Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Le e frică. Au fost atotputernici  iar acum destinul lor atârnă de-un fir de aţă.

În urmă cu vreo lună, când strada a început să mişte, erau paralizaţi. Nu mai vorbeau, nu se mai arătau, nu mai existau în afara fricii lor copleşitoare. Aşteptau salvarea, o licărire, de la farul până de curând călăuzitor. Acesta, însa, nici măcar nu pâlpâia. Îşi trăsese cagula neagră a tacerii şi se camuflase în noapte să treacă pericolul. Au redescoperit atunci, pentru câteva zile, icoanele şi rugăciunea.

Între timp le-a mai venit sufletul la loc. Şi-au regăsit aroganţa, tupeul, li se pare că, dacă frigul i-a împins în case pe protestatari, riscul de a se arăta din nou în faţa lumii aşa cum sunt nu mai este atât de mare.  Şi atunci işi permit să ne ofenseze iarăşi cu un guvern de anonimi – şmecheraşi,  să-i trimită prin emisiuni TV pe impertinenţii lor de serviciu, Mircea Toader ori William Brânză, să ne prezinte pe năsălie rodul priceperii lor de guvernanţi: 80 de morţi într-o săptămână, la un viscol de cod portocaliu.

Au rămas însă cu spaima. Care-i face să tresalte la cea mai închipuită ameninţare. Paranoia lor s-a ilustrat în toată latura ei delirantă ieri, cu ocazia meciului de fotbal de la Stadionul Naţional.

Întâi au început să chiţcăie, ca la cutremur, guzganii de la EVZ: “Voiculescu va organiza, la meci, o diversiune politică pentru a lovi în Băsescu”. Nu tu vreo dovadă, nu tu vreo argumentare raţională; doar aiuritoarea încropire a telenovelistului fără public Dan Andronic, proaspăta resursă de scenarii pentru tembeli a PDL-ului. Acest improvizator de gogomănii, acest promotor de kitschuri, care a mai îngropat câteva campanii în care a fost cooptat, a venit să pună un umăr friabil şi la desăvârşirea surpării portocalii. Să-i urăm succes în a rămâne el însuşi la performanţe şi gândire aberantă.

Deliciul de paranoia iradiantă şi de prostie cu ştaif l-a oferit însă marea vedetă cu oralul de la Modrogan, celebrul spiritist – prestidigitator de voturi, Sever Voinescu. Este un contrast atât de mare între spilcuirea, pretenţiile de “spălăţel” ale acestui intelectual contrafăcut şi gropile în care calcă ori de câte ori dă drumul la vorbe în interes de serviciu,  încât nici nu ştii de ce să te laşi podidit mai întâi: de râs sau de plâns!?

Sever Voinescu a ţinut să desăvârşească, într-o conferinţă de presă, manelistica punere în scenă a lui Dan Andronic. A fost şi sufleur (ca dinspre servicii, cu gesturi pe şestache), a adăugat şi picanterii regizorale cu majorete PSD-iste purtând în loc de chiloţei bannere anti-Băsescu,  şi, în final, l-a creditat pe Dan Voiculescu  cu perversa idee (evident  insurecţională) de a tipări şi răspândi fluturaşi  de laudă la adresa preşedintelui cu scopul (concentraţi-vă bine, Peter Brook, nu altceva) de a-i întoarce astfel  pe spectatori împotriva acestuia.

Evident că nimic din toate şolticăriile ăstea nu s-a întâmplat. Dar noi rămânem cu ceva.  Cu imaginea stridentă a paranoiei portocalii, cu groaza acestor unelte uneltitoare de o nouă izbucnire populară. Ei văd conspiraţii peste tot. Sunt incapabili însă să priceapă că lumea, pur şi simplu, nu-i mai vrea!

Contele de Saint GermainEditorialeDan Andronic,Dan Voiculescu,EVZ,Mircea Toader,Sever Voinescu,Stadionul National,Traian Basescu,William BranzaLe e frică. Au fost atotputernici  iar acum destinul lor atârnă de-un fir de aţă. În urmă cu vreo lună, când strada a început să mişte, erau paralizaţi. Nu mai vorbeau, nu se mai arătau, nu mai existau în afara fricii lor copleşitoare. Aşteptau salvarea, o licărire, de la farul...Blog politic si polemic