Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 3]

Scandalul moșiei lui Traian Băsescu a dat startul celei mai comico-penibile competiții a adoratorilor președintelui: cine îl apără cu mai multă devoțiune, în pofida evidențelor zdrobitoare, de nerușinarea faptelor sale. Asistăm la adevărate turniruri paralimpice, în care exhibiționiști cu tot felul de handicapuri ce te fac să-ți acoperi ochii și să-ți astupi nările ies să-și expună public amputările morale, excrescențele umorale, malformațiile logice, compromițând specia mai ceva decât sodomiții și gomorenii în apogeul  rătăcirii lor.
În zilele din urmă două personaje de acest fel mi-au atras atenția prin înflăcărarea de rut, prin lipsa oricărei inhibări în a se face de râs fără vreo tresărire de autorespect: Monica Tatoiu și Cristian Preda.
Doamna Tatoiu, din dosul unor rochii răuvoitoare, fără mâneci și fără gât dar, în schimb, cu stridențe metalizate de lameuri, amintea de cotoroanța din Albă ca Zăpada sau de Cruela DeVil din 101 Dalmațieni. Vorbind strident, în diapazon de țață, gesticulând ca la vânătoarea de muște (model Florin Iaru) și cu grimase suferinde, de antrenor de box când elevul său e groggy în picioare (model Mitică Dragomir și pupilele lui săltărețe), o ținea una și bună că e vorba de o afacere a unei persoane private, că președintele n-are nicicum de-aface cu toată tărășenia.
Domnul Cristian Preda, sugrumat de glazura lui intelectuală, estropiat morfologic de epuizanta vecinătate a Monicăi Macovei pe băncile Parlamentului European, exmatriculat de serviciu al PDL și băsist autopârât, a adoptat o altă tactică: indiferent de argumente, indiferent de întrebări, indiferent de interlocutori, el o ținea una și bună:  USL e obsedat de Traian Băsescu și de lovituri de stat, chiar și acum urmărește același lucru; dacă ar fi de bună credință, ar lăsa justiția să se pronunțe dacă președintele e vinovat sau nu.
Înduioșător acest apel la arbitrajul justiției. Și descalificant pentru un cunoscător al realităților românești. Păi nu a apelat la justiție Corpul de Control al Primului Ministru când a trimis la DNA zeci de dosare despre abuzurile guvernării Boc? A auzit cineva, ceva, despre investigarea acestor cazuri în ultimul an și jumătate?
S-a autosesizat vreun parchet, vreo instituție abilitată (ca în atâtea cazuri privind adversari ai lui Traian Băsescu) imediat ce a izbucnit scandalul cu suspiciuni de trafic de influență la adresa președintelui? Nici vorbă. Câlți în urechi și batista pe țambal. Asta a fost reacția invocatei justiții.
De ce e nevoie de comisii de anchetă ale Parlamentului? Dintr-un motiv foarte simplu: concluziile acestor comisii vor rămâne ca rapoarte oficiale și vor avea o mult mai mare greutate, atât în ochii opiniei publice cât și în cei ai oarbei justiții românești, decât niște documente, fie ele cât de adevărate și grave, prezentate la televizor. În plus, colectarea de probe incriminatorii la adresa lui Traian Băsescu nu va sta exclusiv la mâna procurorilor, pe care îi știm cât de obiectivi sunt când vine vorba de „nașu”™ din suflet”, ci va putea fi realizată, printr-o procedură cât se poate de legală și constituțională, și de oameni mai puțin încovoiați, care chiar vor să se facă dreptate. Astfel adevărul va fi mai greu de ascuns iar Traian Băsescu mai ușor de judecat.
De-abia aștept să văd cât de corect au fost scoase parcelele de la Nana din proprietatea statului (Fundulea) și prin ce inginerii au fost ele compactate și oferite pe tavă lui Traian Băsescu? Și de-abia aștept să văd cum se reflectă în documente oficiale toată încrengătura de misiți și complici monegaști care au făcut posibilă această tranzacție cu dedicație.
Crede cineva că, dacă s-ar fi apelat la procurorul Papici și la instituția pe care el o reprezintă ca o emblemă, am fi avut vreo șansă să ni se spună adevărul? Eu nu cred așa ceva!

Contele de Saint GermainEditoriale101 Dalmatieni,Alba ca Zapada,Cristian Preda,Cruela DeVil,DNA,Emil Boc,Fundulea,Monica Macovei,Monica Tatoiu,mosia Nana,nasu' din suflet,paralimpici,Parlamentul European,PDL,procurorul Papici,USLScandalul moșiei lui Traian Băsescu a dat startul celei mai comico-penibile competiții a adoratorilor președintelui: cine îl apără cu mai multă devoțiune, în pofida evidențelor zdrobitoare, de nerușinarea faptelor sale. Asistăm la adevărate turniruri paralimpice, în care exhibiționiști cu tot felul de handicapuri ce te fac să-ți acoperi ochii...Blog politic si polemic