Scorul acestui articol
[Total: 24 voturi. Media: 4.8]

Scuze pentru titlu. Atunci, însă, când omul È™i-o face cu mâna lui, gândul fuge, pervers,  spre astfel de metafore.  

Un act de solitudine. O persoană, în maximă intimitate cu sine însăÈ™i. Am putea accepta, totuÈ™i, existența a doi? Metafizic vorbind? Chiar È™i aÈ™a, cel mult doi în unu.

Un om singur, în maÈ™ina lui obedientă, trage de volan brusc dreapta, la 150 km/oră, spre arborele din proximitate. Și-a făcut-o cu mâna lui? AÈ™a s-ar zice.

Astfel de acțiuni, deÈ™i se ascund de ochii curioÈ™ilor, implică foarte mult ochii minții. Sunt pe bază de fantasme. De bântuire.

Nu a fost lângă el acolo, în habitaclu, niciun ofițer în misiune să-i împingă, până la podea, talpa pe accelerație È™i să-i zmucească volanul de la ora 12 la ora 3. Dar prin creierii lui, inflamați de scandalul secolului, probabil că tropăiau detaÈ™amente întregi de potențiali asasini care-i luaseră urma È™i care-i È™uierau în timpane: până la blană, până la blană! Trage dreapta, trage dreapta!

Nimeni nu e de neînlocuit. Cu excepția sinucisului, care, odată amuțit, compromite toate drumurile spre descoperirea adevărului. AÈ™a spune presa de astăzi. AÈ™a spun politicieni de vază. Ancheta Hexi Pharma a murit înainte să înceapă. Criminalii, complicii, profitorii, exultă! Au scăpat! Pe singurul om care îi putea demasca l-a înghițit neantul. Eliminat. Case closed. Sunt salvați.

Onanie, singurătate, unicitate. Onania salvează România. Ce iluzie promiscuă!

Ion Cristoiu pecetluiește (http://www.evz.ro/gandul-lui-cristoiu-o-moarte-care-convine-tuturor-dna-ului-sri-ului-presedintelui-klaus-iohannis-parchetului-general-si-evident-celor-pentru-care-dan-condrea-a-fost-o-pusculita.html):

„žAcum nu se mai poate deschide nici o anchetă.

Moartea lui Dan Condrea înseamnă moartea oricărei tentative de a afla aspectele de Corupție ale afacerii”.

 

Victor Ponta nu este nici el mai dispus la nuanțe (http://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-atac-nuclear-la-adresa-lui-klaus-iohannis-a-fost-nevoie-sa-moara-oameni_1135125.html):

A fost nevoie sa moara oameni ” ca sa ingropam aceasta uriasa afacere de coruptie si sa nu mai aflam niciodata cine este responsabil!!! Nu-i asa Domnule Presedinte?!?„.

Eu sunt mai optimist: de fapt nu există nimic, dar nimic, în toată această înÈ™elătorie criminală, care să fi fost È™tiut doar de Condrea È™i să dispară, definitiv, odată cu el. Odată cu mâna lui, dezinfectată cu produse Hexi Pharma, care a spălat-o pe cealaltă mână a lui, infectată cu aceleaÈ™i produse. Există copatroni, directori, contabili, juriÈ™ti, oameni de legătură prin intermediul cărora Condrea distribuia produsul È™i plusprodusul „žingineriilor” sale. Informațiile necesare desluÈ™irii adevărului încă trăiesc prin aceÈ™tia.

O astfel de certitudine simplifică foarte mult problema. Nu în sensul modului în care se va putea ajunge la dovezi, vinovății È™i sentințe (mod complicat, presupunând bună credință, determinare, temeritate, perseverență, profesionalism) ci în sensul de a deveni foarte repede evident, pentru toată lumea interesată, dacă se doreÈ™te sau nu aflarea adevărului.

Când toate reflectoarele sunt pe un caz, muÈ™amalizarea lui devine mult mai dificilă iar eventualele complicități întru aceasta mult mai stridente È™i uÈ™or de depistat.

Oricum, la sfârÈ™it ne vom alege cu ceva: sau cu pedepsirea adevăraților vinovați (în această privință sunt sceptic) sau cu ieÈ™irea la lumină (È™i pentru naivii care acum încă se mai îndoiesc) a încrengăturii criminale de complicități de la vârful instituțiilor care pretind că ar fi pilonii unui stat de drept.

Contele de Saint GermainEditorialeDan Condrea,fantasme,Hexi Pharma,Ion Cristoiu,Klaus Johannis,onanie,sinucidere,stat de drept,Victor PontaScuze pentru titlu. Atunci, însă, când omul È™i-o face cu mâna lui, gândul fuge, pervers,  spre astfel de metafore.   Un act de solitudine. O persoană, în maximă intimitate cu sine însăÈ™i. Am putea accepta, totuÈ™i, existența a doi? Metafizic vorbind? Chiar È™i aÈ™a, cel mult doi în unu. Un om...Blog politic si polemic