Scorul acestui articol
[Total: 24 voturi. Media: 4.8]

Scuze pentru titlu. Atunci, însă, când omul și-o face cu mâna lui, gândul fuge, pervers,  spre astfel de metafore.  

Un act de solitudine. O persoană, în maximă intimitate cu sine însăși. Am putea accepta, totuși, existența a doi? Metafizic vorbind? Chiar și așa, cel mult doi în unu.

Un om singur, în mașina lui obedientă, trage de volan brusc dreapta, la 150 km/oră, spre arborele din proximitate. Și-a făcut-o cu mâna lui? Așa s-ar zice.

Astfel de acțiuni, deși se ascund de ochii curioșilor, implică foarte mult ochii minții. Sunt pe bază de fantasme. De bântuire.

Nu a fost lângă el acolo, în habitaclu, niciun ofițer în misiune să-i împingă, până la podea, talpa pe accelerație și să-i zmucească volanul de la ora 12 la ora 3. Dar prin creierii lui, inflamați de scandalul secolului, probabil că tropăiau detașamente întregi de potențiali asasini care-i luaseră urma și care-i șuierau în timpane: până la blană, până la blană! Trage dreapta, trage dreapta!

Nimeni nu e de neînlocuit. Cu excepția sinucisului, care, odată amuțit, compromite toate drumurile spre descoperirea adevărului. Așa spune presa de astăzi. Așa spun politicieni de vază. Ancheta Hexi Pharma a murit înainte să înceapă. Criminalii, complicii, profitorii, exultă! Au scăpat! Pe singurul om care îi putea demasca l-a înghițit neantul. Eliminat. Case closed. Sunt salvați.

Onanie, singurătate, unicitate. Onania salvează România. Ce iluzie promiscuă!

Ion Cristoiu pecetluiește (http://www.evz.ro/gandul-lui-cristoiu-o-moarte-care-convine-tuturor-dna-ului-sri-ului-presedintelui-klaus-iohannis-parchetului-general-si-evident-celor-pentru-care-dan-condrea-a-fost-o-pusculita.html):

„Acum nu se mai poate deschide nici o anchetă.

Moartea lui Dan Condrea înseamnă moartea oricărei tentative de a afla aspectele de Corupţie ale afacerii”.

 

Victor Ponta nu este nici el mai dispus la nuanțe (http://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-atac-nuclear-la-adresa-lui-klaus-iohannis-a-fost-nevoie-sa-moara-oameni_1135125.html):

A fost nevoie sa moara oameni ” ca sa ingropam aceasta uriasa afacere de coruptie si sa nu mai aflam niciodata cine este responsabil!!! Nu-i asa Domnule Presedinte?!?”.

Eu sunt mai optimist: de fapt nu există nimic, dar nimic, în toată această înșelătorie criminală, care să fi fost știut doar de Condrea și să dispară, definitiv, odată cu el. Odată cu mâna lui, dezinfectată cu produse Hexi Pharma, care a spălat-o pe cealaltă mână a lui, infectată cu aceleași produse. Există copatroni, directori, contabili, juriști, oameni de legătură prin intermediul cărora Condrea distribuia produsul și plusprodusul „ingineriilor” sale. Informațiile necesare deslușirii adevărului încă trăiesc prin aceștia.

O astfel de certitudine simplifică foarte mult problema. Nu în sensul modului în care se va putea ajunge la dovezi, vinovății și sentințe (mod complicat, presupunând bună credință, determinare, temeritate, perseverență, profesionalism) ci în sensul de a deveni foarte repede evident, pentru toată lumea interesată, dacă se dorește sau nu aflarea adevărului.

Când toate reflectoarele sunt pe un caz, mușamalizarea lui devine mult mai dificilă iar eventualele complicități întru aceasta mult mai stridente și ușor de depistat.

Oricum, la sfârșit ne vom alege cu ceva: sau cu pedepsirea adevăraților vinovați (în această privință sunt sceptic) sau cu ieșirea la lumină (și pentru naivii care acum încă se mai îndoiesc) a încrengăturii criminale de complicități de la vârful instituțiilor care pretind că ar fi pilonii unui stat de drept.

Contele de Saint GermainEditorialeDan Condrea,fantasme,Hexi Pharma,Ion Cristoiu,Klaus Johannis,onanie,sinucidere,stat de drept,Victor PontaScuze pentru titlu. Atunci, însă, când omul și-o face cu mâna lui, gândul fuge, pervers,  spre astfel de metafore.   Un act de solitudine. O persoană, în maximă intimitate cu sine însăși. Am putea accepta, totuși, existența a doi? Metafizic vorbind? Chiar și așa, cel mult doi în unu. Un om...Blog politic si polemic