Scorul acestui articol
[Total: 120 voturi. Media: 4.5]

 

O să-mi lipsească stilul său domol, meticulozitatea didacticistă, astuția cu care a știut să navigheze printre proști și  hahalere, zâmbetul său șugubăț, umorul bine cântărit.

În sunt recunoscător pentru că a scăpat țara de maladia Kovesi și pentru că a înființat secția de investigare a magistraților. Mi se par victorii uriașe împotriva metastaticului stat paralel, victorii la care nici măcar nu ne-au permis să visăm antecesorii săi.

A avut și ezitări, a avut și întârzieri, a avut și răzgândiri, toate însă, cred eu, dintr-un anume perfecționism.

Rafinamentul cu care a înțeles să-și pregătească mutările importante s-a dovedit până la urmă incompatibil cu graba și acțiunea din topor preferate de mulți dintre colegii săi de guvernare.

Mi-e greu să cred că doamna Birchall va putea să împingă rapid și decisiv înainte proiectele de reformare a justiției în care s-a împotmolit Tudorel Toader. Rămân la părerea că temporizarea la care acesta a apelat și care i-a infuriat pe mulți din coaliția de guvernare a fost pentru a aștepta timpul prielnic. Pe de altă parte, însă, așteptările pe care le-a creat prin declarații tranșante neurmate de fapte l-au costat poziția de ministru.

În perspectiva campaniei pentru europarlamentare, atât Dragnea cât și Tăriceanu au înțeles că motoarele lor electorale din teritoriu nu se vor tura la maximum dacă sutele de dosare și condamnări politice ale liderilor lor locali nu vor primi un tratament care să elimine din ele poliția politică și încălcarea drepturilor omului. Ofranda perfectă pentru ritualul vinovatului de serviciu a fost să fie, după gustul acestora, Tudorel Toader.

Am o mare strângere de inimă după demiterea / demisia lui Tudorel Toader. Faptul că domnia sa a fost împins să părăsească jocul înainte de finalizarea procedurii de selectare a propunerii pentru un nou procuror general și, mai ales, să-l părăsească chiar înaintea torționarului Augustin Lazăr, îmi provoacă un acut sentiment al nedreptății.

Vom vedea ce ne rezervă viitorul. Dacă a fost o mișcare înțeleaptă sau o gafă de proporții.

Până la aceste clarificări eu consider că domnul Tudorel Toader a fost un excelent navigator în turbulențele politice ale prezentului și cel mai bun ministru de justiție al României de după decembrie 1989

Pentru asta îi mulțumesc și îl rog să aibă o retragere demnă, fără gesturi revanșarde (precum Ponta ori Tudose) care să-l descalifice moral.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/Tudorel-Toader-3-500x343.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/Tudorel-Toader-3-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri europarlamentare,demisia lui Tudorel Toader,maladia Kovesi sectia de investigare a magistratilor,revansarzii Ponta si Tudose  O să-mi lipsească stilul său domol, meticulozitatea didacticistă, astuția cu care a știut să navigheze printre proști și  hahalere, zâmbetul său șugubăț, umorul bine cântărit. În sunt recunoscător pentru că a scăpat țara de maladia Kovesi și pentru că a înființat secția de investigare a magistraților. Mi se par victorii...Blog politic si polemic