Scorul acestui articol
[Total: 78 voturi. Media: 4.6]

 

Olandezii sunt obiÈ™nuiți de mici să meargă la curve. Le găsesc la doi paÈ™i de casă, legal, cu tarife la vedere È™i analize medicale la zi. Când sunt tineri È™i virgini intră întâi, să-È™i dea curaj, la un coffe shop întăritor. Un joint cu marijuana ori un bong cu canabis 100%, după care trec iute peste drum, să nu se piardă efectul. În cămăruța cu vitrină È™i perdeluță roÈ™ie învață în 10 minute ce e viața È™i care e rolul femeii în ea.

Olandezii sunt oameni nesofisticați, care merg direct la țintă È™i nu prea se complică cu metafizica.

În multinaționala în care am fost o vreme director ne-a venit la un moment dat un coleg din Amsterdam, manager. Adică un fel de adjunct al meu. Era tinerel (35 de ani), blond, înalt, cu nevastă È™i trei copii. El ne-a povestit cum e la ei cu formalitatea asta a îmbărbățirii contra cost.

Prima amintire cu care Erick ne-a umplut pe toți de respect față de civilizația avansată din care provenea datează din chiar prima lui zi de lucru alături de noi: după ce a folosit WC-ul, a tras apa dar l-a lăsat plin de urme. Eram cu toții încurcați. Cum să-i spunem, să nu-l jignim, ce rost are peria aceea scufundată într-un mic cilindru cu apă. Mi-a revenit mie delicata sarcină de serviciu, aÈ™a că am organizat o È™edință, chipurile de analiză a unor lucrări în derulare, în care am strecurat, la un moment dat, povestea cu peria din WC È™i rolul ei. În zilele următoare, cu nonÈ™alanță È™i fără vreun semn al metamorfozei, colegul nostru din Olanda a folosit WC-ul în exact acelaÈ™i mod ca prima dată. Lăsând urme din care puteai deduce meniul sau din ultimele 24 de ore.

Istorisesc aceste lucruri nu, Doamne fereÈ™te, pentru a jigni poporul olandez ori pentru a arunca anatema asupra unei vechi È™i respectabile culturi. Ceea ce m-a împins să dezgrop È™i să vă împărtăÈ™esc această amintire, în egală măsură suprarealistă, olfactivă È™i vomantă, este declarația de ieri a domnului  Titus Corlățean cum că, în 2012 când domnia sa era ministru al Justiției, ambasadorul Olandei la BucureÈ™ti a făcut presiuni asupra lui să o numească într-o funcție la vârf pa Laura Kovesi.

Mi-am amintit cu acest prilej  că, È™i în diverse alte situații, tot ambasadorul Olandei s-a exprimat vehement împotriva primirii României în spațiul Schengen, împotriva ridicării MCV-ului aplicat umilitor țării noastre È™i, în general, împotriva noastră, a românilor, ca popor.

Și m-am enervat! Cum adică? Nu se bagă Germania, nu se bagă Anglia, nu se bagă Franța, în fine, nu se bagă să ne umilească, la vedere, corifeii Uniunii Europene, dar, în schimb, se bagă un infect de ambasador, care nu È™tie nici măcar să se È™teargă la fund cum trebuie, însă găseÈ™te de cuviință să dea lecții, să facă presiuni necuvenite, să-È™i arate muÈ™chii de biciclist È™i fumurile de jointist în fața blegovanilor de români că, de, aÈ™a-i în politică! La sfârÈ™it tragi apa È™i gata! Totul se È™terge! Totul se uită!

Nu zău? Chiar atât de simplu o fi?

Și dacă rahatul unui astfel de comportament „ždiplomatic” e prea de gros È™i persistent, astfel încât simplul tras al apei nu rezolvă nici măcar aspectele de minimă igienă? Atunci ce faci? Te caci în continuare vâscos pe voința È™i sensibilitățile unui popor prea bine crescut ca să-ți spună de la obraz că eÈ™ti un nesimțit?

Alo! Mândrule preÈ™edinte Iohannis, blândule ministru de externe MeleÈ™canu, ruÈ™inoÈ™i europarlamentari È™i ospitalier norod: om avea noi buda în fundul curții dar asta nu înseamnă că trebuie să le permitem unor musafiri aroganți È™i needucați să o spurce.

Nu repetați greÈ™eala mea de a căuta metode elegante È™i căi ocolite de a le comunica, acestor grobieni, care È™i cum sunt regulile de bună purtare pe la noi. Arătați-le pur È™i simplu peria, puneți-le-o în mână È™i invitați-i la treabă. Sau, dacă nu, la ei acasă.

Or fi domniile lor, onorabilii ambasadori, învățați de mici cu curvele. Dar să nu ne trateze pe noi ca atare, căci, din două una: sau se aleg cu niscaiva „žvitrion” peste felinare, sau cu vreo blenoragie suculentă pe la bulbi.

Lalele, lalele, lalele!!!

Contele de Saint GermainEditorialeambasadorul Olandei,Amsterdam,blenoragie,buda in fundul curtii,canabis,coffe shop,joint,lalelemarijuana,MCV pentru Romania,peria din WC,spatiul Schengen,Titus Corlatean  Olandezii sunt obiÈ™nuiți de mici să meargă la curve. Le găsesc la doi paÈ™i de casă, legal, cu tarife la vedere È™i analize medicale la zi. Când sunt tineri È™i virgini intră întâi, să-È™i dea curaj, la un coffe shop întăritor. Un joint cu marijuana ori un bong cu...Blog politic si polemic