Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Monştrii, de regulă, sunt personaje fictive, de contrast, necesare construirii caracterului epopeic al basmelor ce glorifică binele. Reprezintă un rău necesar şi, de aceea, mulţi îi privesc cu indulgenţă şi unii chiar prind a-i îndrăgi.
Nu acelaşi lucru se întâmplă însă cu monştrii din viaţa reală. Dictatori sângeroşi, criminali în serie, torţionari, dezvoltă în oamenii normali ai societăţii frică şi, mai ales, ură. Executarea lui Ceauşescu nu a fost atât o formă de triumf al dreptăţii cât, demonstrativ, o formă superlativă de ură.
Traian Băsescu galopează frenetic în ultimele luni ale mandatului de preşedinte pentru a egala şi chiar a depăşi recordul de ură populară acumulată împotriva unei persoane şi a sistemului său, stabilit de Ceauşescu în 22 de ani de demenţă comunistă.
Balaurii au ca arsenal mai multe capete, tentacule şi solzi veninoşi şi orificii aruncătoare de flăcări, prin care îşi copleşesc adversarii şi îşi instaurează teroarea. Ceauşescu a avut securitatea, Băsescu s-a înarmat cu procurorii DNA.
Este neverosimil şi scârbos, ca în Mondo Cane (unde ni s-a arătat cum oameni aparent normali înghit viermi şi gândaci mişcători, mănâncă creier pulsând, extras cu linguriţa direct din tigva decalotată a maimuţei vii), este vomant, repet, să constaţi ce degeneraţi siniştrii a născut setea de putere a unui scelerat pus din greşeală într-un jilt al naţiunii.
Macovei, Kovesi, Morar, Ţuluş, Papici, Eva, Hăineală, Danileţ, Ghica, iată doar câteva nume de mutanţi de rit nou, de oribilităţi înrolate în falanga teroristă pusă la cale de Traian Băsescu pentru a conduce prin orori un popor sensibilizat 50 de ani de blacheurile cizmei staliniste. Ei sunt procurorii răi, „idolii” unui infern pictat peste catran cu diavoli în odăjdii.
Ca în orice univers bazat pe echilibru, invazia de microbi generează, în replica, anticorpi. Astfel ne-a fost dat să ne bucurăm, în disperarea noastră aparent fără leac, de apariţia primelor semne de rezistenţă. Cum în coma anilor 80 ne-au sprijinit mici dar importante semne vitale cum ar fi fronda lui Paul Goma sau vocea Doinei Cornea sau manifestele clandestine ale lui Petre Mihai Băcanu, tot aşa, în hemoragia pe creier şi pe inimă produsă de monştrii sus-numiţi ai lui Băsescu, au apărut procurorii buni să ne dea o speranţă: Ciprian Nastasiu, Angela Ciurea şi, mai recent, Eugen Iacobescu. Breşa produsă de faptele şi mărturiile lor în blindajul de nemernicie al lobotomizaţilor cu cipuri băsiste în loc de neuroni şi sinapse, devine pe zi ce trece mai încurajatoare pentru noi şi mai devastatoare pentru cyborgi.
„Procurorii lui Morar şi Kovesi sunt nişte catastrofe” declara in cunostinta de cauza fostul expert DNA Dumitru Gheorghiu, amintindu-şi cum l-a găsit în comă alcoolică pe procurorul Tuluş, pe culoarele noii securităţi, cum specialista Aurelia Niculae plângea terorizată de ordinele procurorului şef care îi ceruse nici mai mult nici mai puţin decât să umfle prejudiciul în dosarul „Telepatia”.
Aceste catastrofe biologice cu naşu-n suflet nu cunosc limite ale ticăloşiei. Au pornit pe toboganul nelegiuirilor, sunt gata să meargă, inerţial, până la capăt. Tocmai de aceea, lupta pentru stârpirea lor, deratizarea de la varful parchetelor, nu trebuie slăbită nicio clipă. Puterea de supravieţuire a şobolanilor, capacitatea lor de regenerare necesită asalt continuu pentru a fi distruse.
Modul în care au planificat să reducă la tăcere A3 arată câtă ură, mai presus de orice prudenţă şi aparenţe, clocoteşte în ei. Au comis o eroare capitală decizând să confişte sediul A3. Şi-au dat pe faţă planurile mârşave, contând pe intimidare şi neglijând reacţia societăţii. Care, se va vedea azi, nu trebuia deloc neglijată.
Sub duritatea torţionarilor se ascunde, de cele mai multe ori, o laşitate pe măsură. Confruntat cu mitingurile de decembrie 2012, Traian Băsescu a amuţit, de frică, mai mult de o lună. Vom vedea acum dacă va avea curajul să înfrunte efectele propriei prostii şi animalităţi.
Fac un apel la procurorul Iacobescu să aducă de urgenţă în faţa camerelor de luat vederi ale A3 martorul cheie din afacerea ALRO pe care l-a promis telespectatorilor. La ticăloşia uriaşă a lui Traian Băsescu şi a procurorilor săi răi, cu înscenarea procesului „Telepatia”, trebuie să se răspundă viguros, cu neînfricare, cu promptitudine. Apariţia mărturiei acelui martor promis de procurorul Iacobescu acum şi nu mai târziu, ar dovedi că opozanţii lui Băsescu nu numai că nu se lasă intimidaţi dar au şi capacitatea de a replica cu dublă intensitate la intimidările securitului de la Anvers.
P.S.
Într-o jenantă şi descalificantă aliniere la mesajele securistoide ale lui Robert Turcescu şi ale găştii de orcani decervelaţi de la B1TV, CTP elogiază arestarea lui Dan Voiculescu, făcând apologia unei noţiuni abstracte, „justiţia independentă”, tocmai când aceasta este slujită în cel mai josnic şi oribil mod de monştri concreţi. Umorile domnului CTP faţă de anumite personaje politice ale momentului, ura sa congenitală, comparabilă ca intensitate doar cu aceea a lui Traian Băsescu, i-a înceţoşat limpedea gândire şi dreapta măsură. Nu este capabil să-şi dea seama domnul CTP de faptul că argumentaţia sa s-ar potrivi la fel de bine şi „justiţiei” ceauşiste care tot pe principii frumoase se baza şi tot de monştrii cu conştiinţa castrată era aplicată.

Contele de Saint GermainEditorialeAngela Ciurea,Aurelia Nicolae,Ţuluş,B1TV,Ceausescu,Ciprian Nastasiu,CTP,Danilet,DNA,Doina Cornea,dosarul ALRO,dosarul Telepatia,Eva,expert DNA Dumitru Gheorghiu,Ghica,Haineala,Kovesi,Macovei,Mondo Cane,monstri,Morar,Papici,Paul Goma,Petre Mihai Bacanu,procurorul Iacobescu,Robert TurcescuMonştrii, de regulă, sunt personaje fictive, de contrast, necesare construirii caracterului epopeic al basmelor ce glorifică binele. Reprezintă un rău necesar şi, de aceea, mulţi îi privesc cu indulgenţă şi unii chiar prind a-i îndrăgi. Nu acelaşi lucru se întâmplă însă cu monştrii din viaţa reală. Dictatori sângeroşi, criminali în...Blog politic si polemic