Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 3]

Scandalul moşiei lui Traian Băsescu a dat startul celei mai comico-penibile competiţii a adoratorilor preşedintelui: cine îl apără cu mai multă devoţiune, în pofida evidenţelor zdrobitoare, de neruşinarea faptelor sale. Asistăm la adevărate turniruri paralimpice, în care exhibiţionişti cu tot felul de handicapuri ce te fac să-ţi acoperi ochii şi să-ţi astupi nările ies să-şi expună public amputările morale, excrescenţele umorale, malformaţiile logice, compromiţând specia mai ceva decât sodomiţii şi gomorenii în apogeul  rătăcirii lor.
În zilele din urmă două personaje de acest fel mi-au atras atenţia prin înflăcărarea de rut, prin lipsa oricărei inhibări în a se face de râs fără vreo tresărire de autorespect: Monica Tatoiu şi Cristian Preda.
Doamna Tatoiu, din dosul unor rochii răuvoitoare, fără mâneci şi fără gât dar, în schimb, cu stridenţe metalizate de lameuri, amintea de cotoroanţa din Albă ca Zăpada sau de Cruela DeVil din 101 Dalmaţieni. Vorbind strident, în diapazon de ţaţă, gesticulând ca la vânătoarea de muşte (model Florin Iaru) şi cu grimase suferinde, de antrenor de box când elevul său e groggy în picioare (model Mitică Dragomir şi pupilele lui săltăreţe), o ţinea una şi bună că e vorba de o afacere a unei persoane private, că preşedintele n-are nicicum de-aface cu toată tărăşenia.
Domnul Cristian Preda, sugrumat de glazura lui intelectuală, estropiat morfologic de epuizanta vecinătate a Monicăi Macovei pe băncile Parlamentului European, exmatriculat de serviciu al PDL şi băsist autopârât, a adoptat o altă tactică: indiferent de argumente, indiferent de întrebări, indiferent de interlocutori, el o ţinea una şi bună:  USL e obsedat de Traian Băsescu şi de lovituri de stat, chiar şi acum urmăreşte acelaşi lucru; dacă ar fi de bună credinţă, ar lăsa justiţia să se pronunţe dacă preşedintele e vinovat sau nu.
Înduioşător acest apel la arbitrajul justiţiei. Şi descalificant pentru un cunoscător al realităţilor româneşti. Păi nu a apelat la justiţie Corpul de Control al Primului Ministru când a trimis la DNA zeci de dosare despre abuzurile guvernării Boc? A auzit cineva, ceva, despre investigarea acestor cazuri în ultimul an şi jumătate?
S-a autosesizat vreun parchet, vreo instituţie abilitată (ca în atâtea cazuri privind adversari ai lui Traian Băsescu) imediat ce a izbucnit scandalul cu suspiciuni de trafic de influenţă la adresa preşedintelui? Nici vorbă. Câlţi în urechi şi batista pe ţambal. Asta a fost reacţia invocatei justiţii.
De ce e nevoie de comisii de anchetă ale Parlamentului? Dintr-un motiv foarte simplu: concluziile acestor comisii vor rămâne ca rapoarte oficiale şi vor avea o mult mai mare greutate, atât în ochii opiniei publice cât şi în cei ai oarbei justiţii româneşti, decât nişte documente, fie ele cât de adevărate şi grave, prezentate la televizor. În plus, colectarea de probe incriminatorii la adresa lui Traian Băsescu nu va sta exclusiv la mâna procurorilor, pe care îi ştim cât de obiectivi sunt când vine vorba de “naşu’ din suflet”, ci va putea fi realizată, printr-o procedură cât se poate de legală şi constituţională, şi de oameni mai puţin încovoiaţi, care chiar vor să se facă dreptate. Astfel adevărul va fi mai greu de ascuns iar Traian Băsescu mai uşor de judecat.
De-abia aştept să văd cât de corect au fost scoase parcelele de la Nana din proprietatea statului (Fundulea) şi prin ce inginerii au fost ele compactate şi oferite pe tavă lui Traian Băsescu? Şi de-abia aştept să văd cum se reflectă în documente oficiale toată încrengătura de misiţi şi complici monegaşti care au făcut posibilă această tranzacţie cu dedicaţie.
Crede cineva că, dacă s-ar fi apelat la procurorul Papici şi la instituţia pe care el o reprezintă ca o emblemă, am fi avut vreo şansă să ni se spună adevărul? Eu nu cred aşa ceva!

Contele de Saint GermainEditoriale101 Dalmatieni,Alba ca Zapada,Cristian Preda,Cruela DeVil,DNA,Emil Boc,Fundulea,Monica Macovei,Monica Tatoiu,mosia Nana,nasu' din suflet,paralimpici,Parlamentul European,PDL,procurorul Papici,USLScandalul moşiei lui Traian Băsescu a dat startul celei mai comico-penibile competiţii a adoratorilor preşedintelui: cine îl apără cu mai multă devoţiune, în pofida evidenţelor zdrobitoare, de neruşinarea faptelor sale. Asistăm la adevărate turniruri paralimpice, în care exhibiţionişti cu tot felul de handicapuri ce te fac să-ţi acoperi ochii...Blog politic si polemic