenințați cu monitorizarea referendumului de către reprezentanți ai UE, am atras atenția asupra reacției lui Traian Băsescu, rapidă și iritată, de contestare a necesității unei astfel de supervizări. A fost primul din Liga Mare care s-a arătat nemulțumit de acestă idee. Motivul? Îi punea în pericol tactica de campanie.

Care este precum personajul: nu atât simplă (o calitate) cât simplistă și previzibilă (defecte de incultură și lipsă de orizont).

După două săptămâni și ceva de vrăjeli cu „eu chem românii la vot”, „nu vreau să câștig la masa verde” și alte asemenea prefabricate securistice de slăbit vigilența adversarului, se va produce, în ultima clipă, momentul de striptis prezidențial, abandonarea oricăror aparențe  de onorabilitate, dezbrăcarea totală de caracter. Pe un pretext folosit și cu alte ocazii, precum o melodie lascivă și repetitivă de boite de nuit: USL planifică fraudarea referendumului!

Traian Băsescu va ieși tu(r)nător, zilele următoare, să anunțe schimbarea mesajului către alegătorii lui: opriți frauda, boicotați referendumul.

Nu mă surprinde, nu mă emoționează. Doar mă confirmă.

Este singura lui șansă și perfecta caracterizare.  O șansă și o caracterizare de laș, care preferă să se ascundă, precum Saddam, într-o fosă septică, decât să moară demn ca Mareșalul Antonescu ( un model revendicat de TB dar nedigerat până la capăt).

M-am resemnat deja cu ideea că cvorumul nu va fi realizat. Românii nu sunt nici sârbi, nici croați și nici, măcar, francezi.  Ei nu știu ce e solidaritatea și demnitatea națională. Ei sunt EI și pentru EI. Celebrii exponenți ai dictonului „să moară capra vecinului” ceea ce, în logica echilibrelor biologice, nici nu este rău. Prea multe capre. Au ajuns să ne sufoce! Și prea mulți păstori. Moldoveanu „“ out. Se pregătește Vrânceanu.

Noi vom înregistra o înfrângere, EL și ai lui încă o victorie de tenebre. Pentru cât timp însă și cu ce preț?

N-om fi noi un popor de demni, de mândrii, de justițiari, dar stăm bine la capitolul ură.

Fraților, când vor cădea ăștia, și vor cădea până la urmă, zaibăr de storcăciune de snagă și umplutură de cârnați de măruntaie se va alege de ei și de uneltele lor. Va fi un dezmăț gastronomic draculean, în care băsiști, udre și ungureni vor asigura meniuri walpurgice pentru toți flămânzii și însetații de revanșă ai acestor coordonate geografice.

Vor exploda cererile de sângerete de marinar, caltaboș de blondă celulitică și ostropel, la foc mic, de fudulii sterpe de SIE-ist. Udate cu lacrimi de portocale.

Așadar, să ne bucurăm. Oricum și orice se va întâmpla pe 29. Și să ne rugăm doar atât: să ajungem să prindem momentul festinului. Pentru că el nu este departe. Și va fi Pantagruelic și Gargantuesc.

Dar, până atunci, , DA!

Cine știe? Uneori comanda vine mai repede decât te aștepți.

Contele de Saint GermainEditorialeBasescu,boicotarea referendumului,CTP,Gargantua si Pantagruel,Saddam,USLAm scris, încă de a doua zi după acceptarea de către USL a pragului, că educația și năravurile dobândite în port de Traian Băsescu vor face imposibilă o atitudine a acestuia, la referendum,  de adevărat om politic. Polemizam de la distanță cu CTP, care se străduia să ne convingă...Blog politic si polemic