Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Oricât de tare îi voi supăra pe unii, voi spune răspicat ceea ce simt în aceste momente: fără complicitatea lui Victor Ponta, delirul băsist nu ar fi putut ajunge la sceleraţia de azi.
Plătim acum, cu vârf şi îndesat, indolenţa unui om care, pentru a se vedea cu sacii în căruţă cu o zi mai devreme decât sorocul care se apropia inevitabil, a semnat pactul cu diavolul, frecându-şi palmele de cât de deştept şi descurcăreţ a fost el.
Suntem obligaţi acum să auzim ingroziţi, şuierându-ne pe la urechi, glonţul lui “las’ că merge şi-asa” al trocului cu numirea şefilor de parchete prezentat de pişăciosul Ponta ca iscusită deposedare a lui Traian Băsescu de 50% din influenţa sa malefică asupra justiţiei. L-a deposedat de inhibiţii.
Păcăleli, păcăleli, păcăleli! Cacialmale, cacialmale, cacialmale! Cum le recunoaşte însuşi pleşuvul Scaraoţki, ridiculizând, pe bună dreptate, frica necoptului premier de a intra la bătaie, de a alege măcar o dată lupta bărbătească şi nu eschiva.
Sunt alături de echipa de la A3 în încercarea prin care trece în aceste zile. Oricâte derapaje or fi comis aceşti oameni la adresa lui Crin Antonescu şi a PNL, oricâte exagerări şi ieşiri din logică l-or fi avut ca protagonist pe inflexibilul Mugur Ciuvică, nu pot să pun aceste defecţiuni de parcurs mai presus de curajul nebun al lui Gâdea &comp de a înfrunta fără menajamente balaurul. Dar tocmai din această solidaritate cu vitejia A3 semnalez, cu năduf, laşitatea premierului. Laşitatea celui pe care A3 l-a susţinut necondiţionat şi disproporţionat de la ruperea USL încoace şi care, iată, pune azi umărul, decisiv, la arestarea abuzivă a lui Dan Voiculescu.
Din păcate, ăsta este Victor Ponta. Omul propriilor interese şi atât. A nu i se cere solidarităţi riscante, a nu i se pretinde loialităţi muşchetare. Ce-i prostia asta cu “unul pentru toţi, toţi pentru unul”? A se rectifica: “toţi pentru el, el pentru sine”.
Am aflat în ultimele zile câte abuzuri neverosimile au trebuit să se producă pentru ca procesul fabricat lui Dan Voiculescu să ajungă până la sentinţa ce se va pronunţa peste o oră. Există mărturii cu forţă de dinamită, venite chiar din interiorul organismului care a organizat complotul, care nu au forţa de a mai schimba nimic deoarece oamenii lui Ponta care ar putea (şi ar trebui) să intervină, stau cuminţi, spectatori, în faţa triumfului unei răzbunări scelerate.
Aşa cum l-a trădat pe Crin Antonescu pentru confortul parvenirii lui politice, Victor Ponta îl trădează azi şi pe Dan Voiculescu. Dar nu pe faţă ci simulând o stearpă compasiune. Robert Cazanciuc tace în limba americană iar Tiberiu Niţu (aşa zisa contrapondere a lui Ponta la Kovesi) îşi bagă capul în nisip mai ceva decât îşi ascunde pisica resturile mirositoare ale digestiei sale.
Nu-mi iese din minte, în aceste momente de indignare, modul în care Victor Ponta i-a răspuns Oanei Stancu atunci când a fost întrebat de ce ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, se comportă ca o moluscă. Ponta era calm, aproape zeflemitor şi declama nişte reguli şi limite de nimeni altcineva ştiute, nicăieri scrise, încercând să se prezinte ca un fel de apostol al independenţei justiţiei. Dezgustător!
Traian Băsescu a declanşat ofensiva totală. Ieri Bunea de la Brăila, azi Voiculescu de la A3, mâine Ponta de la “stânga”. Mi se pare evident. Totul e cusut cu ată albă. Diavolul mizează pe frica viscerală a “ajunsului fără sânge”, a “micului şi pişăciosului Titulescu”, de a se angaja într-o luptă de gladiator cu el, cu împieliţatul.
Am mai spus-o şi o repet: singura formulă de a-l învinge pe Băsescu în aceste trei luni până la alegeri este de a-l ţine sub asediu, de a-l ataca necontenit, de a nu-i permite să ia iniţitiva, de a-l împiedica să facă el agenda televiziunilor. La fiecare tentativă a lui Băsescu Traian de a lua prim – planul ştirilor, de a da lovituri de imagine, trebuie contraatacat cu ceva şi mai tare mediatic, pregătit dinainte.
Declaraţiile lui BT de acum două zile de la B1TV, cum că îi va “dezbrăca” pe principalii săi opozanţi în faţa opiniei publice, reprezintă o formă tipică de ameninţare, de şantaj. Ce are pregătit, în replică, Victor Ponta? Priviri tembele spre cer şi glumiţe de babă la ginecolog?

Contele de Saint GermainEditorialeA3,B1TV,Bunea de la Braila,Crin Antonescu,Dan Voiculescu,Laura Kovesi,Mihai Gadea,Mugur Ciuvica,Oana Stanciu,PNL,Robert Cazanciuc,Tiberiu Nitu,USL,Victor PontaOricât de tare îi voi supăra pe unii, voi spune răspicat ceea ce simt în aceste momente: fără complicitatea lui Victor Ponta, delirul băsist nu ar fi putut ajunge la sceleraţia de azi. Plătim acum, cu vârf şi îndesat, indolenţa unui om care, pentru a se vedea cu sacii în...Blog politic si polemic