Scorul acestui articol
[Total: 584 voturi. Media: 5]

 

Parcă asistăm, pe platourile studiourilor cinematografice „žRomânia 2018″, la o reconstituire a apariției regimului nazist în Germania interbelică.

Negarea valorilor democratice, extremism, violență, dispreț față de lege, haos social.

În distribuția sui generis propusă de scena politică românească a momentului, cele trei entități din titlu sunt uÈ™or identificabile: fuhrerul este preÈ™edintele nostru germanofil È™i germanofon, gestapoul este struțo – cămila SRI – DNA care batjocoreÈ™te drepturile omului È™i face dosare politice unor ținte indicate de fuhrer, iar naziÈ™tii sunt fervenții agitatori sorosiÈ™ti care se întind reptilian pe caldarâm ori pe covoarele Parlamentului urlând dement È™i provocând violențe pitecantropice, doar – doar or aprinde astfel flama unui război civil care să arunce țara în anarhie.

Pe lângă fani uÈ™or de dus de nas cu Facebook-ul, dependenți de secreții È™i viscere, naziÈ™tii, gestapoul È™i fuhrerul dispun È™i de lideri luminați transformați de propagandă în adevărate obiecte de cult. Șefa DNA, „žslujirea”, „žintangibila”, „žfaraoanca”, a ajuns să întruchipeze concepția lui Adolf Hitler despre legalitate: „žnimeni nu este mai presus de lege… iar legea sunt eu„ – Adolf Hitler, Mein Kampf.

În pastiÈ™ă apar È™i GoebbelÈ™ii noÈ™tri dâmbovițeni, evident caricaturali prin găoÈ™enie, gongorism È™i patimă instinctuală: CTP, RareÈ™ Bogdan, Tudor Chirilă.

Apropos de ultimul, dezlănțuit ca după o priză „žnelegată la pământ”, acesta generalizează la grămadă È™i fascizează de parcă ar îngâna, sub hipnoză, o mantră rasistă: „žRomânia a devenit o „republică a infractorilor” È™i suntem conduÈ™i de o mână de „inculți, hoți È™i incompetenți”.

Eu nu cred că Tudor Chirilă l-a citit pe Corneliu Zelea Codreanu, dar gândeÈ™te la fel de sectar ca acesta, de parcă i s-ar fi închinat, ca discipol È™i continuator.

Iată ce declara C.Z. Codreanu despre evrei: „žJidanii ne sunt duÈ™mani È™i în această calitate ne urăsc, ne otrăvesc, ne extermină. Conducătorii români care se aÈ™ează pe aceeaÈ™i linie cu ei, sunt mai mult decât duÈ™mani: sunt trădători„. Dacă înlocuim „žjidanii” cu „žpesediÈ™tii” cădem, practic, peste strigătul atavic, de grotă È™i deloc muzical al cântărețului. O fi întâmplător? O fi o dereglare de laringe?

Dar partea cea mai colorată a negrei reconstituiri istorice la care asistăm este cea a figuranților naziÈ™ti. Am putea umple o simeză de mare galerie de caricaturi cu portretele groteÈ™ti ale acestor personaje: Negulescu (zis Portocală), Onea (zis Lucică), Bot (zis nimeni în drum), Sandy (zis bătăuÈ™ul de bătrâni), Dide (zis tătucul handicapaților) etc. etc. etc.!!!

Cu aceÈ™ti oameni defilează în prima linie elevații susținători ai Laurei È™i ai lui Klaus, fără nici cea mai mică jenă de degradarea la care se expun prin tranzitivitate. Fără să li se bată vreun ochi, fără să le tresară vreun nerv estetic. Căci nu doar despre mutre caraghioase vorbim, ci, mai ales, despre comportamente abominabile.

„žSpune-mi cu cine te însoțeÈ™ti ca să-ți spun cine eÈ™ti” – nu funcționează în acest caz pentru distinÈ™i anticorupționiÈ™ti ca Liiceanu, ca doamna Morgenstern ori ca domnul Rebengiuc. Dacă respectivii naziÈ™ti cu nume de cod È™i fără frica lui Dumnezeu bagă la pârnaie pesediÈ™ti (chiar nevinovați) e bine. Dacă snopesc în bătaie pesediÈ™ti (chiar bătrâni) e perfect. Dacă îmbrâncesc È™i hărțuiesc prin parcuri parlamentari pesediÈ™ti (chiar medici) e exemplar!

Deocamdată „žNaziÈ™tii, gestapoul È™i fuhrerul”  – versiunea românească – pare doar o ecranizare low cost, mediocră È™i oarecum parodică a unei uriaÈ™e tragedii mondiale de la care nu au trecut nici măcar 100 de ani.  Să dea Dumnezeu să rămână aÈ™a È™i să nu ne trezim cumva că se găseÈ™te vreun nebun nabab care să vrea să investească în acest remake È™i să-l transforme într-o superproducție  cu încasări spectaculoase pentru unii, dar, pentru români, într-un adevărat faliment.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/06/nazisti.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2018/06/nazisti-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialedemiterea Laurei Kovesi,extremisti fanatici,fascisti,fuhrer,gestapo,miting in parlament,nazisti,Negulescu Portocala,Onea Lucica,propagandisti hastag,Sandy batausul de batrani  Parcă asistăm, pe platourile studiourilor cinematografice 'žRomânia 2018', la o reconstituire a apariției regimului nazist în Germania interbelică. Negarea valorilor democratice, extremism, violență, dispreț față de lege, haos social. În distribuția sui generis propusă de scena politică românească a momentului, cele trei entități din titlu sunt uÈ™or identificabile: fuhrerul este preÈ™edintele...Blog politic si polemic