Scorul acestui articol
[Total: 597 voturi. Media: 4.9]

 

În realitate el nu e deloc fraier. Doar că, periodic, unii îl iau de fraier și îl folosesc ca atare.

Când a pornit la luptă cu mafia imobiliară din București a strâns în jurul său o echipă țapănă de oameni pasionați și idealiști. Oportuniștii au venit mai târziu, pe creșterea în popularitate  a mișcării pe care el a creat-o și căreia i s-a dedicat: USB (Uniunea Salvați Bucureștiul).

Apoi a fost vrăjit, prin mijloace specifice, să-și transforme ONG-ul în partid. Când spun „mijloace specifice” mă refer la tehnici perfide de exploatare a bunei sale credințe.

Purtat în fruntea mișcării ca un prapur la procesiune, a atras în jurul puternicei armături de infiltrați și umbre cu misiuni precise construită în laboratoare specializate și necesara masă de naivi rupți de realitate care să dea carne scheletului de partid național reformator botezat USR.

Când USR a căpătat consistența și masa critică necesare trecerii la acțiune (acțiune în sensul dorit de artizanii din spatele cortinei, nu de Nicușor Dan) s-a declanșat operațiunea „fraierul 1” – Conjuratia lui Fiesco, Actul lll, scena 4, Schiller: Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece!

Mai pe românește și mai la obiect: Nicușoare, lasă-ne!

Pentru că nu a înțeles din prima mesajul și s-a cramponat de principii și funcție, s-a recurs la clasica pisicuță penalistă. Aceasta, cu lăbuțele ei delicate muiate în cerneală simpatică, i-a și desenat pe biografie un supranume ce mai apare și azi când lumina bate dintr-un anume unghi: „Nicușor – plicușor”.

După operațiunea „fraierul 1” au urmat pentru Nicușor Dan ani buni de lecții de viață. Care ar fi trebuit, la mintea lui de olimpic la matematică, să-l ferească de a cădea, a doua oară, în aceeași capcană.

Iată, însă, că nu!

Cam aceiași băieți, cam cu aceleași momeli, l-au făcut să mai muște odată acul luării în custodie.

Din nou folosit pentru a-i păcăli pe creduli, din nou prapur la o procesiune gândită să manipuleze și să înșele, Nicușor Dan a acceptat să fie candidatul propus de PNL pentru Primăria Capitalei.

Sigur că, în naivitatea lui (căci nu vreau să-l suspectez de altele mai rele), s-ar putea să-și închipuie că țanțoșeala de a nu fi devenit membru PNL cu carnet și cotizație o să-l salveze de rușini viitoare și de compromisuri cu „binefăcătorii” lui de azi. Vise, neică, vise!

Operațiunea „fraierul 2” tocmai s-a formalizat.

Și ca să nu existe dubii că în spatele ei stau aceiași păpușari ca și în spatele operațiunii „fraierul 1”,  a fost adusă la lumină exact acum, după ce PNL și l-a adjudecat pe Nicușor, și pata biografică a lui Vlad Voiculescu. Ca să-i scoată din cap acestuia orice gând de a-l contracandida pe Nicușor Dan. Și ca să-i avertizeze blajin, pe rumegătorii de la USR – PLUS, că lucruri asemănătoare i-ar putea aștepta și pe ei dacă nu înțeleg de vorbă bună că sistemul și-a fixat un candidat și că nu vrea complicații.

Nici nu știe Nicușor Dan ce cârlig offset Trokar Magnum tocmai a înghițit cu această candidatură. Acum nu-l simte, că e înfășurat în momeală. Una moale și suculentă. Dar când sacii PNL-ului vor fi ajuns în cărută și râma din ac se va fi evaporat, să vezi atunci regurgitări și leșinuri!

Păcat de tine, colegule matematician!

Calitatea de „fraier de serviciu”, la nivelul acesta de luptă politică și cu hienele ce stau la pândă,  nu va însemna pentru tine doar recunoașterea unui deficit de clarviziune ci și multă umilință Iscată de supunerea la care vei fi forțat. Iar dacă supunere nu vei accepta, nici nu vreau să mă gândesc cu câtă suferință îți vei plăti tentativa aceasta de a-ți salva onoarea.

Încă n-ar fi timpul pierdut să te mai salvezi! Chiar ți-e atât de greu să intuiești ce te așteaptă dacă vei câștiga Bucureștiul?

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/03/Nicusor-Dan-2.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/03/Nicusor-Dan-2-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialecandidat PNL,matematician olimpic,maurul si-a facut datoria,momeala,nicusor - plicusor,Nicusor Dan,operatiunea fraierul 1,Primaria Bucuresti,USR-PLUS,Vlad Voiculescu  În realitate el nu e deloc fraier. Doar că, periodic, unii îl iau de fraier și îl folosesc ca atare. Când a pornit la luptă cu mafia imobiliară din București a strâns în jurul său o echipă țapănă de oameni pasionați și idealiști. Oportuniștii au venit mai târziu, pe creșterea...Blog politic si polemic