Scorul acestui articol
[Total: 1 voturi. Media: 5]

Cam multe atitudini suspecte în ultima vreme ca să nu dea de bănuit.

Prima care m-a făcut să ridic o sprânceană a fost declarația lui MRU (și nu oriunde ci la postul cu cocardă portocalie, B1TV) cum că el e sigur că serviciile l-au informat pe Traian Băsescu despre relația lui Mircea Băsescu, pe bani mulți, cu Bercea Mondial. Cu alte cuvinte, MRU l-a acuzat pe președinte (iubitul său șef) că minte, chiar în casa sufletului mediatic al acestuia, în ventriculul drept al corasonului celor cu nașu-n suflet, la emisiunea lui Robert Turcescu. Chiar mai suspect decât acest afront căzut din senin, fără semne prevestitoare, mi s-a părut faptul ca vajnicul Trăienel, iute inflamabil și de grabă vărsătoriu de replici găuritoare, a înghițit petrolul lampant al scamatoriei fără să apropie de el vreo scânteie de protest, fără să dezmintă ceva, fără să se dezică de MRU (măcar după modelul „și tu, Brutus?” folosit cu Monica Macovei).

Apoi a fost dezertarea din PMP, în doi timpi, a două emblematice caricaturi cu ifose de intelectuali, mă refer la Teodor Baconschi și Adrian Papahagi. Doamna Udrea, până mai ieri mimoza irezistibilă din destinul lor de politicieni, a început brusc să le pută, de parcă nu-și dădea si înainte cu aceleași parfumuri băsești. E drept, rădăcina asta, băs, asfixiază cu duhorile ei de hoit chiar și neinhalată, doar prin pronunțare, darmite când o tragi în piept ca pe aurolac. Totuși, să te lepezi de PMP ca si cum ai fi evadat din camera de gazare de la Auschwitz, ținându-te demonstrativ de nas și tușind cu stropi ironici de acid sulfuric spre doamna în minijupă albă, cu desuuri de culoarea pielii, mi se pare cam suprarealist, ca să nu spun un fragment de farsă proastă.

În fine, pentru că asupra diavolului tăcerea si discreția au același efect ca și fumul de tămâie, însuși Traian Băsescu a ținut să se izmenească în stilul său de o vitalitate de apus fidel castric (sic) numind fuziunea PNL – PDL „un compromis murdar”. Cum Traian Băsescu, de când e președinte fără suport popular, a început să vorbească în parabole mai ceva decât Isus, declarațiile sale trebuie traduse și interpretate pentru entomologii care îl studiază ca pe o captură bizară a insectarului lor.

Numind acum „compromis murdar” ceea ce, cu doar câteva luni in urmă, glorifica prin sintagma „reunificarea dreptei”, Traian Băsescu vrea să ne facă să credem că el percepe această alianță dintre PDL și PNL ca pe o amenințare și nicidecum ca pe o speranță pentru el, pe persoană fizică.

Dacă tăcea, aș fi fost mai puțin suspicios. Așa însă, cred că în realitate intenția lui este exact pe dos. Știe că poporul îl detestă din nou cam la limita de saturație atinsă în decembrie 2012 și, comportându-se ostentativ ca un inamic al proiectului reunificării dreptei, speră ca prin acest truc să dreneze o parte importantă din voturile celor care îl urăsc spre acest nou partid PNL care se prefigurează. Și, în care, pare tot mai evident din ultimele evoluții, se vor regăsi până la urmă și importante cârtițe băsiste (MRU, fideli din PMP care au dezertat și vor mai dezerta, Monica Macovei etc.), tocmai bune de reactivat la momente importante (ce vor fi numeroase în 2014, mai ales pe tema condamnării lui Traian Băsescu pentru fărădelegile sale din cei zece ani de președinție).

Partea cea mai epică a acestui jalnic final de mandat prezidențial se prefigurează a fi, însă, devorarea partenerului. Care pe care? Pariați Băsescu sau pariați Udrea?

Este bine cunoscut canibalismul unor specii de animale. Văduva Neagră își devorează masculul după împerechere. La fel și Călugărița. Ce nume cu aromă mizericordioasă, Doamne, și ce apucături feroce.
Este însă mai puțin cunoscut că există și masculi care își devorează femela după împerechere. O fi coincidență sau mai mult decât atât faptul că masculul cu astfel de năravuri este crustaceul numit Ciclop? Incredibil!!! Să mori de râs!!! Dar chiar așa este…

Așadar pariuri: cine ia Văduva Neagră și cine ia Ciclopul?

Sau să fi degenerat atât de mult speciile canibale de pe la noi astfel încât lăcomia Udrei și instinctul de conservare al Băsescului să fi pălit în fața nevoii unei îmbrățișări până la capăt?

Contele de Saint GermainEditorialeAdrian Papahagi,aurolac,Auschwitz,Bercea Mondial,Brutus,Calugarita,Ciclopul,Elena Udrea,Mircea Basescu,Monica Macovei,MRU,PMP,PNL - PDL,Robert Turcescu,Teodor Baconschi,Vaduva NeagraCam multe atitudini suspecte în ultima vreme ca să nu dea de bănuit. Prima care m-a făcut să ridic o sprânceană a fost declarația lui MRU (și nu oriunde ci la postul cu cocardă portocalie, B1TV) cum că el e sigur că serviciile l-au informat pe Traian Băsescu despre relația...Blog politic si polemic