Scorul acestui articol
[Total: 430 voturi. Media: 4.9]

 

În această perioadă, fără guvern cu puteri depline, cu un parlament paralizat de interese meschine de grup, România e condusă aproape pe față de SRI. Stilul de lucru cazon, în care democrația aproape că a fost abolită, transpare în tot ce mișcă instituțional în țara noastră.

DNA-ul și-a reluat practicile de poliție politică din vremurile de glorie ale binomului. Propaganda diviziilor de presă cu epoleți a ajuns la pragul dintre frenezie și demență. Partidul fiilor de securiști dă-n clocot de extremism și demagogie. Nimic din normalitatea unei guvernări civile responsabile nu mai este la preț. Miniștrii cabinetului Orban fac figurație sub scuza interimatului și se rezumă la a executa cum îi duce capul și interesul de gașcă ordinele matinale secrete primite la mapa zilnică de la servicii.

Iar peste toată această confuzie întreținută anume ca lumea să simtă apăsarea haosului, se suprapun două stiluri extreme de comunicare: tăcerea lașă a presupușilor lideri ai țării și gargara cu stropi virusați a unor răpciugoși cu duhul.

Dar mai întâi o precizare: nu mă refer aici la cei care fac parte din comandamentul luptei cu coronavirusul. Eu cred că aceștia, sub coordonarea lui Raed Arafat, fac tot ceea ce depinde de ei (atât cât sunt lăsați să facă) pentru a stăvili flagelul. Că, totuși, nu pot face minuni, cred că nu le este imputabil. Față de infrastructura pe care o au la dispoziție și față de nivelul de idioțenie al unora dintre șefii lor, mie mi se pare că se descurcă mai mult decât onorabil până acum.

Dar să revin.

Este o iluzie intreținută cu toate mijloacele statului paralel că România ar fi condusă în aceste zile de Klaus Iohannis. Fals! Ea este condusă, prin intermediul pârghiei Klaus Iohannis, de șeful SRI Eduard Helvig. Care la rândul lui, se pare, din afară…

Ca în toate momentele fierbinți ale istoriei, puterea adevărată  este la cei care dețin informația. Iar informația, în toată această suprapunere de amenințări, crize și provocări globale prin care trece azi România, este în forma ei cea mai consistentă la serviciile secrete. Care îl informează pe președinte atât cât vor ele și cât cred ele că este necesar ca să nu-și piardă controlul asupra lui.

Să ne amintim că nici lui Traian Băsescu nu-i spuneau tot! Cât era Băsescu de autoritar și jucător. Lui Klaus Iohannis, acest simbol al indolenței și superficialității, cu atât mai puțin îi spun. Îl informează exact cât să nu-i strice armonia de weekend. Omul nu vrea să i se transmită vești proaste, o ia ca pe un afront personal și, tocmai pentru că nu i se transmit veștile proaste (sau, mă rog, nu i se transmit la intensitatea lor reală), nu are niciun fel de reacție publică pentru a le comenta și dezamorsa.

E aproape de autism ruperea comunicațională a lui Klaus Iohannis de poporul său.

De ce afirm că nu Iohannis conduce, ci Helvig? Pentru simplul motiv că la gravitatea situației prin care trece în această perioadă România (fără instituțiile de bază funcționale, sub amenințarea unei triple crize, a coronavirusului, a refugiaților și a căderii economice mondiale) ambii (și Helvig și Iohannis) tac. Niciunul dintre ei, în ultima săptămână, nu a ieșit public să comunice cu românii pe aceste teme îngrijorătoare.

Ambii tac, dar din motive diferite.

Helvig știe perfect  spre ce situație dezastruoasă ne indreptăm, dar tace ca să nu-l alerteze și activeze pe Iohannis. Helvig nu vrea ca țara să înțeleagă că frâiele, de fapt, sunt la el. De-asta preferă să meargă pe burtă! Cât despre Iohannis, acesta tace pentru că așa îi e lui, somnului lui de frumusețe, cel mai bine. Pentru că la minimum  de informații pe care l-a primit din proprie voință, exact atât cât „să se considere informat”, nu se simte obligat să-și tulbure lâncezeala pentru niște fleacuri care trebuie să rămână, oricum, în umbra obsesiei sale pentru alegerile anticipate.

Tăcerea lui Helvig și a instrumentului său de putere, Iohannis, este o tăcere lașă, care, aproape, frizează trădarea de țară. Pentru că românii chiar ar avea nevoie acum să afle de la aceștia că nu sunt lăsați de izbeliște.

Cei mai puternici doi oameni din România stau, iată, la cutie. Tac chitic. Unul trăgând sfori, altul trăgând aghioase.

Dar există și extrema cealaltă! Brigada de zgomote!

O identificăm ușor în zona derizoriilor infatuați, a gargaragiilor ieftini care împroașcă cu baliverne și prostii în tot ce li se pare lor ostil.

Sunt mulți, goi, primitivi, caricaturali.

CTP, Caramitru junior, Barna, Prună, se califică doar în liga a doua la butoane. Formează un fel de galerie de reșapați ce încearcă cu o mahalagească zdrăngăneală să arate că încă mai pot speria timpanele.

Cei mai influenți gargaragii ai momentului sunt însă primii doi pițigăiați ai PNL-ului, Ludovic Orban și Rareș Bogdan. Ei joacă acum, prin ironia sorții, în liga mare. Susținând că tot ce fac e perfect, că țara nu e amenințată de niciun fel de criză și că alegerile anticipate și distrugerea PSD sunt adevăratele binefaceri pe care vor să le ofere românilor. Ceea ce-i deosebește de ceilalți gargaragii amintiți este faptul că ei, prin pozițiile lor înalte, au acces la microfoane de tip aspersor. Că pot astfel împroșca cu stropii lor virusați pe o arie mult mai largă. Iată de ce le recomand tuturor românilor să se ferească de ei cât pot. Pentru că, așa cum desigur ați aflat, COVID-19 se transmite cel mai rapid prin stropii de tuse, strănut sau scuipat. Adică exact prin ce emană, la fiecare apariție publică, respectivii.

Și a mai apărut în ultima clipă o aspirantă la titlul de „otrava zilei” acordat persoanei cu cele mai imbecile declarații. Nu, nu mă refer la liberala Mara Mareș care se întreba acum vreo două săptămâni dacă „este dovedit că doctorul Beuran chiar salva vieți?” !!! Azi mă refer la trista Elena Vijulie, ce coincidență, tot liberală, care ieri făcea următorul apel de bine: „Nu lăsați coronavirus pe mâna lui Arafat!”

Până la urmă nici nu știi de ce e mai bine să te ferești mai întâi: de tăcerea lașă a lui Klaus Iohannis sau de stropii de otravă ai gargaragiilor de la PNL?!

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/03/gargara.pnghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2020/03/gargara-150x150.pngContele de Saint GermainEditorialecoronavirus,criza refugiatilor,Elena Vijuliegargaragiu,guvern interimar,Klaus Iohannis autist,otrava zilei,propaganda cu epoleti,SRI conduce Romania,statul paralel,tacerea lui Helvig  În această perioadă, fără guvern cu puteri depline, cu un parlament paralizat de interese meschine de grup, România e condusă aproape pe față de SRI. Stilul de lucru cazon, în care democrația aproape că a fost abolită, transpare în tot ce mișcă instituțional în țara noastră. DNA-ul și-a reluat practicile...Blog politic si polemic