Scorul acestui articol
[Total: 404 voturi. Media: 4.9]

 

După succesele răsunătoare la toate alegerile de care s-au ocupat nemijlocit în acest ultim an, serviciile noastre secrete par a se fi relaxat. Au trecut pe regim de sărbători de iarnă, lăsând plastilinele partidelor lor de bambilici să se joace È™i ele, singure, o lună – două în nisip. De-a guvernarea, gen!

Este în firea militarilor. După ce dau totul pe câmpul de luptă, c-aÈ™a le cere țara, cum scapă într-o permisie vor să-È™i recupereze cu vârf È™i indesat civilia neconsumată.

AÈ™a È™i-acum! I-au confecționat încă un mandat de preÈ™edinte lui Iohannis, au înlocuit guvernul PSD cu guvernul „žmeu”, au ciuruit partidul monolit pentru a-È™i oferi între ei, din el, cadouri pe bucățele… Ce să li se mai ceară?

Se vede că au luat o pauză de la misiuni politice după brambureala ce-a cuprins țara.  O brambureală cu atât mai comică (tragi – …?) cu cât are damfuri hilar euforice, ca după o paranghelie bahică.

Au zis generalii: să-i lăsăm pe clăbucii ăÈ™tia să se-nfoaie È™i ei nițel la frecangeală (scuze, dar aÈ™a vorbesc militarii) că, oricum, săpunul din care se trag duhneÈ™te de la o poÈ™tă a leÈ™ie de cenuÈ™ă, de-aia de se umflă puțin È™i se stinge repede.

Marile teme cu care comedienii din titlu încearcă să ne demonstreze câtă nevoie aveam de ei sunt:

  • Câțu – bugetul e pe butuci, trebuie doar să deblochez ghilotina, nu mă dau dus nici după o moțiune împotriva mea votată de Parlament;
  • Orban – am făcut È™i voi face scurtă la mâna cu care de obicei ciupesc coardele, de atâtea ordine de demitere semnate zilnic împotriva stafiilor PSD cuibărite prin toate cotloanele puterii;
  • Iohannis – voi retrage toate ordinele È™i medaliile acordate de-a lungul timpului unor penali ce fac țara de râs.

Teme grele, de țară serioasă care È™i-a ales cu dibăcie conducătorii.

Și mai e o temă capitală la care guvernul Orban, în ansamblul său, trudeÈ™te din greu prin comunicate contradictorii È™i miÈ™cări de camuflaj: desființarea pensiilor speciale. Și-au dat È™i ei seama că pensiile speciale împotriva cărora diatribizaseră cu spume la gură când, nefiind la putere, dădea bine, nu au fost acordate unor neica – nimeni pe care să-i tratezi cu flit È™i cinism ci, aÈ™a cum le spune È™i numele, unor „žspeciali”. Specialilor din justiție, din serviciile secrete, din armată È™i din ministerul de interne, personaje, nene, de K1, care au brațul lung È™i pumnul greu. Cu ăÈ™tia nu te pui dacă n-ai arcade din carbin È™i nas din titan. Și politicienii noÈ™tri e clar că n-au!

AÈ™a că acum, când trebuie făcut È™i ceva efectiv după atâta gargară propagandistică, È™i domnul Iohannis, È™i domnul Orban È™i domnul Câțu, È™i alte doamne È™i domni pe care sfârÈ™itul de an ni i-a adus deghizați în chip de salvatori ai neamului, s-au trezit, fără voia lor, puÈ™i la butoane pe bune. Dacă până acuma ei doar simulau È™i alții, ceilalți (care, cum vă spuneam, È™i-au luat o mică permisie de sărbători) dădeau ordinele de dat È™i făceau treaba de făcut, iată că, de-odată, pilotul automat a fost trecut pe pauză È™i bravii noÈ™tri politicieni trebuie să se descurce cât de cât cu manÈ™a pe care o țin în mână. AÈ™a că, din cele 200 000 de pensii speciale, au mai rămas să fie desființate cam 5000. A celor „žnepericuloÈ™i”, gen piloții de avioane È™i comandanții de nave grele.

Senzația mea, de spectator încă răbdător, este că băieții ăÈ™tia ai lui Iohannis sunt întocmai după chipul È™i asemănarea tătucului lor: leneÈ™i, superficiali, blocați în idei mediocre È™i revanÈ™arde, absolut impotenți dacă le dai pe mână ceva serios de făcut pentru țară.

Deocamdată, avionul în care suntem cu toții dă semne de vrie. Tare mi-e teamă că, la ce pregătire au piloții ăÈ™tia de conjunctură È™i la cât le tremură mâna, ne vom trezi (e un fel de-a spune) într-un picaj fără scăpare, înecându-ne în propria adrenalină.

La stand up comedy ca la stand up comedy: palavrageală, porcărele È™i miÈ™touri ieftine.  Greu de condus o țară cu improvizații È™i improvizatori.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/12/stand.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/12/stand-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri furate,generali sevicii secrete,guvern incompetent,Iohannis Orban Catu,politicieni impotenti,stand up comedy,statul paralel  După succesele răsunătoare la toate alegerile de care s-au ocupat nemijlocit în acest ultim an, serviciile noastre secrete par a se fi relaxat. Au trecut pe regim de sărbători de iarnă, lăsând plastilinele partidelor lor de bambilici să se joace È™i ele, singure, o lună - două în nisip....Blog politic si polemic