Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

(Comentariu postat, partial, la articolul lui Dinu Patriciu din Adevarul, intitulat „”Sfaturi pentru micile afaceri”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/dinu_patriciu_-_opinii/Sfaturi_pentru_micile_afaceri_7_592810716.html)

 

Articolul de azi  al domnului Patriciu a fost publicat, prima oară, cu un an și jumătate în urmă.  Am verificat calitatea sfaturilor de atunci ale domniei sale, referitoare la valuta în care este bine să ne economisim banii, simuland următoarea situație:

Am considerat ca cineva avea, la 14 iunie 2010 (imediat după data publicării articolului dlui. Patriciu) suma de 866 940 RON (echivalentul a 100 000 RON + 100 000 EUR + 100 000 USD la cursurile de schimb de la acea dată).  Am calculat apoi care ar fi fost randamentul unui depozit cu acești bani dacă depozitul ar fi fost făcut, integral, în câte una dintre cele trei valute, cu dobânzile de la acea vreme pentru fiecare valută.

Iată rezultatul:

  1. Dacă se economisea în RON, valoarea rezultată pentru azi ar fi fost de 949 908 RON
  2. Dacă se economisea  în EUR, valoarea rezultată pentru azi (echivalentul în lei al acesteia la cursul de schimb de azi) ar fi fost de 1 139 410 RON
  3. Dacă se economisea în USD, valoarea rezultată pentru azi (echivalentul în lei al acesteia la cursul de schimb de azi) ar fi fost de 859 508 RON

Concluzie: dacă cineva ar fi urmat sfatul oferit de domnul Patriciu, în acest articol, la punctul 1, adică să economisească în dolari și să se ferească ca de dracu de lei, ar fi fost cea mai proastă soluție dintre cele trei analizate. Nu că deponentul  ar fi obținut un câștig mai mic decât în celelalte variante, el chiar ar fi pierdut (pleca la drum cu 866 940 RON și ajungea să rămână azi, după un an și jumătate de economisire,  cu doar 859 508 RON!

Poate că mulți, acordând credit celui mai bogat român, chiar au pierdut bani ascultându-l. Credeți că, măcar față de aceștia, domnul Patriciu ar avea datoria morală să-și ceară scuze?

Contele de Saint GermainPolemiceAdevarul,cea mai proasta solutie,Dinu Patriciu,sfaturi pentru micile afaceri(Comentariu postat, partial, la articolul lui Dinu Patriciu din Adevarul, intitulat ''Sfaturi pentru micile afaceri', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.adevarul.ro/dinu_patriciu_-_opinii/Sfaturi_pentru_micile_afaceri_7_592810716.html)   Articolul de azi  al domnului Patriciu a fost publicat, prima oară, cu un an și jumătate în urmă.  Am verificat calitatea sfaturilor de atunci ale domniei sale,...Blog politic si polemic