Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Oricât de tare îi voi supăra pe unii, voi spune răspicat ceea ce simt în aceste momente: fără complicitatea lui Victor Ponta, delirul băsist nu ar fi putut ajunge la scelerația de azi.
Plătim acum, cu vârf și îndesat, indolența unui om care, pentru a se vedea cu sacii în căruță cu o zi mai devreme decât sorocul care se apropia inevitabil, a semnat pactul cu diavolul, frecându-și palmele de cât de deștept și descurcăreț a fost el.
Suntem obligați acum să auzim ingroziți, șuierându-ne pe la urechi, glonțul lui „las”™ că merge și-asa” al trocului cu numirea șefilor de parchete prezentat de pișăciosul Ponta ca iscusită deposedare a lui Traian Băsescu de 50% din influența sa malefică asupra justiției. L-a deposedat de inhibiții.
Păcăleli, păcăleli, păcăleli! Cacialmale, cacialmale, cacialmale! Cum le recunoaște însuși pleșuvul Scaraoțki, ridiculizând, pe bună dreptate, frica necoptului premier de a intra la bătaie, de a alege măcar o dată lupta bărbătească și nu eschiva.
Sunt alături de echipa de la A3 în încercarea prin care trece în aceste zile. Oricâte derapaje or fi comis acești oameni la adresa lui Crin Antonescu și a PNL, oricâte exagerări și ieșiri din logică l-or fi avut ca protagonist pe inflexibilul Mugur Ciuvică, nu pot să pun aceste defecțiuni de parcurs mai presus de curajul nebun al lui Gâdea &comp de a înfrunta fără menajamente balaurul. Dar tocmai din această solidaritate cu vitejia A3 semnalez, cu năduf, lașitatea premierului. Lașitatea celui pe care A3 l-a susținut necondiționat și disproporționat de la ruperea USL încoace și care, iată, pune azi umărul, decisiv, la arestarea abuzivă a lui Dan Voiculescu.
Din păcate, ăsta este Victor Ponta. Omul propriilor interese și atât. A nu i se cere solidarități riscante, a nu i se pretinde loialități mușchetare. Ce-i prostia asta cu „unul pentru toți, toți pentru unul”? A se rectifica: „toți pentru el, el pentru sine”.
Am aflat în ultimele zile câte abuzuri neverosimile au trebuit să se producă pentru ca procesul fabricat lui Dan Voiculescu să ajungă până la sentința ce se va pronunța peste o oră. Există mărturii cu forță de dinamită, venite chiar din interiorul organismului care a organizat complotul, care nu au forța de a mai schimba nimic deoarece oamenii lui Ponta care ar putea (și ar trebui) să intervină, stau cuminți, spectatori, în fața triumfului unei răzbunări scelerate.
Așa cum l-a trădat pe Crin Antonescu pentru confortul parvenirii lui politice, Victor Ponta îl trădează azi și pe Dan Voiculescu. Dar nu pe față ci simulând o stearpă compasiune. Robert Cazanciuc tace în limba americană iar Tiberiu Nițu (așa zisa contrapondere a lui Ponta la Kovesi) își bagă capul în nisip mai ceva decât își ascunde pisica resturile mirositoare ale digestiei sale.
Nu-mi iese din minte, în aceste momente de indignare, modul în care Victor Ponta i-a răspuns Oanei Stancu atunci când a fost întrebat de ce ministrul justiției, Robert Cazanciuc, se comportă ca o moluscă. Ponta era calm, aproape zeflemitor și declama niște reguli și limite de nimeni altcineva știute, nicăieri scrise, încercând să se prezinte ca un fel de apostol al independenței justiției. Dezgustător!
Traian Băsescu a declanșat ofensiva totală. Ieri Bunea de la Brăila, azi Voiculescu de la A3, mâine Ponta de la „stânga”. Mi se pare evident. Totul e cusut cu ată albă. Diavolul mizează pe frica viscerală a „ajunsului fără sânge”, a „micului și pișăciosului Titulescu”, de a se angaja într-o luptă de gladiator cu el, cu împielițatul.
Am mai spus-o și o repet: singura formulă de a-l învinge pe Băsescu în aceste trei luni până la alegeri este de a-l ține sub asediu, de a-l ataca necontenit, de a nu-i permite să ia inițitiva, de a-l împiedica să facă el agenda televiziunilor. La fiecare tentativă a lui Băsescu Traian de a lua prim – planul știrilor, de a da lovituri de imagine, trebuie contraatacat cu ceva și mai tare mediatic, pregătit dinainte.
Declarațiile lui BT de acum două zile de la B1TV, cum că îi va „dezbrăca” pe principalii săi opozanți în fața opiniei publice, reprezintă o formă tipică de amenințare, de șantaj. Ce are pregătit, în replică, Victor Ponta? Priviri tembele spre cer și glumițe de babă la ginecolog?

Contele de Saint GermainEditorialeA3,B1TV,Bunea de la Braila,Crin Antonescu,Dan Voiculescu,Laura Kovesi,Mihai Gadea,Mugur Ciuvica,Oana Stanciu,PNL,Robert Cazanciuc,Tiberiu Nitu,USL,Victor PontaOricât de tare îi voi supăra pe unii, voi spune răspicat ceea ce simt în aceste momente: fără complicitatea lui Victor Ponta, delirul băsist nu ar fi putut ajunge la scelerația de azi. Plătim acum, cu vârf și îndesat, indolența unui om care, pentru a se vedea cu sacii în...Blog politic si polemic