Scorul acestui articol
[Total: 417 voturi. Media: 4.9]

 

Citesc uluit o „scrisoare deschisă”  adresată președintelui Klaus Iohannis de un pretins lider al diasporei române care pare a fi copia de derbedeu de drumul mare a lui Marian Ceaușescu ori a bătăușului de bătrâni Sandy Matei.

Respectivul are și un nume ce vine ca o a doua caracterizare a românismului său neaoș: Tommy Iuliu Joul Tomescu.

Acest Tommy Joul, care, zice-se, ar fi fost Organizatorul pașnicului Miting al Diasporei din 10 august 2018, vine cu ifose de Robespierre să pună el ordine în morala politică românească.

Nu că aș fi un simpatizant al lui Klaus Iohannis dar modul în care, cu paupera sa limbă română, Tommy Joul îl beștelește pe președinte, mă indignează și mă face să iau atitudine.

Adică sutele de mii de români onorabili care trăiesc în afara hotarelor țării și care au reușit, prin calități indiscutabile, să reușească într-o lume atât de dură, acceptă să fie reprezentați de un astfel de mahalagiu nevricos? Acceptă ca tonul și formulările impertinente folosite de acesta în respectiva scrisoare să li se atribuie, prin tranzitivitate, și lor?

Tommy Joul i se adresează președintelui cu sintagma „Domnule fanfaron”, ca după aceea să-l facă „corb” și „infractor”, complice cu corbii și infractorii.

Robespierre-ul nostru de Cuțarida nu folosește formule de minimă politețe comunicațională cum bine i-ar sta unui adevărat purtător de cuvânt al compatrioților noștri educați și europenizați în lumea civilizată a altor limbi decât româna lor nativă. El răcnește, ordonă, jignește, amenință. Și nu pe un cetățean oarecare, ci pe însuși președintele țării pentru binele căreia, chipurile, luptă.

Există și aspecte hilare în delirul scrâșnit și auto-laudativ al respectivului „haiduc” înarmat cu tupeu și inteligență de spărgător de vitrine. De pildă formularea „Degeaba mi-am pierdut de câteva ori mai multe săptămâni să va trimit niște analize pe care să le implementați pentru că le-ați ignorat”.

Vă dați seama ce vraiște e în tărtăcuța acestui închipuit? Ce ședințe de reabilitare psihiatrică i-ar fi necesare pentru a-l împiedica să intre complet în logica binladenică?

În fine, prea mult despre nimic.

Se ridică totuși o întrebare: atomii diasporei românești, mulți cu masă specifică remarcabilă, sunt de acord să se coaguleze într-o moleculă noroioasă ce îl are în centru pe Tommy Joul?

Căci din două una: sau DA, și atunci merită disprețul celor ce-i disprețuiesc, sau NU, și atunci trebuie să ia atitudine și să se delimiteze de impostor.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/12/impostor.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/12/impostor-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecorb la corb,domnule fanfaron,impostor,liderul diasporei,mitingul diasporei,scrisoare deschisa catre Klaus Iohannis,Tommy Iuliu Joul Tomescu  Citesc uluit o „scrisoare deschisă”  adresată președintelui Klaus Iohannis de un pretins lider al diasporei române care pare a fi copia de derbedeu de drumul mare a lui Marian Ceaușescu ori a bătăușului de bătrâni Sandy Matei. Respectivul are și un nume ce vine ca o a doua caracterizare a...Blog politic si polemic