Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

V-am susţinut în acest colt de comunicare, domnule Antonescu, cu convingere şi nu puţine lovituri încasate drept mulţumire. Am văzut în domnia voastră un om onest şi bine intenţionat. Am trait drama prăbuşirii dumneavoastră politice fără să vă acuz de trădări sau meschine interese personale. Am pus unele dintre deciziile stranii pe care le-aţi luat pe seama unor dedesubturi tenebroase dar morale. Sunt, aşadar, una dintre puţinele persoane care, încă, ar vedea cu ochi buni revenirea dumneavoastră în cărţile politicii mari.Mi se pare că evenimentele din ultimele zile vă oferă o şansă nesperată să reintraţi, cu şanse reale, în lupta pentru prezidenţiale.
S-a întâmplat ca pe Traian Băsescu să-l podidească din nou, recent, năbădăioasa sa trufie. Să se laude, cu un preţ pe care abia târziu după aceea l-a înţeles cu adevărat, cum l-a păcălit el pe Ponta prin semnarea pactului de coabitare. O scăpare dublu descalificantă: şi pentru el şi pentru Ponta.
Aţi putea profita major de asta.
Apoi, azi, condamnarea lui Dan Voiculescu. Cel de la care vi se trage în bună măsură decredibilizarea în faţa electoratului. O mare nedreptate, privind la procesul fabricat care a condus la acest deznodământ. Victor Ponta nu a făcut nimic, atunci cand încă se putea face, pentru a împiedica această nedreptate. Din pricina comodităţii lui laşe, a preferat să-l trădeze pe Voiculescu tot aşa cum v-a trădat pe dumneavoastra şi să joace acest final de an, acest preludiu de campanie prezidenţială, în poziţia ciuci, recomandată în caz de prăbuşire a avioanelor. Nu-şi dă seama că adoptând poziţia asta nu are nicio şansă să se salveze. Stă ciuci şi aşteaptă o minune. Este tot ce-i trece prin cap că ar putea face ca să-l învingă pe Băsescu. Deprimant!
Sunteţi în poziţia ideală de a valorifica situaţia creată. Pentru asta, însă, trebuie să faceţi două lucruri din postura pe care o aveţi actualmente, de chibiţ pe gradenele politicii care contează.
Primul lucru este să înţelegeţi că evenimentele pe care le-am evocat au generat derută şi descurajare într-o mulţime de oameni din ţara asta care, fără dubiu, au ponderea şi forţa de a decide majoritatea câştigătoare la prezidenţiale. Oamenii aceştia nu mai au reprezentant care să-i coalizeze. Ponta este un egoist şi un laş (aşa cum s-a dovedit şi se va mai dovedi), incapabil de a-i ţine piept lui Băsescu. Johannis este vulnerabil (prin ANI) şi, mai degrabă, favorabil preşedintelui (prin alierea cu Blaga) decât un opozant al acestuia.
Al doilea lucru, esential de fapt, este să vă regăsiţi vigoarea antibăsesciană. Aţi fost ani de-a rândul considerat principalul luptător antibăsescu. Lumea v-a iubit pentru asta şi, de aceea, s-a simţit dramatic trădată când v-a văzut scoţându-l pe Băsescu din cătare. Nu pricep de ce vă este atât de greu să înţelegeţi aceasta realitate. De ce nu vă asumaţi că aţi greşit schimbându-vă ţinta sau, măcar, nepăstrându-l şi pe Băsescu printe ţintele principale.
Apelul meu către dumneavoastră este unul de trezire. Iată primii paşi:
1. Ieşiţi imediat cu un mesaj virulent, cum numai dumneavoastră vă pricepeţi să construiţi, împotriva lui Traian Băsescu şi a tot ce înseamnă el in materie de corupţie, abjecţie, tendinţă dictatorială, subordonare a justitiei. Aţi avea atâtea argumente încât dificultatea ar consta în selectarea şi nu în găsirea lor.
2. Motivaţi-vă gestul prin impotenţa lui Victor Ponta de a fi eficient de partea dreptăţii, prin teama lui de a se lupta cu Băsescu. Tot electoratul antibăsist va aproba şi vi se va alătura.
3. Recunoaşteţi-vă, în faţa celor pe care i-aţi dezamăgit, fluctuaţiile de orientare şi, poate, anumite calcule greşite pe care le-aţi făcut.
4. Anunţaţi-vă candidatura la prezidenţiale, ca independent, punând accentul pe: antibăsism, pe spirit national (nu nationalist), în sensul de a pune pe primul plan voinţa poporului roman şi nu ordinele venite de la Washington sau Bruxelles şi, abia în ultimul rând, pe antipontism. Ponta şi PSD au, totuşi, un potential imens, un electorat fidel care nu trebuie ostilizat.
5. Luaţi apărarea televiziunii A3, în virtutea supremaţiei libertăţii presei faţă de orice alte cuceriri ale eliberării de communism. Da, A3 v-a făcut mult rău în ultimele luni. Cu atât mai mult insă un gest al dumneavoastră de sprijinire a acestui post TV iubit de milioane de români şi care acum este la un pas de o desfiinţare criminală, v-ar recomanda ca un mare politician, care are forţa de a trece peste propriile vanităţi şi resentimente în numele unor principii superioare, pentru binele multor români.
5. Nu excludeţi, din orgolii inferioare interesului national, posibilitatea unei reapropieri de PSD. Sunt convins că dacă, mâine, la rugamintea (inteligent negociată anterior) a lui Victor Ponta, aţi accepta un USL redivivus până la prezidenţiale, aceasta ar fi, fără dubii, formula victorioasă. Cu dumneavoastra presedinte! Nu ar mai conta nici noul PNL, nici Klaus Johannis, nici malversaţiunile lui Băsescu. Iar Ponta ar trebui să vă fie recunoscător pentru că acum, fără o astfel de alianţă, şansele lui de a ieşi bine din prezidenţiale scad cu fiecare zi care trece şi în care el ezită şi ezită şi ezită.
Ce ati avea de pierdut dintr-o astfel de abordare? Oricum, in acest moment, sunteti scos din joc! Va place pe tuşă cand ati putea deveni MVP-ul competitiei?

P.,S. Are cineva pozitia de a-i transmite, urgent, acest apel, lui Crin Antonescu?

Contele de Saint GermainEditorialeANI,Blaga,Crin Antonescu,Dan Voiculescu,Klaus Johannis,PNL,PSD,USL,Victor PontaV-am susţinut în acest colt de comunicare, domnule Antonescu, cu convingere şi nu puţine lovituri încasate drept mulţumire. Am văzut în domnia voastră un om onest şi bine intenţionat. Am trait drama prăbuşirii dumneavoastră politice fără să vă acuz de trădări sau meschine interese personale. Am pus unele dintre...Blog politic si polemic