Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Azi e Ziua SUA. Ocazie cu care ataşatul Americii la Bucureşti a declarat ieri, despre justiţia română: “Romania a inregistrat progrese extraordinare in lupta impotriva coruptiei, in asigurarea existentei unor institutii independente si crearea unei societati in care toti cetatenii sunt egali in fata legii”.
Hei, Gringo, iar vă bateţi joc de noi? Ne prostiţi în faţă, cu morga voastră de infailibili, aşa cum aţi făcut-o şi prin emisarul Gordon care acuza 1.5 milioane de voturi furate la referendum? Zilele trecute ICCJ a infirmat oficial această uriaşă manipulare. V-aţi cerut cumva scuze şi noi n-am auzit?
“Să avem încredere în justiţie”, “să lăsăm justiţia să lucreze” sunt doar două dintre sloganurile de îndobitocire cu care ne asaltează zi de zi, apariţie de apariţie, tot felul de indivizi dubioşi, politicieni, ziarişti ori comentatori pârâţi invitaţi pe la tocşouri. Este scăparea de întrebări incomode cea mai la îndemână, este forma de a eluda evidenţe jenante cea mai puţin compromiţătoare.
Bine, bine, să lăsăm justiţia să lucreze… Dar ce ne facem când ea nu lucrează deloc? Ca în cazul sesizărilor de acum doi ani ale Corpului de Control al Primului Ministru privind abuzurile guvernărilor PDL care nici până azi nu au primit vreun răspuns. Sau ca in cazul Clanul Bercea – Mircea Băsescu în care informaţii şi inregistrări devastatoare au fost tinute sub preş de “instituţiile independente” un an şi jumătate şi nu ar fi fost scoase nici azi la lumină dacă nu apăreau la TV filmuleţele făcute de ţigani? A lăsa justiţia să lucreze, în aceste cazuri, nu pare mai degrabă un îndemn la închis complice ochii? La pus batista pe ţambal?
Sau ce ne facem când această justiţie intangibilă lucrează dar alege intenţionat direcţia greşită? Când nu numai că nu lucrează pozitiv (în sensul de a avansa spre adevăr în cazuri susţinute de probe clare) dar, şi mai grav, lucrează negativ. Vă amintiţi de nişte stenograme cu ALRO Slatina în care erau implicaţi până în gât şi preşedintele Traian Băsescu şi familia Udrea – Cocoş? Dosarul a fost îngropat, probele audio – video au fost făcute pierdute… Tare justiţia noastră pe care, vai, nu o lăsăm noi să lucreze! Căci, dacă am lăsa-o, ne-am pomeni în curând cu un singur partid în România, PMP, nu?
Bine, bine, să avem încredere în justiţie… Nu e cazul să o împingem de la spate. Nu trebuie să o bruscăm căci e sensibilă. Se autosesizează ea singură când interesul general o cere. Sigur, nu se poate pune prea multă bază pe declaraţiile făcute de un interlop din spatele zăbrelelor dubei petinenciarului dar totuşi… Când acesta numeşte, la rubrica “mituiţi de prestigiu”, pe şefele celor mai temute instituţii represive ale lui Traian Băsescu, când mai apare si un procuror, Iacobescu, întărind indirect suspiciunile create de declaraţia interlopului, tu ce faci ca justiţie ce-mi cere încrederea? Chiar nimic? Nici cea mai palidă încercare de a verifica acuzele? De a te dezvinovăţi convingător şi de a spulbera impresia ca ai fi înnebunită sa muşamalizezi?
Şi în toată această atmosferă de colcăială electorală în care se schimbă peste noapte complete de judecată, în care apar ca din jobenul lui Iosefini denunţători ai lui Dan Voiculescu, în care Laura Codruţa Kovesi vorbeşte de prescrieri inexistente pentru a biciui gloabele de judecători cu naşu-n suflet să treacă potoul arestarii marelui dusman cât mai repede, se trezeşte domnul Duane Butcher să ne spună ce progrese extraordinare a înregistrat lupta împotriva corupţiei în România, să ne facă adică idioţi, orbi şi mămăligoşi?
Iată dece mă văd obligat aici (în România) şi acum (adică exact pe 4 iulie 2014) să îi răspund acestui gringo mincinos (ca şi fratele său întru umilirea poporului român Philip Gordon) după modelul mexican: “Green, go!”

Contele de Saint GermainEditoriale4 iulie 2014,ALRO Slatina,clanul Bercea,Corpul de Control al Primului Ministru,Dan Voiculescu,Duane butcher,green go,Gringo,ICCJ,Laura Codruta Kovesi,Mircea Basescu,PDL,Philip Gordon,PMP,procurorul Iacobescu,SUA,Udrea - CocosAzi e Ziua SUA. Ocazie cu care ataşatul Americii la Bucureşti a declarat ieri, despre justiţia română: 'Romania a inregistrat progrese extraordinare in lupta impotriva coruptiei, in asigurarea existentei unor institutii independente si crearea unei societati in care toti cetatenii sunt egali in fata legii'. Hei, Gringo, iar vă bateţi...Blog politic si polemic