Scorul acestui articol
[Total: 66 voturi. Media: 4.7]

 

Iubirea propriilor copii È™i iubirea de țară sunt, în ierarhiile afectului uman, două superlative absolute. Între ele există însă o imensă deosebire: în vreme ce prima este o iubire de creație, cea de a doua este o iubire de recunoÈ™tință.

Copiii ne vin din materia noastră esențială, prin chimia miraculoasă a sângelui cu extazul. Ei suntem noi într-o formă de prelungire a unicității noastre.

Și țara ne prelungeÈ™te, dar altfel. Nu prin ce avem unic ci prin ce avem comun.

Iubirea de creație este una egoistă. Cea de recunoÈ™tință este una altruistă. Iată de ce prima este mult mai uÈ™or de recunoscut în vreme ce a doua trebuie adeseori explicată, nuanțată, redefinită.

Acestea fiind zise, lansez următoarea întrebare de interes național: prin comportamentul lor față de recentele dezvăluiri despre unele abuzuri din justiție È™i SRI, Klaus Iohannis È™i Laura Kovesi dovedesc că sunt patrioți sau că îÈ™i trădează poporul?

Din păcate, în cazul celor doi lideri menționați nu putem pune în discuție È™i iubirea față de copii, pentru că nu sunt, încă, părinți. Dar iubirea lor de patrie È™i popor (parte a definiției patriotismului) suntem aproape obligați să o cercetăm. Pentru că ei conduc, azi, țara, È™i nu ne poate fi indiferent dacă ne îndreaptă spre o propăÈ™ire sănătoasă sau spre disoluție.

Nu voi încerca să judec acum patriotismul celor doi prin alianțele adoptate, prin poziția stabilită unei țări mici prinsă în menghina marilor puteri. Nu am nici calificarea, nici informațiile È™i nici timpul necesare unei atât de complexe intreprinderi.

Demersul meu se limitează doar la analizarea, foarte pe scurt, a relației dintre patriotismul conducătorilor unei țări  și onestitate acestora față de propriul popor. Pot fi mincinoÈ™i È™i patrioți în acelaÈ™i timp?

Istoria ne dovedeÈ™te că, în cazuri excepționale, da! În marile încleÈ™tări moderne, când pronunțarea adevărului ar fi slujit mai mult inamicilor țării decât propriului popor, s-au văzut numeroase cazuri de dezinformare voită, de intoxicare, de luptă pe frontul inducerii în eroare.

În toate aceste cazuri, însă, vorbesc de cele cu un profund filon patriotic, poporul a fost mințit de conducătorii săi pentru protecția È™i binele lui în fața unor pericole externe de esență È™i nu pentru interesele egoiste ale mincinoÈ™ilor.

Ce se întâmplă în prezent în România cu preÈ™edintele țării È™i cu È™efa DNA nu se încadrează deloc în excepția onorabilă amintită anterior. Ei mint țara, ei mint poporul pretinzând, ipocrit, că fac asta din patriotism, când, de fapt, o fac din cel mai pur È™i abject interes personal.

Suntem în plină prăbuÈ™ire a încrederii românilor în justiție. O demonstrează È™i sondajele interne È™i multe rapoarte internaționale. PreÈ™edintele Klaus Iohannis ne minte însă de la obraz că totul e bine în justiția română,  că domnia sa are încredere deplină în marile parchete È™i în conducătorii acestora. Este o astfel de mințire a poporului un act patriotic? Este o astfel de minciună utilă națiunii?

Nu are cum!

Pentru că hoția È™i corupția nu pot fi eradicate prin hoție È™i corupție. Atâta vreme cât niÈ™te mincinoÈ™i nu doar dovediți ci È™i asumați sunt în fruntea luptei pentru dreptate È™i adevăr, totul este putregai.

Laura Kovesi ne minte abundent È™i inept prin omisiune È™i  texte pentru presetați. Nu neagă participarea ei la diverse întâlniri private (căci nu se È™tie niciodată ce probă vizuală poate apărea să o contrazică) dar încearcă să ne convingă, mai nou, că a fost acolo în calitate oficială. Fără să înțeleagă că, participarea ei la „žsufrageria lui Oprea” ca procuror general al României în misiune. e ceva mult mai grav decât dacă s-ar fi dus pe persoană fizică să bea È™i ea un whisky cu păpuÈ™arii de la Èšăndărică.

Cea mai bună dovadă că aceÈ™ti doi lideri ai României mint poporul cu premeditare, È™i o fac din laÈ™itate È™i egoism, nicidecum din patriotism, este că le-ar fi atât de simplu să stabilească adevărul, au în mână toate instrumentele necesare, È™i, totuÈ™i, nu o fac!

Dacă, de pildă, Daniel Dragomir minte când afirmă că Laura Kovesi se întâlnea după orele de program cu È™efii SRI, la sediul acestora, pentru a pune la cale sentințe ce urmau să se pronunțe a doua zi în instanță, ce ar fi mai uÈ™or pentru Klaus Iohannis È™i pentru Laura Kovesi decât să demonstreze că nu e aÈ™a?

PreÈ™edintele țării ar putea să ceară È™i să primească documentările SRI care să-l lămurească. A fost sau nu Kovesi atunci, acolo? Cu cine a vorbit? Ce? Au existat consecințe în justiție? Apoi comunicat public către țară: Dragomir minte! Case closed! Nu o face! De ce? Pentru că, de fapt, È™tie că Dragomir spune adevărul.

Kovesi, de asemenea, ar putea cere ea însăÈ™i desecretizarea unor documente care să o disculpe. Apoi, o singură demonstrație dusă la capăt în favoarea ei È™i ar urma comunicatul devastator pentru credibilitatea lui Dragomir: „žaÈ™a cum v-am demonstrat că a mințit aici, minte peste tot!”

Nu se întâmplă aceste atât de simple clarificări. Care i-ar arunca în ridicol pe toți denigratorii Laurei Kovesi. De ce? Limpede ca lumina zilei: pentru că lucrurile s-au petrecut exact aÈ™a cum declară Ghiță È™i Andronic È™i Dragomir È™i din ce în ce mai mulți oameni din interior care s-au hotărât să vorbească.

 

De fapt, să fim siguri că preÈ™edintele Iohannis a verificat È™i È™tie. Preferă însă, din oportunism sau laÈ™itate (ambele?), Să-Și trădeze poporul, mințindu-l, decât să scoată adevărul la iveală.

Care adevăr, până la urmă, tot se va afla.

Deviza SRI „“ Patria a priori!

Chiar așa?

Contele de Saint GermainEditorialebinomul Kovesi - Iohannis,dezinformare,intoxicare,patria a prioriabuzuri in justitie,patriotism,Tradare de tara  Iubirea propriilor copii È™i iubirea de țară sunt, în ierarhiile afectului uman, două superlative absolute. Între ele există însă o imensă deosebire: în vreme ce prima este o iubire de creație, cea de a doua este o iubire de recunoÈ™tință. Copiii ne vin din materia noastră esențială, prin chimia miraculoasă...Blog politic si polemic