Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat “Mie dati-mi strazi pavate”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-mie-dati-mi-strazi-pavate-954672.html)

Pentru preşedintele ţării o instanţă superioară este Curtea Constituţională şi, prin extinderea definiţiei, Constituţia României. Ori de câte ori preşedintele se substituie guvernului şi primului ministru, ori de câte ori preşedintele privilegiază un partid politic în defavoarea altora, încalcă Constituţia. Când invocarea Constituţiei îi serveşte, domnul preşedinte o tratează ca pe o religie şi se comportă ca un bigot. Când, dimpotrivă, prevederile ei  sau deciziile CC îi încurcă elanurile absolutiste, devine brusc liber – cugetător şi face cum îl taie capul. Ultima probă am avut-o recent, când a spus răspicat şi evident înecat de începutul râsului său  anunţător de sfidare, că degeaba s-ar obosi CC să dea dreptate opoziţiei în privinţa salariilor, rectificări oricum nu se vor face pentru că nu sunt bani.

Tot o instanţă superioară este (ar trebui să fie) CNSAS-ul. Verdictele acestui organism au scos-o pe Mona Muscă din viaţa politică, l-au ajutat pe Ştefan Augustin Doinaş să ajungă mai repede în ceruri, au furnizat muniţie inepuizabilă puterii să-l atace pe Dan Voiculescu. Aproape că nu e editorial al Senatorilor EVZ în care părintele Antenelor să nu fie evocat (evident, folosind zoologica sintagmă lansată de preşedinte, Felix Motanul) ca răul suprem, ca diavolul însuşi infiltrat în politică. De ce? Pentru că a fost turnător. Simplu. Dar tot turnători şi tot “certificaţi”de CNSAS au fost şi domnii Andrei Corbea Hoisie si Sorin Antohi referitor la care doamna Herta Muller se exprimă în următorii termeni:  „Turnători la Academia de Var㔺i „Învăţând de la turnător”. În ce context îi amintesc pe respectivii domni aici? Păi în contextul în care, în anul 2008, ei au fost nominalizaţi de către ICR (a se citi Patapievici + Mihăieş), să reprezinte România, în calitate de conferenţiari, la Academia de Vară de la Berlin. Domnul Patapievici, care ştia de backround-ul  celor doi încă din 2002, pe când era membru în Colegiul CNSAS, a trecut sub tăcere acest „mic accident biografic” al amicilor săi iar domnul Mihăieş a închis şi el ochii pentru că, deh, nu te iei de prietenii şefului.  Poate ne explică neînduplecatul anticomunist şi mâncător de securişti Mircea Mihăieş când îşi reprezintă conştiinţa? Când îl diabolizează pe Dan Voiculescu pentru vina de a fi turnat sau când închină cupe de creştinească absolvire de păcate şi chiar de „reevaluare şi promovare”, după modelul Băsescu – Oprea, cu Andrei Corbea Hoisie si Sorin Antohi?

Întrebarea mea anterioară se va dovedi pur retorică când vom constata că pentru Mircea Mihăieş verdictele unor instanţe superioare sunt absolut facultative. El este omul pentru care contează, ca şi pentru preşedintele căruia-i slujeşte, verdictul rărunchilor. Când nesocoteşti Constituţia ţării tale pentru a-i face jocurile unuia care o incalcă sistematic, când îţi dispreţuieşti  autodeclaratele principii morale pentru a-ţi satisface pornirile filistine, înseamnă că te-ai împăcat cu ideea că tu, pentru tine, nu mai reprezinţi altceva decât un simplu instrument.

Ce folos că juriul APTR, format din personalităţi una şi una ale breslei, a premiat vedetele postului Antena 3 şi, implicit, postul. Ce folos că CNN confirmă  profesionalismul acestei televiziuni, alegând-o ca unic partener din România, ce folos că juriul AIB 2011 selectează 3 producţii din România, toate realizate de Antena 3, iar pentru una dintre acestea are aprecieri excepţionale?  Credeţi că, vreodată, domnul Mircea Mihăieş va avea cea mai mică tresărire de respect faţă de evidenţe şi va recunoaşte, confruntat cu verdictul unor instanţe superioare,  că s-a înşelat? Să fim serioşi. Cifra sa octanică este de uleiuri arse de tractor, nicidecum de benzine eterate de rachetă.

Mai vreţi o dovadă? Chiar două vă ofer, fix din articolul de azi: „elucubraţiile lui Badea şi stropşelile neo-barbare ale lui Gâdea” şi „… Stan-laptop, de Dana Grecu, de Ciuvică, de Vrânceanu-Firea, oameni care grăiesc pe limba lor, vigilenţii de serviciu ai disperării”. Şi acestea, culmea, într-un context de întoarcere la adevăruri grave cum ar fi credibilitatea prin cultură. Ce-ar mai fi de comentat? Curată „derivă autoanihilantă”, curată „schizofrenie” de balaur cu mai multe capete.

Contele de Saint GermainPolemiceAndrei Corbea Hoisie,CNSAS,Constitutia,Curtea Constitutionala,Dan Voiculescu,Felix Motanul,ICR,Mie dati-mi strazi pavate,mihaies,Mircea Mihaies,Mona Musca,Patapievici,Senatul EVZ,Sorin Antohi,Stefan Augustin Doinas(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat 'Mie dati-mi strazi pavate', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-mie-dati-mi-strazi-pavate-954672.html) Pentru preşedintele ţării o instanţă superioară este Curtea Constituţională şi, prin extinderea definiţiei, Constituţia României. Ori de câte ori preşedintele se substituie guvernului şi primului ministru, ori...Blog politic si polemic