Scorul acestui articol
[Total: 584 voturi. Media: 5]

 

Parcă asistăm, pe platourile studiourilor cinematografice „România 2018”, la o reconstituire a apariției regimului nazist în Germania interbelică.

Negarea valorilor democratice, extremism, violență, dispreț față de lege, haos social.

În distribuția sui generis propusă de scena politică românească a momentului, cele trei entități din titlu sunt ușor identificabile: fuhrerul este președintele nostru germanofil și germanofon, gestapoul este struțo – cămila SRI – DNA care batjocorește drepturile omului și face dosare politice unor ținte indicate de fuhrer, iar naziștii sunt fervenții agitatori sorosiști care se întind reptilian pe caldarâm ori pe covoarele Parlamentului urlând dement și provocând violențe pitecantropice, doar – doar or aprinde astfel flama unui război civil care să arunce țara în anarhie.

Pe lângă fani ușor de dus de nas cu Facebook-ul, dependenți de secreții și viscere, naziștii, gestapoul și fuhrerul dispun și de lideri luminați transformați de propagandă în adevărate obiecte de cult. Șefa DNA, „slujirea”, „intangibila”, „faraoanca”, a ajuns să întruchipeze concepția lui Adolf Hitler despre legalitate: „nimeni nu este mai presus de lege… iar legea sunt eu” – Adolf Hitler, Mein Kampf.

În pastișă apar și Goebbelșii noștri dâmbovițeni, evident caricaturali prin găoșenie, gongorism și patimă instinctuală: CTP, Rareș Bogdan, Tudor Chirilă.

Apropos de ultimul, dezlănțuit ca după o priză „nelegată la pământ”, acesta generalizează la grămadă și fascizează de parcă ar îngâna, sub hipnoză, o mantră rasistă: „România a devenit o ”republică a infractorilor” și suntem conduși de o mână de ”inculți, hoți și incompetenți”.

Eu nu cred că Tudor Chirilă l-a citit pe Corneliu Zelea Codreanu, dar gândește la fel de sectar ca acesta, de parcă i s-ar fi închinat, ca discipol și continuator.

Iată ce declara C.Z. Codreanu despre evrei: „Jidanii ne sunt dușmani și în această calitate ne urăsc, ne otrăvesc, ne extermină. Conducătorii români care se așează pe aceeași linie cu ei, sunt mai mult decât dușmani: sunt trădători”. Dacă înlocuim „jidanii” cu „pesediștii” cădem, practic, peste strigătul atavic, de grotă și deloc muzical al cântărețului. O fi întâmplător? O fi o dereglare de laringe?

Dar partea cea mai colorată a negrei reconstituiri istorice la care asistăm este cea a figuranților naziști. Am putea umple o simeză de mare galerie de caricaturi cu portretele grotești ale acestor personaje: Negulescu (zis Portocală), Onea (zis Lucică), Bot (zis nimeni în drum), Sandy (zis bătăușul de bătrâni), Dide (zis tătucul handicapaților) etc. etc. etc.!!!

Cu acești oameni defilează în prima linie elevații susținători ai Laurei și ai lui Klaus, fără nici cea mai mică jenă de degradarea la care se expun prin tranzitivitate. Fără să li se bată vreun ochi, fără să le tresară vreun nerv estetic. Căci nu doar despre mutre caraghioase vorbim, ci, mai ales, despre comportamente abominabile.

„Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești” – nu funcționează în acest caz pentru distinși anticorupționiști ca Liiceanu, ca doamna Morgenstern ori ca domnul Rebengiuc. Dacă respectivii naziști cu nume de cod și fără frica lui Dumnezeu bagă la pârnaie pesediști (chiar nevinovați) e bine. Dacă snopesc în bătaie pesediști (chiar bătrâni) e perfect. Dacă îmbrâncesc și hărțuiesc prin parcuri parlamentari pesediști (chiar medici) e exemplar!

Deocamdată „Naziștii, gestapoul și fuhrerul”  – versiunea românească – pare doar o ecranizare low cost, mediocră și oarecum parodică a unei uriașe tragedii mondiale de la care nu au trecut nici măcar 100 de ani.  Să dea Dumnezeu să rămână așa și să nu ne trezim cumva că se găsește vreun nebun nabab care să vrea să investească în acest remake și să-l transforme într-o superproducție  cu încasări spectaculoase pentru unii, dar, pentru români, într-un adevărat faliment.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/06/nazisti.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/06/nazisti-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedemiterea Laurei Kovesi,extremisti fanatici,fascisti,fuhrer,gestapo,miting in parlament,nazisti,Negulescu Portocala,Onea Lucica,propagandisti hastag,Sandy batausul de batrani  Parcă asistăm, pe platourile studiourilor cinematografice „România 2018”, la o reconstituire a apariției regimului nazist în Germania interbelică. Negarea valorilor democratice, extremism, violență, dispreț față de lege, haos social. În distribuția sui generis propusă de scena politică românească a momentului, cele trei entități din titlu sunt ușor identificabile: fuhrerul este președintele...Blog politic si polemic