Scorul acestui articol
[Total: 597 voturi. Media: 4.9]

 

În realitate el nu e deloc fraier. Doar că, periodic, unii îl iau de fraier È™i îl folosesc ca atare.

Când a pornit la luptă cu mafia imobiliară din BucureÈ™ti a strâns în jurul său o echipă țapănă de oameni pasionați È™i idealiÈ™ti. OportuniÈ™tii au venit mai târziu, pe creÈ™terea în popularitate  a miÈ™cării pe care el a creat-o È™i căreia i s-a dedicat: USB (Uniunea Salvați BucureÈ™tiul).

Apoi a fost vrăjit, prin mijloace specifice, să-È™i transforme ONG-ul în partid. Când spun „žmijloace specifice” mă refer la tehnici perfide de exploatare a bunei sale credințe.

Purtat în fruntea miÈ™cării ca un prapur la procesiune, a atras în jurul puternicei armături de infiltrați È™i umbre cu misiuni precise construită în laboratoare specializate È™i necesara masă de naivi rupți de realitate care să dea carne scheletului de partid național reformator botezat USR.

Când USR a căpătat consistența È™i masa critică necesare trecerii la acțiune (acțiune în sensul dorit de artizanii din spatele cortinei, nu de NicuÈ™or Dan) s-a declanÈ™at operațiunea „žfraierul 1″ – Conjuratia lui Fiesco, Actul lll, scena 4, Schiller: Maurul È™i-a făcut datoria, maurul poate să plece!

Mai pe româneÈ™te È™i mai la obiect: NicuÈ™oare, lasă-ne!

Pentru că nu a înțeles din prima mesajul È™i s-a cramponat de principii È™i funcție, s-a recurs la clasica pisicuță penalistă. Aceasta, cu lăbuțele ei delicate muiate în cerneală simpatică, i-a È™i desenat pe biografie un supranume ce mai apare È™i azi când lumina bate dintr-un anume unghi: „žNicuÈ™or – plicuÈ™or”.

După operațiunea „žfraierul 1″ au urmat pentru NicuÈ™or Dan ani buni de lecții de viață. Care ar fi trebuit, la mintea lui de olimpic la matematică, să-l ferească de a cădea, a doua oară, în aceeaÈ™i capcană.

Iată, însă, că nu!

Cam aceiaÈ™i băieți, cam cu aceleaÈ™i momeli, l-au făcut să mai muÈ™te odată acul luării în custodie.

Din nou folosit pentru a-i păcăli pe creduli, din nou prapur la o procesiune gândită să manipuleze È™i să înÈ™ele, NicuÈ™or Dan a acceptat să fie candidatul propus de PNL pentru Primăria Capitalei.

Sigur că, în naivitatea lui (căci nu vreau să-l suspectez de altele mai rele), s-ar putea să-È™i închipuie că țanțoÈ™eala de a nu fi devenit membru PNL cu carnet È™i cotizație o să-l salveze de ruÈ™ini viitoare È™i de compromisuri cu „žbinefăcătorii” lui de azi. Vise, neică, vise!

Operațiunea „žfraierul 2″ tocmai s-a formalizat.

Și ca să nu existe dubii că în spatele ei stau aceiaÈ™i păpuÈ™ari ca È™i în spatele operațiunii „žfraierul 1″,  a fost adusă la lumină exact acum, după ce PNL È™i l-a adjudecat pe NicuÈ™or, È™i pata biografică a lui Vlad Voiculescu. Ca să-i scoată din cap acestuia orice gând de a-l contracandida pe NicuÈ™or Dan. Și ca să-i avertizeze blajin, pe rumegătorii de la USR – PLUS, că lucruri asemănătoare i-ar putea aÈ™tepta È™i pe ei dacă nu înțeleg de vorbă bună că sistemul È™i-a fixat un candidat È™i că nu vrea complicații.

Nici nu È™tie NicuÈ™or Dan ce cârlig offset Trokar Magnum tocmai a înghițit cu această candidatură. Acum nu-l simte, că e înfăÈ™urat în momeală. Una moale È™i suculentă. Dar când sacii PNL-ului vor fi ajuns în cărută È™i râma din ac se va fi evaporat, să vezi atunci regurgitări È™i leÈ™inuri!

Păcat de tine, colegule matematician!

Calitatea de „žfraier de serviciu”, la nivelul acesta de luptă politică È™i cu hienele ce stau la pândă,  nu va însemna pentru tine doar recunoaÈ™terea unui deficit de clarviziune ci È™i multă umilință Iscată de supunerea la care vei fi forțat. Iar dacă supunere nu vei accepta, nici nu vreau să mă gândesc cu câtă suferință îți vei plăti tentativa aceasta de a-ți salva onoarea.

Încă n-ar fi timpul pierdut să te mai salvezi! Chiar ți-e atât de greu să intuieÈ™ti ce te aÈ™teaptă dacă vei câÈ™tiga BucureÈ™tiul?

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/03/Nicusor-Dan-2.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/03/Nicusor-Dan-2-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialecandidat PNL,matematician olimpic,maurul si-a facut datoria,momeala,nicusor - plicusor,Nicusor Dan,operatiunea fraierul 1,Primaria Bucuresti,USR-PLUS,Vlad Voiculescu  În realitate el nu e deloc fraier. Doar că, periodic, unii îl iau de fraier È™i îl folosesc ca atare. Când a pornit la luptă cu mafia imobiliară din BucureÈ™ti a strâns în jurul său o echipă țapănă de oameni pasionați È™i idealiÈ™ti. OportuniÈ™tii au venit mai târziu, pe creÈ™terea...Blog politic si polemic