Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Azi e Ziua SUA. Ocazie cu care atașatul Americii la București a declarat ieri, despre justiția română: „Romania a inregistrat progrese extraordinare in lupta impotriva coruptiei, in asigurarea existentei unor institutii independente si crearea unei societati in care toti cetatenii sunt egali in fata legii”.
Hei, Gringo, iar vă bateți joc de noi? Ne prostiți în față, cu morga voastră de infailibili, așa cum ați făcut-o și prin emisarul Gordon care acuza 1.5 milioane de voturi furate la referendum? Zilele trecute ICCJ a infirmat oficial această uriașă manipulare. V-ați cerut cumva scuze și noi n-am auzit?
„Să avem încredere în justiție”, „să lăsăm justiția să lucreze” sunt doar două dintre sloganurile de îndobitocire cu care ne asaltează zi de zi, apariție de apariție, tot felul de indivizi dubioși, politicieni, ziariști ori comentatori pârâți invitați pe la tocșouri. Este scăparea de întrebări incomode cea mai la îndemână, este forma de a eluda evidențe jenante cea mai puțin compromițătoare.
Bine, bine, să lăsăm justiția să lucreze… Dar ce ne facem când ea nu lucrează deloc? Ca în cazul sesizărilor de acum doi ani ale Corpului de Control al Primului Ministru privind abuzurile guvernărilor PDL care nici până azi nu au primit vreun răspuns. Sau ca in cazul Clanul Bercea – Mircea Băsescu în care informații și inregistrări devastatoare au fost tinute sub preș de „instituțiile independente” un an și jumătate și nu ar fi fost scoase nici azi la lumină dacă nu apăreau la TV filmulețele făcute de țigani? A lăsa justiția să lucreze, în aceste cazuri, nu pare mai degrabă un îndemn la închis complice ochii? La pus batista pe țambal?
Sau ce ne facem când această justiție intangibilă lucrează dar alege intenționat direcția greșită? Când nu numai că nu lucrează pozitiv (în sensul de a avansa spre adevăr în cazuri susținute de probe clare) dar, și mai grav, lucrează negativ. Vă amintiți de niște stenograme cu ALRO Slatina în care erau implicați până în gât și președintele Traian Băsescu și familia Udrea – Cocoș? Dosarul a fost îngropat, probele audio – video au fost făcute pierdute… Tare justiția noastră pe care, vai, nu o lăsăm noi să lucreze! Căci, dacă am lăsa-o, ne-am pomeni în curând cu un singur partid în România, PMP, nu?
Bine, bine, să avem încredere în justiție… Nu e cazul să o împingem de la spate. Nu trebuie să o bruscăm căci e sensibilă. Se autosesizează ea singură când interesul general o cere. Sigur, nu se poate pune prea multă bază pe declarațiile făcute de un interlop din spatele zăbrelelor dubei petinenciarului dar totuși… Când acesta numește, la rubrica „mituiți de prestigiu”, pe șefele celor mai temute instituții represive ale lui Traian Băsescu, când mai apare si un procuror, Iacobescu, întărind indirect suspiciunile create de declarația interlopului, tu ce faci ca justiție ce-mi cere încrederea? Chiar nimic? Nici cea mai palidă încercare de a verifica acuzele? De a te dezvinovăți convingător și de a spulbera impresia ca ai fi înnebunită sa mușamalizezi?
Și în toată această atmosferă de colcăială electorală în care se schimbă peste noapte complete de judecată, în care apar ca din jobenul lui Iosefini denunțători ai lui Dan Voiculescu, în care Laura Codruța Kovesi vorbește de prescrieri inexistente pentru a biciui gloabele de judecători cu nașu-n suflet să treacă potoul arestarii marelui dusman cât mai repede, se trezește domnul Duane Butcher să ne spună ce progrese extraordinare a înregistrat lupta împotriva corupției în România, să ne facă adică idioți, orbi și mămăligoși?
Iată dece mă văd obligat aici (în România) și acum (adică exact pe 4 iulie 2014) să îi răspund acestui gringo mincinos (ca și fratele său întru umilirea poporului român Philip Gordon) după modelul mexican: „Green, go!”

Contele de Saint GermainEditoriale4 iulie 2014,ALRO Slatina,clanul Bercea,Corpul de Control al Primului Ministru,Dan Voiculescu,Duane butcher,green go,Gringo,ICCJ,Laura Codruta Kovesi,Mircea Basescu,PDL,Philip Gordon,PMP,procurorul Iacobescu,SUA,Udrea - CocosAzi e Ziua SUA. Ocazie cu care atașatul Americii la București a declarat ieri, despre justiția română: 'Romania a inregistrat progrese extraordinare in lupta impotriva coruptiei, in asigurarea existentei unor institutii independente si crearea unei societati in care toti cetatenii sunt egali in fata legii'. Hei, Gringo, iar vă bateți...Blog politic si polemic