Scorul acestui articol
[Total: 865 voturi. Media: 5]

 

 

Protocolul dintre SRI È™i Parchetul General, recent desecretizat, are prin gravitatea lui consecințe incalculabile. Unii se fac că nu-È™i dau seama È™i bagă capul în nisip, sperând în miracole ca la trezirea dintr-un coÈ™mar. Alții chiar nu înțeleg È™i vegetează liniÈ™tiți în Golgota lor mediocră, pentru că asa îi protejează natura pe proÈ™ti. Îi anesteziază cu propria stupiditate.

Dar deranjul, în lumea justițiarilor È™i a justițiabililor, este de taifun. Cu fiecare zi de clarificări care se adaugă, cu fiecare luare de cuvânt din oricare tabără care încearcă să nuanțeze calamitatea, starea de indignare, de furie, de panică, de perplexitate, de derută, de defensivă È™obolănească, se accentuează.

Inspecția Judiciară se autosesizează, CSM-ul tresare ca sub un jet de pompieri, Traian Băsescu È™i-a pus vesta de salvare cu „žeu sunt mic, nu È™tiu nimic”, Daniel Morar îÈ™i aminteÈ™te, vorbeÈ™te È™i găureÈ™te, până È™i Laura Kovesi se cere la vorbitor pentru a-È™i mai dovedi o dată măiestria în a nega evidențele.

Ce mai, e mobilizare generală cu două excepții: PreÈ™edintele Klaus Iohannis È™i PSD-ul. Care tac mâlc.

Între cele două tăceri este, însă, o deosebire de esență.

Tăcerea lui Klaus Iohannis, pe lângă faptul că se înscrie într-o consecvență comportamentală a personajului, este, de data asta, plină de subînțelesuri. Ea nu reflectă o pasivitate de struț, ca in alte împrejurări, ci o dorință de a lăsa lucrurile să curgă de la sine, în matca gravității lor totale, fără a încerca să le influențeze printr-o poziționare partizană.

În cazul Protocolului, eu aÈ™ da Cezarului ce-i al Cezarului: meritul  de a fi făcut posibilă această desecretizare ce părea unora imposibilă. Fără acordul lui Klaus Iohannis acest lucru nu s-ar fi intâmplat, È™i încă atât de rapid.

Și tăcerea PSD poate fi explicată. Să nu uităm că Liviu Dragnea e conectat, informat, sfătuit. El È™tie din interiorul ambelor sisteme (È™i din cel legitim È™i din cel ocult), de la sursele zero ale acestora, mult mai multe È™i mai decisive informații decât È™tim noi È™i presa. Cum ar fi, de pildă, că avalanÈ™a asta care s-a pornit nu mai poate fi oprită nici de statul paralel, nici de ambasade, nici de haÈ™tagiÈ™ti ori tefelime, de nimeni. Această avalanÈ™ă, acest tzunami, va rade tot ce a ținut până acum È™andramaua oculților, va secera pilonii ce-i stau In cale (Kovesi, Lazăr, …) È™i va lăsa în urmă terenul disponibil pentru o nouă construcție.

Ori, dacă o avea astfel de informații, Liviu Dragnea È™i ai lui consideră că nu are rost să se implice, la lumină, într-o luptă cu deznodământul deja È™tiut È™i favorabil lor. De ce le-ar da apă la moară celor care de-abia aÈ™teaptă să mute scandalul în altă parte? Celor care de-abia aÈ™teaptă să spună că PSD vrea să distrugă justiția independentă, să-È™i salveze penalii È™i să pună el mâna pe DNA È™i pe Parchetul General.

Da, aceasta poate fi (È™i cred că este) explicația principală a lipsei oricărei reacții oficiale din partea PSD È™i a Parlamentului României la grozăviile conținute în infamul protocol. Să nu se poată spune că prăbuÈ™irile care vor urma în sistemul judiciar din România au fost provocate de penalii din PSD. E mult mai comod È™i mai lipsit de riscuri să stai È™i să te bucuri de spectacolul imploziei acestui sistem pervers decât să pui tu bombe È™i să declanÈ™ezi acțiuni de asalt.

Deci explicații există. Doar că…

Și atunci când Ponta a semnat pactul cu Băsescu se puteau invoca astfel de rațiuni „žsuperioare”. Și atunci când a fost numită Laura Kovesi printr-o negociere politică (È™i ascunsă poporului) între cei doi s-a folosit scuza speranței într-un viitor mai bun pentru România.

Și ce-a ieșit?

Reeditarea, în formele cele mai staliniste, a controlului Securității asupra puterii legitime. Șantaje, criterii valorice răsturnate, poliție politică, batjocorirea drepturilor fundamentale ale omului.

Da, tăcerea PSD poate avea explicații. Și Liviu Dragnea, È™i Parlamentul României au încremenit în non – reacție ca mortu”™n păpuÈ™oi, pentru că speră în efectul devastator al dezvăluirilor venite din toate părțile. De ce să te mai murdăreÈ™ti tu pe mâini când inamicul îÈ™i face singur harakiri?

Întrebarea fundamentală stârnită de o astfel de atitudine (poate cumva înțeleaptă dar, sigur, laÈ™ă) este următoarea:

Și dacă nu vă iese? Cum nu i-a ieÈ™it nici lui Ponta cu Băsescu? Și cum, în genere, nu-i prea iese nimănui care intră-n hora otrăvită a serviciilor secrete?

Credeți că o să vă iertăm? Credeți că o să vă ierte cineva pentru că ați fi putut, prin luptă bărbătească a partidului È™i a Parlamentului, să scăpați țara de mafia binomului È™i n-ați făcut-o?

Pasivitatea voastră de acum, tăcerea voastră „žstrategică” pot avea explicații. Dar, în caz de eÈ™ec, nimeni nu vă va scuza pe baza lor. Și, mai dramatic pentru voi, nimeni nu vă va ierta că ați mai inÈ™elat, o dată, aÈ™teptările  unui întreg popor care v-a votat!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/04/strut-500x204.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/04/strut-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialebinomul SRI-DNA,da-i Cezarului ce-i al Cezarului,negociere Ponta Basescu,politica strutului,protocol desecretizat,tacerea PSD    Protocolul dintre SRI È™i Parchetul General, recent desecretizat, are prin gravitatea lui consecințe incalculabile. Unii se fac că nu-È™i dau seama È™i bagă capul în nisip, sperând în miracole ca la trezirea dintr-un coÈ™mar. Alții chiar nu înțeleg È™i vegetează liniÈ™tiți în Golgota lor mediocră, pentru că asa îi...Blog politic si polemic