Scorul acestui articol
[Total: 680 voturi. Media: 5]

 

 

E mult mai grav decât ne-am închipuit!

Ne-am închipui că da, s-au mai făcut È™i unele abuzuri, dar într-un scop nobil: stârpirea corupților È™i a corupției. Acum vedem că, de fapt, scopul era cu totul altul È™i cât se poate de ignobil: fentarea democrației È™i înÈ™făcarea puterii absolute peste orice limite, legi È™i bune practici.

Doar mintea bolnavă a lui Traian Băsescu putea reînvia acest monstru, al securismului în formă pură. Emanație a formei dure de manifestare a securismuluii, această relicvă pleÈ™uvă a jurasicului politic românesc a încercat sub mandatele sale prezidențiale să aplice prezentului rețetele succeselor lui trecute. Poliția politică, È™antajul, distrugerea fără scrupule a adversarilor, exploatarea paroxistică a slăbiciunilor omeneÈ™ti. Iată armele lui preferate. Pe care, pentru a le operaționaliza într-o societate aÈ™a zis democratică, le-a camuflat în spatele unor protocoale demente.

Și eu am crezut că, prin desecretizarea protocolului SRI – Parchetul General, nu vom afla nimic exprimat în formă explicit – compromițătoare. M-am inÈ™elat.

AceÈ™ti „žatotputernici” venali s-au dovedit mai tembeli È™i mai sinucigaÈ™i decât mi i-am imaginat eu.  În aceste momente, ale unei revelații copleÈ™itoare, ne dăm seama că vânătorii de putere absolută nu sunt nicidecum depozitari de virtuți superlative, de vreo excelență care să-i ridice, pe merit, deasupra celorlalți. Sunt doar niÈ™te executanți docili ai unor ordine iresponsabile care, la un moment dat È™i printr-o conjunctură favorabilă, s-au trezit singuri în fața unui buton atomic a cărui apăsare exclusivă era în puterea lor.

Asta le-a luat brusc mințile. I-a transformat din nimeni în CINEVA. Le-a infectat personalitatea cu un virus degenerativ. Au devenit, brusc, monÈ™tri.

Sunt cel puțin 5 articole în respectivul protocol desecretizat  care trimit direct la „žînaltă trădare”. Nu le voi relua, sunt comentate pe toate siturile È™i posturile de È™tiri libere.

ÎNALTÄ‚ TRÄ‚DARE!!!

Să oficializezi, într-un mod total anticonstituțional, subordonarea justiției față de serviciile secrete este faptă de lege marțială.

Să închizi ochii la dovedirea unei astfel de crime este complicitate la trădarea de țară!

Procurorul General tace. DeÈ™i nu el a semnat protocoalele. Nu ar avea risc personal să se autosesizeze. Are, în schimb, dependențe.

PreÈ™edintele României tace. DeÈ™i ar fi primul, în ordinea autorității de stat, care ar trebui să apere ordinea de drept. Nu-l indignează înalta trădare a altora. Nu o vede nici pe a sa, la orizont. Butonul telecomenzii care îi dictează atitudini publice e în alte mâini. La dispoziția lui e doar gestul plecăciunii respectuoase. Și asta face, se pleacă. Se pleacă în diverse limbi, cu palma la È™old ori la chipiu, după protocolul celui care-i ordonă.

Încep să-l respect pe Daniel Morar. DeÈ™i a fost numit È™ef la DNA de Băsescu È™i l-am considerat omul acestuia, nu pot să nu observ È™i să nu apreciez că a ocolit cu obstinație sindrofiile de la K2 È™i că a refuzat cu onoare odiosul protocol. Ba, mai mult, a avut curajul să-i spună verde în față È™efei sale de la vremea aceea, Laura Kovesi, că e vorba despre un protocol ilegal (aici).

La începutul anului 2009, am primit, în calitate de procuror È™ef al DNA, spre conformare, sub forma unui document clasificat, protocolul de colaborare încheiat între PÎCCJ È™i SRI. Este vorba de documentul care a fost declasificat È™i care a apărut în spațiul public săptămâna trecută. La acel moment, după studierea acestuia, am avut o discuție telefonică cu doamna procuror general, Laura Codruța Kovesi, ocazie cu care i-am spus că eu nu agreez un asemenea protocol în condițiile în care prin acesta se adaugă la Codul de procedură penală, iar unele dispoziții sunt chiar contrare legii. Mi-a spus că aceasta este decizia luată È™i că protocolul trebuie respectat. I-am răspuns că nici procurorii DNA È™i nici eu nu vom respecta È™i nu vom aplica acest protocol. Acesta este motivul pentru care nu am prelucrat protocolul procurorilor din cadrul DNA, nu l-am adus la cunoÈ™tința lor, dispunând doar arhivarea acestuia la Compartimentul de documente clasificate din cadrul instituției.

Nici Băsescu nici Coldea È™i nici Kovesi n-ar mai trebui să fie liberi în acest moment, după desecretizarea protocolului. Doar dacă s-ar întâmpla acest act reparator justiția română È™i-ar putea recâÈ™țiga încrederea națiunii. Și dacă marile ambasade È™i-ar cere scuze pentru că au tolerat, ba chiar au încurajat, inadmisibil, un astfel de furt de democrație.

După cum vedem, însă, nici cei trei nu sunt trasi la răspundere de mult lăudatele instituții ale țării, nici numitele ambasade  nu dau vreun semn că s-ar căi.

Asta este legea junglei. Legea nelegiuiților care se cred mai presus de toți È™i toate.

Uită însă fiecare dintre ei că mai există È™i o altă lege, aceea a justiției imanente. A sensului dreptății care există în intelectul fiecărui individ rațional È™i care, mai devreme sau mai târziu, va pune adevărul în drepturile sale.

 

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/04/conte.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/04/conte-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialeDaniel Morar,inalta tradare,Laura Kovesi,legea junglei,legea justitiei imanente,protocolul SRI - Parchetul General,subordonarea justitiei    E mult mai grav decât ne-am închipuit! Ne-am închipui că da, s-au mai făcut È™i unele abuzuri, dar într-un scop nobil: stârpirea corupților È™i a corupției. Acum vedem că, de fapt, scopul era cu totul altul È™i cât se poate de ignobil: fentarea democrației È™i înÈ™făcarea puterii absolute peste orice...Blog politic si polemic