Scorul acestui articol
[Total: 47 voturi. Media: 4.8]

 

M-am tot gândit zilele acestea la Ioan Lascu. Procurorul Ioan Lascu. Ce-o fi în sufletul lui de tată când îÈ™i vede fiica, Laura Kovesi, atacată din toate părțile, părăsită de toți aliații, jucându-È™i cariera È™i viitorul de om liber ca un vânat hăituit pus cu spatele la zid, cuprins de panică, înÈ™irând greÈ™eală după greÈ™eală È™i afundându-se iremediabil în zmoala destrămătoare a propriilor greÈ™eli.

Existența oricui e presărată cu greÈ™eli. Dar există greÈ™eli È™i greÈ™eli. Dintre toate, cele mai opresive È™i greu de iertat sunt cele care distrug, cu bună È™tiință, vieți nevinovate. Aici se încadrează Laura Kovesi, prin multe dintre păcatele ce-i sunt reproÈ™ate în ultima vreme.

Ion Lascu înțelege foarte bine acest gen de păcate. Ca fost procuror comunist le-a comis în toate formele lor, de la cele mai perverse până la cele mai chinuitoare. Trebuia să È™tie, deci, când È™i-a împins fiica spre iadul numit „žjustiția patronată de tartorul Băsescu”, la ce pericol uriaÈ™ o expune. A È™tiut, dar setea bolnavă de putere a fost mai puternică decât prudența È™i dragostea paterne.

Acum, ce sfat i-o da? Perseverează, fato! Luptă-te până la capăt, chiar dacă acest capăt este un hău imens în care dă toboganul alunecării tale! Un fel de „žtata lui Ștefan cel Mare”, dar nu în versiune patriotică ci în versiune hormonalo „“ bolÈ™evică (bolÈ™evism: regim dictatorial […] bazat pe demagogie È™i teroare… Cf. DEX).

Părinții omului nou la care visa CeauÈ™escu! Iresponsabili, lacomi, mutilați de putere. Avem nenumărate exemple, produse de „žÈ™coala ceauÈ™istă de caractere”, de „žom nou” ieÈ™it din incubatoarele partidului È™i securității atotputernice.

Traian Băsescu È™i fiicele, Viorel Hrebenciuc È™i fiul, Dorin CocoÈ™ È™i fiul, Mircea Băsescu È™i fiul; sunt doar primele exemple care-mi vin în minte, de părinți iresponsabili, care au ales să-È™i tragă copiii în mizeria parvenirii lor vremelnice È™i să-i expună dezonoarei, dacă nu chiar puÈ™căriei.

Dacă aÈ™ fi tatăl Laurei Kovesi aÈ™ sfătui-o, cu cele mai bune, afectuoase, devotate intenții (deh, aÈ™a înțeleg eu destinul de tată), să se extragă de urgență, cât mai este posibil, din centrifuga scaunului ei de roată de iarmaroc de care se cramponează cu disperarea dezorientatului È™i să caute, cât mai este posibil, o sinecură de refugiu unde, pentru o vreme, să i se piardă urma È™i să i se uite păcatele.

I-aÈ™ spune: fata mea, ai ajuns într-o situație în care înțelept nu e să vrei să continui ci să poți să te opreÈ™ti.

Ce nu înțelege Laura Kovesi, în marasmul ce a cuprins-o, este secretul nisipurilor miÈ™cătoare: cu cât te agiți mai tare să scapi, cu atât ele te înghit mai repede È™i mai fără de speranță.

Și mai e ceva ce nu înțelege È™efa DNA: cu cine se luptă în acest moment. A rămas blocată mintal la adversarii romantici din apusa ei glorie: afaceriÈ™tii veroÈ™i, politicienii corupți pe care societatea îi detesta in corpore. Ea È™i instituția pe care o conducea erau, în vremurile lor bune, un fel de plici pentru enervantele muÈ™te, pentru agasanții țânțari. Erau „žizbăvitorul plici”, pe care, mai toată lumea, îl iubea.

Acum lucrurile s-au schimbat radical: Laura Kovesi nu se mai luptă cu muÈ™te bezmetice È™i țânțari bâzâitori ci cu drone de asalt instituțional, sofisticat conduse. Căci să lămurim ecuația momentului: atacurile concertate împotriva È™efei DNA au fost preluate de instituții, care, mai mult sau mai puțin la vedere, folosesc o muniție pe care nu au avut-o niciodată la dispoziție atacatorii pe persoană fizică ai domniei sale.

Oare domnul tată Lascu, având atâta experiență în tehnicile instituțiilor de forță de demonizare È™i eliminare a țintelor prestabilite, să nu-È™i fi dat seama că asaltul asupra fiicei sale È™i-a schimbat comandamentul? Că a fost preluat, de la „žlupii singuratici ai gherilei urbane” gen Sebastian Ghiță, Dan Andronic, Traian Băsescu, de către o unitate mult mai profesionist organizată, cu strategi, scenariÈ™ti È™i artificieri de alt calibru?

