Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Gauleiter Băsescu a inventat la vremea respectivă pactul de coabitare cu Ponta ca să aibă cu ce defila, la alibi, prin faţa unei Europe cinice, ce-şi retrăgea încet – încet mâna de pe el.  Votul strivitor al românilor împotriva favoritului înflăcăratelor doamne Merkel, Reding, Macovei (crai mare preşedintele nostru, ce capturi, ce capturi…) a cam stricat partuza riscând o internare la sanatoriu a pacientului dacă acesta nu era în stare să mai dea un semn, cât de mic, de vigoare. Şi atunci, cum spuneam, a inventat pactul de coabitare, pe care l-a distribuit personal alergând pe culoarele Parlamentului European după demnitari perplecşi, care se trezeau atraşi într-o cursă de ştafetă de un agitat cam zbanghiu, ce încerca să le strecoare ceva în palmă.
În fine, cum penibilul e perisabil, straniul intermezzo atletic a fost dat uitării, rămânând în urma lui, ca un balon de oxigen pentru preşedintele asfixiat, un prim ministru blând şi concesiv, preocupat aparent de guvernare şi nu de vendete.
Traian Băsescu nu se mai simţea asaltat, îmbrâncit, ameninţat cu suspendarea. Îşi regăsise confortul palatului, al funcţiei, al unor picioare înfipte din nou, temeinic, în  modelele orientale ale covoarelor sale silenţioase.
Doar că, de la o vreme  (vremea asta îl omoară, tic-tac, tic-tac…), în liniştea pactului atât de neobişnuită pentru el a început să distingă un fel de fâşâit: era zgomotul în surdină produs de Ponta care îi trăgea, încet dar sigur, preşul de sub picioare. Noua tactică prin care vor acum să-l distrugă e clară: au renunţat la soluţia dezrădăcinării, la ideea de a-l zmulge brutal din glia postului său înalt şi de a-l arunca la gunoi, ca pe o buruiană, şi au ales să-l îndepărteze lin, milimetru cu milimetru, de la butoanele puterii, să-l dizloce, fără valuri, fără traume europene, cu covor cu tot.
Să recapitulăm: întâi deposedarea de Morar, apoi subtilizarea  a jumătate din justiţie şi acum, năucitor, intrarea în graţiile lui Merkel. Iar mâine va fi avansarea Iuliei Motoc de la CCR la CEDO şi poimâine, în ritmul ăsta, Turcescu, invitându-l la un interviu ca să-l chestioneze despre flotă şi despre casa din Mihăileanu. Nu e o nebunie? Nu e halucinant cât de distrugătoare poate fi liniştea pentru o fire de scandalagiu?
De aceea a decis să contraatace cât încă nu e totul pierdut. Îl va provoca pe Ponta să încalce pactul şi, odată abaterea săvârşită, se va simţi eliberat, din vina premierului,  de chingile coabitării. După care va putea redeveni el, freneticul opozant aflat la putere, dezlănţuitul, acuzatorul, ameninţătorul, generând brambureală şi haos, adică exact mediul tulbure în care se simte ca peştele în apă şi în care a repurtat toate victoriile sale de până acum.
Primele provocări au şi fost lansate, la foc automat, după cum urmează: discursul antirevizuire a constituţiei şi antiregionalizare, iniţierea unui nou referendum, nominalizarea pentru o zi a lui Duţă  la CNAS.
Deocamdată Ponta se ţine bine, nu intră în clinciuri, profită de liniştea coabitării. Nu atât pentru a guverna cât pentru a consolida mecanismele ce trag încet dar implacabil preşul, cu tot cu preşedinte pe el.
Prevăd că intensitatea provocărilor prezidenţiale va creşte, mai ales că televiziunea lui Ghiţă (ca să nu spun a SRI-ului) îl ţine în cătare de vreo două zile pe chiar domnul Mircea, prosper om de afaceri din Constanţa, doar întâmplător frate al lui Traian.
Un lucru e din ce in ce mai evident: cel care pierde constant teren din pricina coabitării este Băsescu şi nu Ponta. Cel în favoarea căruia lucrează fiecare zi care trece este Ponta şi nu Băsescu. Prin urmare, cel care trebuie să schimbe ceva, să rişte, să provoace, să întoarcă rezultatul, este preşedintele şi nu premierul.
Pariuri? Mizează cineva pe outsider? Faceţi jocurile!

Contele de Saint GermainEditorialeafacerea Flota,Basescu,casa din Mihaileanu,CCR,CEDO,CNAS,Daniel Morar,Iulia Motoc,Merkel,Monica Macovei,Parlamentul European,partuza,Ponta,Reding,Robert Turcescu,Sebastian Duta,Sebastian Ghita,SRI,vendetaGauleiter Băsescu a inventat la vremea respectivă pactul de coabitare cu Ponta ca să aibă cu ce defila, la alibi, prin faţa unei Europe cinice, ce-şi retrăgea încet - încet mâna de pe el.  Votul strivitor al românilor împotriva favoritului înflăcăratelor doamne Merkel, Reding, Macovei (crai mare preşedintele nostru,...Blog politic si polemic