Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

V-am susținut în acest colt de comunicare, domnule Antonescu, cu convingere și nu puține lovituri încasate drept mulțumire. Am văzut în domnia voastră un om onest și bine intenționat. Am trait drama prăbușirii dumneavoastră politice fără să vă acuz de trădări sau meschine interese personale. Am pus unele dintre deciziile stranii pe care le-ați luat pe seama unor dedesubturi tenebroase dar morale. Sunt, așadar, una dintre puținele persoane care, încă, ar vedea cu ochi buni revenirea dumneavoastră în cărțile politicii mari.Mi se pare că evenimentele din ultimele zile vă oferă o șansă nesperată să reintrați, cu șanse reale, în lupta pentru prezidențiale.
S-a întâmplat ca pe Traian Băsescu să-l podidească din nou, recent, năbădăioasa sa trufie. Să se laude, cu un preț pe care abia târziu după aceea l-a înțeles cu adevărat, cum l-a păcălit el pe Ponta prin semnarea pactului de coabitare. O scăpare dublu descalificantă: și pentru el și pentru Ponta.
Ați putea profita major de asta.
Apoi, azi, condamnarea lui Dan Voiculescu. Cel de la care vi se trage în bună măsură decredibilizarea în fața electoratului. O mare nedreptate, privind la procesul fabricat care a condus la acest deznodământ. Victor Ponta nu a făcut nimic, atunci cand încă se putea face, pentru a împiedica această nedreptate. Din pricina comodității lui lașe, a preferat să-l trădeze pe Voiculescu tot așa cum v-a trădat pe dumneavoastra și să joace acest final de an, acest preludiu de campanie prezidențială, în poziția ciuci, recomandată în caz de prăbușire a avioanelor. Nu-și dă seama că adoptând poziția asta nu are nicio șansă să se salveze. Stă ciuci și așteaptă o minune. Este tot ce-i trece prin cap că ar putea face ca să-l învingă pe Băsescu. Deprimant!
Sunteți în poziția ideală de a valorifica situația creată. Pentru asta, însă, trebuie să faceți două lucruri din postura pe care o aveți actualmente, de chibiț pe gradenele politicii care contează.
Primul lucru este să înțelegeți că evenimentele pe care le-am evocat au generat derută și descurajare într-o mulțime de oameni din țara asta care, fără dubiu, au ponderea și forța de a decide majoritatea câștigătoare la prezidențiale. Oamenii aceștia nu mai au reprezentant care să-i coalizeze. Ponta este un egoist și un laș (așa cum s-a dovedit și se va mai dovedi), incapabil de a-i ține piept lui Băsescu. Johannis este vulnerabil (prin ANI) și, mai degrabă, favorabil președintelui (prin alierea cu Blaga) decât un opozant al acestuia.
Al doilea lucru, esential de fapt, este să vă regăsiți vigoarea antibăsesciană. Ați fost ani de-a rândul considerat principalul luptător antibăsescu. Lumea v-a iubit pentru asta și, de aceea, s-a simțit dramatic trădată când v-a văzut scoțându-l pe Băsescu din cătare. Nu pricep de ce vă este atât de greu să înțelegeți aceasta realitate. De ce nu vă asumați că ați greșit schimbându-vă ținta sau, măcar, nepăstrându-l și pe Băsescu printe țintele principale.
Apelul meu către dumneavoastră este unul de trezire. Iată primii pași:
1. Ieșiți imediat cu un mesaj virulent, cum numai dumneavoastră vă pricepeți să construiți, împotriva lui Traian Băsescu și a tot ce înseamnă el in materie de corupție, abjecție, tendință dictatorială, subordonare a justitiei. Ați avea atâtea argumente încât dificultatea ar consta în selectarea și nu în găsirea lor.
2. Motivați-vă gestul prin impotența lui Victor Ponta de a fi eficient de partea dreptății, prin teama lui de a se lupta cu Băsescu. Tot electoratul antibăsist va aproba și vi se va alătura.
3. Recunoașteți-vă, în fața celor pe care i-ați dezamăgit, fluctuațiile de orientare și, poate, anumite calcule greșite pe care le-ați făcut.
4. Anunțați-vă candidatura la prezidențiale, ca independent, punând accentul pe: antibăsism, pe spirit national (nu nationalist), în sensul de a pune pe primul plan voința poporului roman și nu ordinele venite de la Washington sau Bruxelles și, abia în ultimul rând, pe antipontism. Ponta și PSD au, totuși, un potential imens, un electorat fidel care nu trebuie ostilizat.
5. Luați apărarea televiziunii A3, în virtutea supremației libertății presei față de orice alte cuceriri ale eliberării de communism. Da, A3 v-a făcut mult rău în ultimele luni. Cu atât mai mult insă un gest al dumneavoastră de sprijinire a acestui post TV iubit de milioane de români și care acum este la un pas de o desființare criminală, v-ar recomanda ca un mare politician, care are forța de a trece peste propriile vanități și resentimente în numele unor principii superioare, pentru binele multor români.
5. Nu excludeți, din orgolii inferioare interesului national, posibilitatea unei reapropieri de PSD. Sunt convins că dacă, mâine, la rugamintea (inteligent negociată anterior) a lui Victor Ponta, ați accepta un USL redivivus până la prezidențiale, aceasta ar fi, fără dubii, formula victorioasă. Cu dumneavoastra presedinte! Nu ar mai conta nici noul PNL, nici Klaus Johannis, nici malversațiunile lui Băsescu. Iar Ponta ar trebui să vă fie recunoscător pentru că acum, fără o astfel de alianță, șansele lui de a ieși bine din prezidențiale scad cu fiecare zi care trece și în care el ezită și ezită și ezită.
Ce ati avea de pierdut dintr-o astfel de abordare? Oricum, in acest moment, sunteti scos din joc! Va place pe tușă cand ati putea deveni MVP-ul competitiei?

P.,S. Are cineva pozitia de a-i transmite, urgent, acest apel, lui Crin Antonescu?

Contele de Saint GermainEditorialeANI,Blaga,Crin Antonescu,Dan Voiculescu,Klaus Johannis,PNL,PSD,USL,Victor PontaV-am susținut în acest colt de comunicare, domnule Antonescu, cu convingere și nu puține lovituri încasate drept mulțumire. Am văzut în domnia voastră un om onest și bine intenționat. Am trait drama prăbușirii dumneavoastră politice fără să vă acuz de trădări sau meschine interese personale. Am pus unele dintre...Blog politic si polemic