Scorul acestui articol
[Total: 417 voturi. Media: 4.9]

 

Citesc uluit o „žscrisoare deschisă„  adresată preÈ™edintelui Klaus Iohannis de un pretins lider al diasporei române care pare a fi copia de derbedeu de drumul mare a lui Marian CeauÈ™escu ori a bătăuÈ™ului de bătrâni Sandy Matei.

Respectivul are È™i un nume ce vine ca o a doua caracterizare a românismului său neaoÈ™: Tommy Iuliu Joul Tomescu.

Acest Tommy Joul, care, zice-se, ar fi fost Organizatorul paÈ™nicului Miting al Diasporei din 10 august 2018, vine cu ifose de Robespierre să pună el ordine în morala politică românească.

Nu că aÈ™ fi un simpatizant al lui Klaus Iohannis dar modul în care, cu paupera sa limbă română, Tommy Joul îl beÈ™teleÈ™te pe preÈ™edinte, mă indignează È™i mă face să iau atitudine.

Adică sutele de mii de români onorabili care trăiesc în afara hotarelor țării È™i care au reuÈ™it, prin calități indiscutabile, să reuÈ™ească într-o lume atât de dură, acceptă să fie reprezentați de un astfel de mahalagiu nevricos? Acceptă ca tonul È™i formulările impertinente folosite de acesta în respectiva scrisoare să li se atribuie, prin tranzitivitate, È™i lor?

Tommy Joul i se adresează preÈ™edintelui cu sintagma „žDomnule fanfaron„, ca după aceea să-l facă „žcorb” È™i „žinfractor”, complice cu corbii È™i infractorii.

Robespierre-ul nostru de Cuțarida nu foloseÈ™te formule de minimă politețe comunicațională cum bine i-ar sta unui adevărat purtător de cuvânt al compatrioților noÈ™tri educați È™i europenizați în lumea civilizată a altor limbi decât româna lor nativă. El răcneÈ™te, ordonă, jigneÈ™te, amenință. Și nu pe un cetățean oarecare, ci pe însuÈ™i preÈ™edintele țării pentru binele căreia, chipurile, luptă.

Există È™i aspecte hilare în delirul scrâÈ™nit È™i auto-laudativ al respectivului „žhaiduc” înarmat cu tupeu È™i inteligență de spărgător de vitrine. De pildă formularea „žDegeaba mi-am pierdut de câteva ori mai multe săptămâni să va trimit niÈ™te analize pe care să le implementați pentru că le-ați ignorat„.

Vă dați seama ce vraiÈ™te e în tărtăcuța acestui închipuit? Ce È™edințe de reabilitare psihiatrică i-ar fi necesare pentru a-l împiedica să intre complet în logica binladenică?

În fine, prea mult despre nimic.

Se ridică totuÈ™i o întrebare: atomii diasporei româneÈ™ti, mulți cu masă specifică remarcabilă, sunt de acord să se coaguleze într-o moleculă noroioasă ce îl are în centru pe Tommy Joul?

Căci din două una: sau DA, È™i atunci merită disprețul celor ce-i disprețuiesc, sau NU, È™i atunci trebuie să ia atitudine È™i să se delimiteze de impostor.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/12/impostor.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/12/impostor-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialecorb la corb,domnule fanfaron,impostor,liderul diasporei,mitingul diasporei,scrisoare deschisa catre Klaus Iohannis,Tommy Iuliu Joul Tomescu  Citesc uluit o 'žscrisoare deschisă'  adresată preÈ™edintelui Klaus Iohannis de un pretins lider al diasporei române care pare a fi copia de derbedeu de drumul mare a lui Marian CeauÈ™escu ori a bătăuÈ™ului de bătrâni Sandy Matei. Respectivul are È™i un nume ce vine ca o a doua caracterizare a...Blog politic si polemic