Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Gauleiter Băsescu a inventat la vremea respectivă pactul de coabitare cu Ponta ca să aibă cu ce defila, la alibi, prin fața unei Europe cinice, ce-și retrăgea încet – încet mâna de pe el.  Votul strivitor al românilor împotriva favoritului înflăcăratelor doamne Merkel, Reding, Macovei (crai mare președintele nostru, ce capturi, ce capturi…) a cam stricat partuza riscând o internare la sanatoriu a pacientului dacă acesta nu era în stare să mai dea un semn, cât de mic, de vigoare. Și atunci, cum spuneam, a inventat pactul de coabitare, pe care l-a distribuit personal alergând pe culoarele Parlamentului European după demnitari perplecși, care se trezeau atrași într-o cursă de ștafetă de un agitat cam zbanghiu, ce încerca să le strecoare ceva în palmă.
În fine, cum penibilul e perisabil, straniul intermezzo atletic a fost dat uitării, rămânând în urma lui, ca un balon de oxigen pentru președintele asfixiat, un prim ministru blând și concesiv, preocupat aparent de guvernare și nu de vendete.
Traian Băsescu nu se mai simțea asaltat, îmbrâncit, amenințat cu suspendarea. Își regăsise confortul palatului, al funcției, al unor picioare înfipte din nou, temeinic, în  modelele orientale ale covoarelor sale silențioase.
Doar că, de la o vreme  (vremea asta îl omoară, tic-tac, tic-tac…), în liniștea pactului atât de neobișnuită pentru el a început să distingă un fel de fâșâit: era zgomotul în surdină produs de Ponta care îi trăgea, încet dar sigur, preșul de sub picioare. Noua tactică prin care vor acum să-l distrugă e clară: au renunțat la soluția dezrădăcinării, la ideea de a-l zmulge brutal din glia postului său înalt și de a-l arunca la gunoi, ca pe o buruiană, și au ales să-l îndepărteze lin, milimetru cu milimetru, de la butoanele puterii, să-l dizloce, fără valuri, fără traume europene, cu covor cu tot.
Să recapitulăm: întâi deposedarea de Morar, apoi subtilizarea  a jumătate din justiție și acum, năucitor, intrarea în grațiile lui Merkel. Iar mâine va fi avansarea Iuliei Motoc de la CCR la CEDO și poimâine, în ritmul ăsta, Turcescu, invitându-l la un interviu ca să-l chestioneze despre flotă și despre casa din Mihăileanu. Nu e o nebunie? Nu e halucinant cât de distrugătoare poate fi liniștea pentru o fire de scandalagiu?
De aceea a decis să contraatace cât încă nu e totul pierdut. Îl va provoca pe Ponta să încalce pactul și, odată abaterea săvârșită, se va simți eliberat, din vina premierului,  de chingile coabitării. După care va putea redeveni el, freneticul opozant aflat la putere, dezlănțuitul, acuzatorul, amenințătorul, generând brambureală și haos, adică exact mediul tulbure în care se simte ca peștele în apă și în care a repurtat toate victoriile sale de până acum.
Primele provocări au și fost lansate, la foc automat, după cum urmează: discursul antirevizuire a constituției și antiregionalizare, inițierea unui nou referendum, nominalizarea pentru o zi a lui Duță  la CNAS.
Deocamdată Ponta se ține bine, nu intră în clinciuri, profită de liniștea coabitării. Nu atât pentru a guverna cât pentru a consolida mecanismele ce trag încet dar implacabil preșul, cu tot cu președinte pe el.
Prevăd că intensitatea provocărilor prezidențiale va crește, mai ales că televiziunea lui Ghiță (ca să nu spun a SRI-ului) îl ține în cătare de vreo două zile pe chiar domnul Mircea, prosper om de afaceri din Constanța, doar întâmplător frate al lui Traian.
Un lucru e din ce in ce mai evident: cel care pierde constant teren din pricina coabitării este Băsescu și nu Ponta. Cel în favoarea căruia lucrează fiecare zi care trece este Ponta și nu Băsescu. Prin urmare, cel care trebuie să schimbe ceva, să riște, să provoace, să întoarcă rezultatul, este președintele și nu premierul.
Pariuri? Mizează cineva pe outsider? Faceți jocurile!

Contele de Saint GermainEditorialeafacerea Flota,Basescu,casa din Mihaileanu,CCR,CEDO,CNAS,Daniel Morar,Iulia Motoc,Merkel,Monica Macovei,Parlamentul European,partuza,Ponta,Reding,Robert Turcescu,Sebastian Duta,Sebastian Ghita,SRI,vendetaGauleiter Băsescu a inventat la vremea respectivă pactul de coabitare cu Ponta ca să aibă cu ce defila, la alibi, prin fața unei Europe cinice, ce-și retrăgea încet - încet mâna de pe el.  Votul strivitor al românilor împotriva favoritului înflăcăratelor doamne Merkel, Reding, Macovei (crai mare președintele nostru,...Blog politic si polemic