Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Monștrii, de regulă, sunt personaje fictive, de contrast, necesare construirii caracterului epopeic al basmelor ce glorifică binele. Reprezintă un rău necesar și, de aceea, mulți îi privesc cu indulgență și unii chiar prind a-i îndrăgi.
Nu același lucru se întâmplă însă cu monștrii din viața reală. Dictatori sângeroși, criminali în serie, torționari, dezvoltă în oamenii normali ai societății frică și, mai ales, ură. Executarea lui Ceaușescu nu a fost atât o formă de triumf al dreptății cât, demonstrativ, o formă superlativă de ură.
Traian Băsescu galopează frenetic în ultimele luni ale mandatului de președinte pentru a egala și chiar a depăși recordul de ură populară acumulată împotriva unei persoane și a sistemului său, stabilit de Ceaușescu în 22 de ani de demență comunistă.
Balaurii au ca arsenal mai multe capete, tentacule și solzi veninoși și orificii aruncătoare de flăcări, prin care își copleșesc adversarii și își instaurează teroarea. Ceaușescu a avut securitatea, Băsescu s-a înarmat cu procurorii DNA.
Este neverosimil și scârbos, ca în Mondo Cane (unde ni s-a arătat cum oameni aparent normali înghit viermi și gândaci mișcători, mănâncă creier pulsând, extras cu lingurița direct din tigva decalotată a maimuței vii), este vomant, repet, să constați ce degenerați siniștrii a născut setea de putere a unui scelerat pus din greșeală într-un jilt al națiunii.
Macovei, Kovesi, Morar, Å¢uluș, Papici, Eva, Hăineală, Danileț, Ghica, iată doar câteva nume de mutanți de rit nou, de oribilități înrolate în falanga teroristă pusă la cale de Traian Băsescu pentru a conduce prin orori un popor sensibilizat 50 de ani de blacheurile cizmei staliniste. Ei sunt procurorii răi, „židolii” unui infern pictat peste catran cu diavoli în odăjdii.
Ca în orice univers bazat pe echilibru, invazia de microbi generează, în replica, anticorpi. Astfel ne-a fost dat să ne bucurăm, în disperarea noastră aparent fără leac, de apariția primelor semne de rezistență. Cum în coma anilor 80 ne-au sprijinit mici dar importante semne vitale cum ar fi fronda lui Paul Goma sau vocea Doinei Cornea sau manifestele clandestine ale lui Petre Mihai Băcanu, tot așa, în hemoragia pe creier și pe inimă produsă de monștrii sus-numiți ai lui Băsescu, au apărut procurorii buni să ne dea o speranță: Ciprian Nastasiu, Angela Ciurea și, mai recent, Eugen Iacobescu. Breșa produsă de faptele și mărturiile lor în blindajul de nemernicie al lobotomizaților cu cipuri băsiste în loc de neuroni și sinapse, devine pe zi ce trece mai încurajatoare pentru noi și mai devastatoare pentru cyborgi.
„žProcurorii lui Morar și Kovesi sunt niște catastrofe” declara in cunostinta de cauza fostul expert DNA Dumitru Gheorghiu, amintindu-și cum l-a găsit în comă alcoolică pe procurorul Tuluș, pe culoarele noii securități, cum specialista Aurelia Niculae plângea terorizată de ordinele procurorului șef care îi ceruse nici mai mult nici mai puțin decât să umfle prejudiciul în dosarul „žTelepatia”.
Aceste catastrofe biologice cu nașu-n suflet nu cunosc limite ale ticăloșiei. Au pornit pe toboganul nelegiuirilor, sunt gata să meargă, inerțial, până la capăt. Tocmai de aceea, lupta pentru stârpirea lor, deratizarea de la varful parchetelor, nu trebuie slăbită nicio clipă. Puterea de supraviețuire a șobolanilor, capacitatea lor de regenerare necesită asalt continuu pentru a fi distruse.
Modul în care au planificat să reducă la tăcere A3 arată câtă ură, mai presus de orice prudență și aparențe, clocotește în ei. Au comis o eroare capitală decizând să confiște sediul A3. Și-au dat pe față planurile mârșave, contând pe intimidare și neglijând reacția societății. Care, se va vedea azi, nu trebuia deloc neglijată.
Sub duritatea torționarilor se ascunde, de cele mai multe ori, o lașitate pe măsură. Confruntat cu mitingurile de decembrie 2012, Traian Băsescu a amuțit, de frică, mai mult de o lună. Vom vedea acum dacă va avea curajul să înfrunte efectele propriei prostii și animalități.
Fac un apel la procurorul Iacobescu să aducă de urgență în fața camerelor de luat vederi ale A3 martorul cheie din afacerea ALRO pe care l-a promis telespectatorilor. La ticăloșia uriașă a lui Traian Băsescu și a procurorilor săi răi, cu înscenarea procesului „žTelepatia”, trebuie să se răspundă viguros, cu neînfricare, cu promptitudine. Apariția mărturiei acelui martor promis de procurorul Iacobescu acum și nu mai târziu, ar dovedi că opozanții lui Băsescu nu numai că nu se lasă intimidați dar au și capacitatea de a replica cu dublă intensitate la intimidările securitului de la Anvers.
P.S.
Într-o jenantă și descalificantă aliniere la mesajele securistoide ale lui Robert Turcescu și ale găștii de orcani decervelați de la B1TV, CTP elogiază arestarea lui Dan Voiculescu, făcând apologia unei noțiuni abstracte, „žjustiția independentă”, tocmai când aceasta este slujită în cel mai josnic și oribil mod de monștri concreți. Umorile domnului CTP față de anumite personaje politice ale momentului, ura sa congenitală, comparabilă ca intensitate doar cu aceea a lui Traian Băsescu, i-a încețoșat limpedea gândire și dreapta măsură. Nu este capabil să-și dea seama domnul CTP de faptul că argumentația sa s-ar potrivi la fel de bine și „žjustiției” ceaușiste care tot pe principii frumoase se baza și tot de monștrii cu conștiința castrată era aplicată.

Contele de Saint GermainEditorialeAngela Ciurea,Aurelia Nicolae,Å¢uluÅŸ,B1TV,Ceausescu,Ciprian Nastasiu,CTP,Danilet,DNA,Doina Cornea,dosarul ALRO,dosarul Telepatia,Eva,expert DNA Dumitru Gheorghiu,Ghica,Haineala,Kovesi,Macovei,Mondo Cane,monstri,Morar,Papici,Paul Goma,Petre Mihai Bacanu,procurorul Iacobescu,Robert TurcescuMonștrii, de regulă, sunt personaje fictive, de contrast, necesare construirii caracterului epopeic al basmelor ce glorifică binele. Reprezintă un rău necesar și, de aceea, mulți îi privesc cu indulgență și unii chiar prind a-i îndrăgi. Nu același lucru se întâmplă însă cu monștrii din viața reală. Dictatori sângeroși, criminali în...Blog politic si polemic