Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Cam multe atitudini suspecte în ultima vreme ca să nu dea de bănuit.

Prima care m-a făcut să ridic o sprânceană a fost declaraţia lui MRU (şi nu oriunde ci la postul cu cocardă portocalie, B1TV) cum că el e sigur că serviciile l-au informat pe Traian Băsescu despre relaţia lui Mircea Băsescu, pe bani mulţi, cu Bercea Mondial. Cu alte cuvinte, MRU l-a acuzat pe preşedinte (iubitul său şef) că minte, chiar în casa sufletului mediatic al acestuia, în ventriculul drept al corasonului celor cu naşu-n suflet, la emisiunea lui Robert Turcescu. Chiar mai suspect decât acest afront căzut din senin, fără semne prevestitoare, mi s-a părut faptul ca vajnicul Trăienel, iute inflamabil şi de grabă vărsătoriu de replici găuritoare, a înghiţit petrolul lampant al scamatoriei fără să apropie de el vreo scânteie de protest, fără să dezmintă ceva, fără să se dezică de MRU (măcar după modelul “şi tu, Brutus?” folosit cu Monica Macovei).

Apoi a fost dezertarea din PMP, în doi timpi, a două emblematice caricaturi cu ifose de intelectuali, mă refer la Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi. Doamna Udrea, până mai ieri mimoza irezistibilă din destinul lor de politicieni, a început brusc să le pută, de parcă nu-şi dădea si înainte cu aceleaşi parfumuri băseşti. E drept, rădăcina asta, băs, asfixiază cu duhorile ei de hoit chiar şi neinhalată, doar prin pronunţare, darmite când o tragi în piept ca pe aurolac. Totuşi, să te lepezi de PMP ca si cum ai fi evadat din camera de gazare de la Auschwitz, ţinându-te demonstrativ de nas şi tuşind cu stropi ironici de acid sulfuric spre doamna în minijupă albă, cu desuuri de culoarea pielii, mi se pare cam suprarealist, ca să nu spun un fragment de farsă proastă.

În fine, pentru că asupra diavolului tăcerea si discreţia au acelaşi efect ca şi fumul de tămâie, însuşi Traian Băsescu a ţinut să se izmenească în stilul său de o vitalitate de apus fidel castric (sic) numind fuziunea PNL – PDL “un compromis murdar”. Cum Traian Băsescu, de când e preşedinte fără suport popular, a început să vorbească în parabole mai ceva decât Isus, declaraţiile sale trebuie traduse şi interpretate pentru entomologii care îl studiază ca pe o captură bizară a insectarului lor.

Numind acum “compromis murdar” ceea ce, cu doar câteva luni in urmă, glorifica prin sintagma “reunificarea dreptei”, Traian Băsescu vrea să ne facă să credem că el percepe această alianţă dintre PDL şi PNL ca pe o ameninţare şi nicidecum ca pe o speranţă pentru el, pe persoană fizică.

Dacă tăcea, aş fi fost mai puţin suspicios. Aşa însă, cred că în realitate intenţia lui este exact pe dos. Ştie că poporul îl detestă din nou cam la limita de saturaţie atinsă în decembrie 2012 şi, comportându-se ostentativ ca un inamic al proiectului reunificării dreptei, speră ca prin acest truc să dreneze o parte importantă din voturile celor care îl urăsc spre acest nou partid PNL care se prefigurează. Şi, în care, pare tot mai evident din ultimele evoluţii, se vor regăsi până la urmă şi importante cârtiţe băsiste (MRU, fideli din PMP care au dezertat şi vor mai dezerta, Monica Macovei etc.), tocmai bune de reactivat la momente importante (ce vor fi numeroase în 2014, mai ales pe tema condamnării lui Traian Băsescu pentru fărădelegile sale din cei zece ani de preşedinţie).

Partea cea mai epică a acestui jalnic final de mandat prezidenţial se prefigurează a fi, însă, devorarea partenerului. Care pe care? Pariaţi Băsescu sau pariaţi Udrea?

Este bine cunoscut canibalismul unor specii de animale. Văduva Neagră îşi devorează masculul după împerechere. La fel şi Călugăriţa. Ce nume cu aromă mizericordioasă, Doamne, şi ce apucături feroce.
Este însă mai puţin cunoscut că există şi masculi care îşi devorează femela după împerechere. O fi coincidenţă sau mai mult decât atât faptul că masculul cu astfel de năravuri este crustaceul numit Ciclop? Incredibil!!! Să mori de râs!!! Dar chiar aşa este…

Aşadar pariuri: cine ia Văduva Neagră şi cine ia Ciclopul?

Sau să fi degenerat atât de mult speciile canibale de pe la noi astfel încât lăcomia Udrei şi instinctul de conservare al Băsescului să fi pălit în faţa nevoii unei îmbrăţişări până la capăt?

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Papahagi,aurolac,Auschwitz,Bercea Mondial,Brutus,Calugarita,Ciclopul,Elena Udrea,Mircea Basescu,Monica Macovei,MRU,PMP,PNL - PDL,Robert Turcescu,Teodor Baconschi,Vaduva NeagraCam multe atitudini suspecte în ultima vreme ca să nu dea de bănuit. Prima care m-a făcut să ridic o sprânceană a fost declaraţia lui MRU (şi nu oriunde ci la postul cu cocardă portocalie, B1TV) cum că el e sigur că serviciile l-au informat pe Traian Băsescu despre relaţia...Blog politic si polemic