Scorul acestui articol
[Total: 63 voturi. Media: 4.5]

 

Victor Ponta nu e băiat prost. În plus, a avut un mentor politic de calibru, Adrian Năstase, care l-a putut învăța geometria traseelor ocolitoare printre caractere È™i alte obstacole de tot felul. Aceste două elemente, combinate sub auspicii favorabile, l-au propulsat pe Victor Ponta la vârf, atât de tânăr. De aceea este greu de înțeles pentru mine cum, după o ascensiune spectaculoasă, a putut intra în picajul È™i apoi în vria în care îl regăsim în ultima vreme.

Greu de înțeles dar nu imposibil. Explicația mea, prin prisma comportamentului său recent în severă contradicție cu imaginea pe care È™i-o crease ca È™ef al PSD È™i, ulterior, ca prim ministru, este că în prezent domnul Ponta răspunde unor comenzi la care fusese cablat încă din primii ani de politică dar care abia acum au fost activate, din motive de fortă majoră.

Sistemul ocult stă să se prăbuÈ™ească È™i vânzoleala din interior se manifestă în cele mai ciudate forme.

Când Traian Băsescu a spus despre Ponta că este ofițer acoperit SIE, nu l-am prea luat în serios È™tiut fiind faptul că Băsescu minte precum respiră. Acum, când vedem È™i interpretăm  ce se întâmplă, ne întrebăm dacă, totuÈ™i, în acest caz, Băsescu nu cumva a spus adevărul. Părerea mea personală este că l-a spus, însă în stilul său, doar pe jumătate. Și nu pentru că nu l-ar fi È™tiut în întregime ci pentru că aÈ™a i-a convenit lui la vremea respectivă. Eu cred, acum, că Victor Ponta este, într-adevăr, ofițer acoperit, dar nu al SIE ci al SRI.

Prieten cu Ghiță (SRI), participant la meciurile de tenis È™i la petrecerile cu Coldea (SRI), complice la numirea (dorită de Coldea (SRI)) Laurei Kovesi ca È™ef al DNA, finul lui George Maior (SRI)… Ce argumente în plus ar mai trebui aduse? Poate doar că nimic care să-l lege de SIE nu a apărut până acum în spațiul public.

Vânzoleala din măruntaiele sistemului ocult  este cauzată de amenințarea scoaterii la lumină a unor adevăruri grele. Ce spun, grele? Devastatoare!

Niciodată, ca acum, n-a fost o hemoragie de informații secrete din interior care să dezvăluie atât de convergent È™i fundamentat infecția generalizată ce a pus stăpânire pe cele două mari instituții-vedetă ale binomului: SRI È™i DNA.

Niciodată, ca acum, oculții puterii nu s-au simțit mai amenințați È™i mai la buza prăpastiei. Miza iminentă pentru ei nu mai este pierderea puterii ci pierderea libertății. Și totul dintr-un singur motiv: nu pentru că poporul află È™i se dumireÈ™te, ci pentru că parlamentul este controlat de o majoritate (chiar dacă destul de pasivă) imposibil de deturnat.

Ceea ce-i exasperează pe adepții lui Kovesi (domnia sa a devenit, după îndepărtarea lui Coldea, liderul amuletă al oculților) este îngrozitorul procentaj al PSD-ului (cca. 45%), care nu poate fi înjumătățit prin niciun mijloc. Nici măcar atunci (acum) când guvernarea PSD este ezitantă È™i impredictibilă.

Detonarea lui Ponta (plecarea sa din PSD È™i constituirea unui nou partid, doar „“ doar o mai rupe ceva procente de la Dragnea) a fost, pur È™i simplu, un gest de panică. Să facem ceva, chiar necugetat, ca să abatem atenția, fie È™i pentru câteva ore, de la temele momentului: sindrofiile private ale lui Kovesi din sufrageria lui Oprea È™i de la pomana porcului.

Dezvăluirea făcută de Ponta despre Dragnea, Kovesi È™i „žpomana porcului” a cam ieÈ™it din misiunea sereistică a acestuia. Cred că a fost un gest panicat, de autoapărare, după ce Elena Udrea a mărturisit că arestările baronilor PSD, de către DNA, prin anii 2012 „“ 2013, au fost făcute cu acordul premierului de atunci, Victor Ponta.

Astfel, pentru a muta asupra lui Liviu Dragnea furia pesediÈ™tilor pentru care nu există trădare mai mare decât complicitatea cu Kovesi, Victor Ponta a mai călcat o dată pe bec, invocând un eveniment despre care binomul nu ar fi vrut să se afle nicicând: „žpomana porcului”.

Nu È™tiu ce s-a întâmplat după această evocare cu furia pesediÈ™tilor, dar am convingerea că a fost ațâțată, împotriva lui Victor Ponta, o altă furie, mult mai periculoasă pentru el decât prima. Furia Laurei Kovesi, care nu mai È™tie ce să facă pentru stăvilirea dezvăluirilor. Iată ce scrie azi (aici) Dan Andronic:

„žCa să vă dați seama de spaima care domneÈ™te, vreau să spun că Ioan Rus, liderul Grupului de la Cluj, a venit până la BucureÈ™ti doar ca să-i spună lui Victor Ponta să tacă, după ce acesta a povestit despre „žpomana porcului”. De fapt a fost trimis…”.

Iată cum gâlceava lui Ponta cu Dragnea ne permite nouă, poporenilor, să aflăm frânturi de adevăr care, altfel, ne-ar fi fost interzise în veci.

Pentru un scop nobil, aflarea adevărului, un indemn aproape deÈ™ănțat: Întărâtă-i, Drace!

Întărâtă-i, Drace, aÈ™a cum ai făcut cu Coldea È™i Ghiță, cu Kovesi È™i Băsescu precum È™i cu multe alte personaje proeminento – dubioase care din complici s-au trezit, peste noapte, inamici.

Nota bene, ca să n-avem vorbe la judecata (de apoi): apelul meu la Scaraoțchi a fost făcut pentru a interveni doar acolo unde este deja recunoscut ca È™ef: în regatul său cu băi de zmoală pentru care, prin faptele lor condamnabile, toți cei numiți de mine anterior au optat.

Contele de Saint GermainEditorialebinomul SRI-DNA,Dan Andronic,forta majora,intarata-i drace,Ioan Rus liderul Grupului de la Cluj,ofiter acoperit,pomana porcului,Scaraotchi,sistemul ocult,sufrageria lui Oprea,Victor Ponta  Victor Ponta nu e băiat prost. În plus, a avut un mentor politic de calibru, Adrian Năstase, care l-a putut învăța geometria traseelor ocolitoare printre caractere È™i alte obstacole de tot felul. Aceste două elemente, combinate sub auspicii favorabile, l-au propulsat pe Victor Ponta la vârf, atât de tânăr....Blog politic si polemic