Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Le e frică. Au fost atotputernici  iar acum destinul lor atârnă de-un fir de ață.

În urmă cu vreo lună, când strada a început să miște, erau paralizați. Nu mai vorbeau, nu se mai arătau, nu mai existau în afara fricii lor copleșitoare. Așteptau salvarea, o licărire, de la farul până de curând călăuzitor. Acesta, însa, nici măcar nu pâlpâia. Își trăsese cagula neagră a tacerii și se camuflase în noapte să treacă pericolul. Au redescoperit atunci, pentru câteva zile, icoanele și rugăciunea.

Între timp le-a mai venit sufletul la loc. Și-au regăsit aroganța, tupeul, li se pare că, dacă frigul i-a împins în case pe protestatari, riscul de a se arăta din nou în fața lumii așa cum sunt nu mai este atât de mare.  Și atunci iși permit să ne ofenseze iarăși cu un guvern de anonimi „“ șmecherași,  să-i trimită prin emisiuni TV pe impertinenții lor de serviciu, Mircea Toader ori William Brânză, să ne prezinte pe năsălie rodul priceperii lor de guvernanți: 80 de morți într-o săptămână, la un viscol de cod portocaliu.

Au rămas însă cu spaima. Care-i face să tresalte la cea mai închipuită amenințare. Paranoia lor s-a ilustrat în toată latura ei delirantă ieri, cu ocazia meciului de fotbal de la Stadionul Național.

Întâi au început să chițcăie, ca la cutremur, guzganii de la EVZ: „Voiculescu va organiza, la meci, o diversiune politică pentru a lovi în Băsescu”. Nu tu vreo dovadă, nu tu vreo argumentare rațională; doar aiuritoarea încropire a telenovelistului fără public Dan Andronic, proaspăta resursă de scenarii pentru tembeli a PDL-ului. Acest improvizator de gogomănii, acest promotor de kitschuri, care a mai îngropat câteva campanii în care a fost cooptat, a venit să pună un umăr friabil și la desăvârșirea surpării portocalii. Să-i urăm succes în a rămâne el însuși la performanțe și gândire aberantă.

Deliciul de paranoia iradiantă și de prostie cu ștaif l-a oferit însă marea vedetă cu oralul de la Modrogan, celebrul spiritist – prestidigitator de voturi, Sever Voinescu. Este un contrast atât de mare între spilcuirea, pretențiile de „spălățel” ale acestui intelectual contrafăcut și gropile în care calcă ori de câte ori dă drumul la vorbe în interes de serviciu,  încât nici nu știi de ce să te lași podidit mai întâi: de râs sau de plâns!?

Sever Voinescu a ținut să desăvârșească, într-o conferință de presă, manelistica punere în scenă a lui Dan Andronic. A fost și sufleur (ca dinspre servicii, cu gesturi pe șestache), a adăugat și picanterii regizorale cu majorete PSD-iste purtând în loc de chiloței bannere anti-Băsescu,  și, în final, l-a creditat pe Dan Voiculescu  cu perversa idee (evident  insurecțională) de a tipări și răspândi fluturași  de laudă la adresa președintelui cu scopul (concentrați-vă bine, Peter Brook, nu altceva) de a-i întoarce astfel  pe spectatori împotriva acestuia.

Evident că nimic din toate șolticăriile ăstea nu s-a întâmplat. Dar noi rămânem cu ceva.  Cu imaginea stridentă a paranoiei portocalii, cu groaza acestor unelte uneltitoare de o nouă izbucnire populară. Ei văd conspirații peste tot. Sunt incapabili însă să priceapă că lumea, pur și simplu, nu-i mai vrea!

Contele de Saint GermainEditorialeDan Andronic,Dan Voiculescu,EVZ,Mircea Toader,Sever Voinescu,Stadionul National,Traian Basescu,William BranzaLe e frică. Au fost atotputernici  iar acum destinul lor atârnă de-un fir de ață. În urmă cu vreo lună, când strada a început să miște, erau paralizați. Nu mai vorbeau, nu se mai arătau, nu mai existau în afara fricii lor copleșitoare. Așteptau salvarea, o licărire, de la farul...Blog politic si polemic