Din momentul apariției înregistrării audio cu Laura Kovesi incitându-È™i subalternii la încălcarea Constituției È™i a legilor țării, un om cu experiența È™i instinctul de vulpe  ale lui Ioan Lascu ar fi trebuit să priceapă imediat intrarea în joc, întru eliminarea de la conducerea DNA a fiicei sale, a perfidului SRI. Și s-o avertizeze instant, cu frenezia paternă a unei astfel de cumpene: „ždraga mea, fii înțeleaptă È™i retrage-te, cu ăÈ™tia nu te poți pune!”.

În schimb, noi ce-am văzut? Tăcuta, ascunsa, introvertita Laura, amăgită È™i de niÈ™te isonari mediatici nătângi, care i-au creat iluzia că încă ar beneficia de spate instituțional si de susținere publică pe gradenele din Piața Victoriei, s-a dezlănțuit brusc, în gesturi pe cât de agresive pe atât de stupide, împotriva propriilor subordonați. A reuÈ™it astfel ceea ce strategii distrugerii sale abia dacă îndrăzneau să spere: declanÈ™area unei revolte interioare în cadrul DNA.

Revolta în masă a procurorilor, atragerea în dispută a CSM È™i a Inspecției Judiciare, amenințarea cu alte înregistrări compromițătoare, mult mai grave decât primele, reprezintă doar față vizibilă a clocotului din DNA. De fapt, efectul devastator al acestui nou asalt vine din schimbarea completă a asediatorilor Laurei Kovesi: aceÈ™tia nu mai sunt pesediÈ™tii, penalii, duÈ™manii luptei anticorupție, cei asupra cărora fusese asmuțită masa atât de uÈ™or manipulabilă a tefeliÈ™tilor sutamiiÈ™ti ci alții, care până mai ieri erau considerați de fanaticii susținători ai doamnei Kovesi ca făcând parte din tabăra „žbună”: eroicii procurori DNA.

Acum, după ce SRI l-a îndepărtat pe Florian Coldea È™i a intrat în lupta anti-Kovesi aproape fățiÈ™, trecerea în pasivitate a lui Sebastian Ghiță capătă o nouă semnificație: ea pare a fi, cel mai probabil, consecința unei înțelegeri a lui Ghiță cu SRI. I s-a cerut lui Ghiță să înceteze cu dezvăluirile (care produceau nepermis de multe victime colaterale) È™i, în schimb, SRI s-a angajat să se ocupe el, ca instituție, cu dotarea È™i resursele umane specifice, de eliminarea Laurei Kovesi de la DNA. După care vor fi identificate modalități ca Ghiță să fie reevaluat juridic, astfel încât, într-un timp relativ rezonabil,  să se poată întoarce liber în țară, la familia È™i afacerile lui.

Dar declanÈ™atorul acestui articol  a fost nu situația critică a Laurei Kovesi ci iresponsabilitatea unor părinți. Care sunt gata să-È™i nenorocească copiii îndemnându-i să fure, să încalce legea, să parvină indiferent de consecințe.

Știu, mulți copii se pricep foarte bine să-È™i rateze viața singuri, pe cont propriu, fără „žajutorul” unor părinți iresponsabili. Poate acesta este È™i cazul Laurei Kovesi.

TotuÈ™i, nu mă pot opri a mă întreba: oare ce sfat i-o da Laurei, în aceste zile, fostul procuror È™ef Ioan Lascu, întâmplător È™i tatăl dânsei? O îndemna-o să reziste până în pânzele albe sau …?

Greu să fii tată în ziua de azi, mai ales când ai copii care cred că te-au depăÈ™it de mult È™i ca performanțe profesionale È™i ca inteligență.

Contele de Saint GermainEditorialebolsevism,CSM,Dan Andronic,Dorin Cocos si fiul,Inspectia Judiciara,Laura Kovesi,lup singuratic,marasm,Mircea Basescu si fiul,nisipuri miscatoare,omul nou,procurorul Ioan Lascu,roata de iarmaroc,Sebastian Ghita,tartorul Basescu,tata lui Stefan cel Mare,tefelisti,Viorel Hrebenciuc si fiul  M-am tot gândit zilele acestea la Ioan Lascu. Procurorul Ioan Lascu. Ce-o fi în sufletul lui de tată când îÈ™i vede fiica, Laura Kovesi, atacată din toate părțile, părăsită de toți aliații, jucându-È™i cariera È™i viitorul de om liber ca un vânat hăituit pus cu spatele la zid, cuprins...Blog politic si polemic