Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat „Mie dati-mi strazi pavate”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-mie-dati-mi-strazi-pavate-954672.html)

Pentru președintele țării o instanță superioară este Curtea Constituțională și, prin extinderea definiției, Constituția României. Ori de câte ori președintele se substituie guvernului și primului ministru, ori de câte ori președintele privilegiază un partid politic în defavoarea altora, încalcă Constituția. Când invocarea Constituției îi servește, domnul președinte o tratează ca pe o religie și se comportă ca un bigot. Când, dimpotrivă, prevederile ei  sau deciziile CC îi încurcă elanurile absolutiste, devine brusc liber „“ cugetător și face cum îl taie capul. Ultima probă am avut-o recent, când a spus răspicat și evident înecat de începutul râsului său  anunțător de sfidare, că degeaba s-ar obosi CC să dea dreptate opoziției în privința salariilor, rectificări oricum nu se vor face pentru că nu sunt bani.

Tot o instanță superioară este (ar trebui să fie) CNSAS-ul. Verdictele acestui organism au scos-o pe Mona Muscă din viața politică, l-au ajutat pe Ștefan Augustin Doinaș să ajungă mai repede în ceruri, au furnizat muniție inepuizabilă puterii să-l atace pe Dan Voiculescu. Aproape că nu e editorial al Senatorilor EVZ în care părintele Antenelor să nu fie evocat (evident, folosind zoologica sintagmă lansată de președinte, Felix Motanul) ca răul suprem, ca diavolul însuși infiltrat în politică. De ce? Pentru că a fost turnător. Simplu. Dar tot turnători și tot „certificați”de CNSAS au fost și domnii Andrei Corbea Hoisie si Sorin Antohi referitor la care doamna Herta Muller se exprimă în următorii termeni:  „žTurnători la Academia de Vară”și „žÎnvățând de la turnător”. În ce context îi amintesc pe respectivii domni aici? Păi în contextul în care, în anul 2008, ei au fost nominalizați de către ICR (a se citi Patapievici + Mihăieș), să reprezinte România, în calitate de conferențiari, la Academia de Vară de la Berlin. Domnul Patapievici, care știa de backround-ul  celor doi încă din 2002, pe când era membru în Colegiul CNSAS, a trecut sub tăcere acest „žmic accident biografic” al amicilor săi iar domnul Mihăieș a închis și el ochii pentru că, deh, nu te iei de prietenii șefului.  Poate ne explică neînduplecatul anticomunist și mâncător de securiști Mircea Mihăieș când își reprezintă conștiința? Când îl diabolizează pe Dan Voiculescu pentru vina de a fi turnat sau când închină cupe de creștinească absolvire de păcate și chiar de „žreevaluare și promovare”, după modelul Băsescu „“ Oprea, cu Andrei Corbea Hoisie si Sorin Antohi?

Întrebarea mea anterioară se va dovedi pur retorică când vom constata că pentru Mircea Mihăieș verdictele unor instanțe superioare sunt absolut facultative. El este omul pentru care contează, ca și pentru președintele căruia-i slujește, verdictul rărunchilor. Când nesocotești Constituția țării tale pentru a-i face jocurile unuia care o incalcă sistematic, când îți disprețuiești  autodeclaratele principii morale pentru a-ți satisface pornirile filistine, înseamnă că te-ai împăcat cu ideea că tu, pentru tine, nu mai reprezinți altceva decât un simplu instrument.

Ce folos că juriul APTR, format din personalități una și una ale breslei, a premiat vedetele postului Antena 3 și, implicit, postul. Ce folos că CNN confirmă  profesionalismul acestei televiziuni, alegând-o ca unic partener din România, ce folos că juriul AIB 2011 selectează 3 producții din România, toate realizate de Antena 3, iar pentru una dintre acestea are aprecieri excepționale?  Credeți că, vreodată, domnul Mircea Mihăieș va avea cea mai mică tresărire de respect față de evidențe și va recunoaște, confruntat cu verdictul unor instanțe superioare,  că s-a înșelat? Să fim serioși. Cifra sa octanică este de uleiuri arse de tractor, nicidecum de benzine eterate de rachetă.

Mai vreți o dovadă? Chiar două vă ofer, fix din articolul de azi: „želucubrațiile lui Badea și stropșelile neo-barbare ale lui Gâdea” și „ž… Stan-laptop, de Dana Grecu, de Ciuvică, de Vrânceanu-Firea, oameni care grăiesc pe limba lor, vigilenții de serviciu ai disperării”. Și acestea, culmea, într-un context de întoarcere la adevăruri grave cum ar fi credibilitatea prin cultură. Ce-ar mai fi de comentat? Curată „žderivă autoanihilantă”, curată „žschizofrenie” de balaur cu mai multe capete.

Contele de Saint GermainPolemiceAndrei Corbea Hoisie,CNSAS,Constitutia,Curtea Constitutionala,Dan Voiculescu,Felix Motanul,ICR,Mie dati-mi strazi pavate,mihaies,Mircea Mihaies,Mona Musca,Patapievici,Senatul EVZ,Sorin Antohi,Stefan Augustin Doinas(Comentariu postat la articolul din EVZ al lui Mircea Mihaies intitulat 'Mie dati-mi strazi pavate', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-mie-dati-mi-strazi-pavate-954672.html) Pentru președintele țării o instanță superioară este Curtea Constituțională și, prin extinderea definiției, Constituția României. Ori de câte ori președintele se substituie guvernului și primului ministru, ori...Blog politic si polemic