Scorul acestui articol
[Total: 26 voturi. Media: 4.5]

… Câte trebuie să ți se mai întâmple ca să nu ajungi vreodată, cu bine, la liman?
E clar că, la masa lor, bogații te vor doar ca personal de deservire: să le prepari bunătăți, să le torni în pahare, să-i È™tergi la gură sau la fund în funcție de circulația alimentelor în natură È™i să cureți în urma lor, ca È™i cum nimic nu ar duhni, după ce, ghiftuiți, au vomitat ca porcii.
Sărăcirea ne este livrată din exterior, în poleiala globalizării antiidentitare, de o aristocrație de modă nouă care a inventat o variantă înșelătoare de sclavagism, sclavagismul liber consimțit:
– „žnu-i aÈ™a că vreți să luptați alături de noi în Irak È™i Afganistan? Parcă aveați È™i voi niÈ™te interese acolo, niÈ™te sute de milioane de recuperat…”. S-a făcut. Suntem un popor de cuvânt. De luptat am luptat, de murit am murit, de acceptat închisori secrete am acceptat. Datoriile, însă, sunt tot nerecuperate;
– „žvă facem marea onoare de a vă fi parteneri strategici. Cine v-ar putea apăra mai bine de ruÈ™i decât noi È™i NATO? Nu-i aÈ™a că sunteți încântați, în aceste condiții, să plasăm noua linie Maginot a războiului modern, scutul antirachetă, la voi în ogradă? AÈ™a încât să fiți primii bombardați, la o adică, de killerii democrației? Iar pentru paritate, vă menținem regimul actual al vizelor È™i pe Băsescu preÈ™edinte. Sunteți conștienți că ați tras lozul cel mare?”.
Și exemplele ar putea continua: primire în Spațiul Schengen? „žPrea multă corupție în România”. Luptă anticorupție? „žVă dăm noi arma: un DNA maÈ™ter È™i politizat, neîntrecut la poliție politică, mai ceva ca glorioasa securitate comunistă”. Ș.a.m.d., È™.a.m.d.!
Dar sărăcirea ne vine È™i din interior. De la politicieni È™i servicii de inteligence fără secreție patriotică, până la È™napani hrăpăreți È™i compatrioți cocliți, mimând societatea civilă moralizatoare. Varii forme de sărăcire:
– Sărăcirea de bunuri: doar mintea diabolică a unui Traian Băsescu putea să pună la cale un hold-up la bugetul național de dimensiunile celui realizat prin intermediul ANRP. Și altele, aÈ™iÈ™derea, de jepcar nesățios;
– Sărăcirea de speranță: în ciuda acestei realități, Traian Băsescu este, încă, liber. Exact în plin elogiu internațional adus justiției independente condusă de o Codruță pentru care infractorul emblematic al nației nu există. Laura adormită pe lauri. Ce ironie a sorții și câtă sfidare;
– Iar acum, mai nou, invenția supremă: sărăcirea de partide. Au făcut ce-au făcut (cine? EI!) încât românii să devină actorii unui păgubos paradox: deÈ™i sunt dezbinați, polarizați, antagonizați (altfel zis tocmai buni de mobilizat cu lozinci), au ajuns, în plin an electoral, în bizara situație de a nu găsi niciun partid în care să aibă o minimă încredere, pe care să-l voteze dacă nu din speranța de mai bine pentru ei măcar din setea de mai rău pentru inamici.
Cine profită? Braconierii de putere.
Cu PSD nu se mai poate vota de când în fruntea lui a ajuns Liviu Dragnea, eternul trepăduÈ™ cu meclă de frizer È™i glumițe desprinse din serialul „žLa bloc”. Cu geometria sa variabilă, de limax, încearcă să se prelingă cât mai neavariat pe lângă o sentință cu executare la procesul său de la Inalta Curte È™i, în toată băloÈ™enia rezultată, votează guvernul CioloÈ™, îi face temenele lui Klaus Johannis È™i promite alianțe È™i cu dracu, doar-doar n-o deranja decisiv pe cei care îi controlează subsolurile.
Cu PNL, grandioasa reconstrucție de dreapta pe care ne-a lăsat-o prin testament marele decedat politic Crin Antonescu, nu se putea vota încă din primul moment. O mai oribilă profanare a liberalismului autentic decât contaminarea lui cu gonoreea băsistă recomandată drept aport de competență È™i spirit de dreptate, ar fi fost greu de imaginat. La încheierea unui ciclu de impostură È™i false reforme, iată ce candidați ne propune pentru alegerile locale partidul lucrului „žbine făcut”: Emil Boc la Cluj È™i Gheorghe Falcă la Arad. Halal partid, halal candidați!
Încât braconierii de putere exultă. Și-au atins scopul: au compromis toate partidele importante ce le-ar fi putut impune, cât de cât, candidați doriți de popor și nu de ei.

Cine să fie acești braconieri? Iată câteva indicii: cei care urmăresc să conducă țara din umbră (deja o conduc), fără a fi aleÈ™i, fără a fi traÈ™i la răspundere dacă lucrurile merg prost, fără a-È™i expune obrazul la împurpurări de jenă (or fi avut vreodată?) È™i la scuipați de revoltă când ceasul deconturilor va sosi.
Cei cărora un partid de 50% le-ar da planurile peste cap în condițiile în care marja lor de manipulat emoția populară și voturile nu depăÈ™eÈ™te 10%.
Cei prin intermediul cărora țara poate fi condusă din afară, ca o colonie cu aparențe de dominion.
Săracă țară bogată. Sărăcirea de la bogăție ți se trage.

Contele de Saint GermainEditorialeDNA,globalizare,hold-up,hotia ANRP,identitate nationala,Laura Codruta Kovesi,linia Maginot,NATO,parteneriat strategic,spatiul Schengen... Câte trebuie să ți se mai întâmple ca să nu ajungi vreodată, cu bine, la liman? E clar că, la masa lor, bogații te vor doar ca personal de deservire: să le prepari bunătăți, să le torni în pahare, să-i È™tergi la gură sau la fund în funcție de...Blog politic si polemic