Scorul acestui articol
[Total: 120 voturi. Media: 4.5]

 

O să-mi lipsească stilul său domol, meticulozitatea didacticistă, astuția cu care a È™tiut să navigheze printre proÈ™ti È™i  hahalere, zâmbetul său È™ugubăț, umorul bine cântărit.

În sunt recunoscător pentru că a scăpat țara de maladia Kovesi È™i pentru că a înființat secția de investigare a magistraților. Mi se par victorii uriaÈ™e împotriva metastaticului stat paralel, victorii la care nici măcar nu ne-au permis să visăm antecesorii săi.

A avut È™i ezitări, a avut È™i întârzieri, a avut È™i răzgândiri, toate însă, cred eu, dintr-un anume perfecționism.

Rafinamentul cu care a înțeles să-È™i pregătească mutările importante s-a dovedit până la urmă incompatibil cu graba È™i acțiunea din topor preferate de mulți dintre colegii săi de guvernare.

Mi-e greu să cred că doamna Birchall va putea să împingă rapid È™i decisiv înainte proiectele de reformare a justiției în care s-a împotmolit Tudorel Toader. Rămân la părerea că temporizarea la care acesta a apelat È™i care i-a infuriat pe mulți din coaliția de guvernare a fost pentru a aÈ™tepta timpul prielnic. Pe de altă parte, însă, aÈ™teptările pe care le-a creat prin declarații tranÈ™ante neurmate de fapte l-au costat poziția de ministru.

În perspectiva campaniei pentru europarlamentare, atât Dragnea cât È™i Tăriceanu au înțeles că motoarele lor electorale din teritoriu nu se vor tura la maximum dacă sutele de dosare È™i condamnări politice ale liderilor lor locali nu vor primi un tratament care să elimine din ele poliția politică È™i încălcarea drepturilor omului. Ofranda perfectă pentru ritualul vinovatului de serviciu a fost să fie, după gustul acestora, Tudorel Toader.

Am o mare strângere de inimă după demiterea / demisia lui Tudorel Toader. Faptul că domnia sa a fost împins să părăsească jocul înainte de finalizarea procedurii de selectare a propunerii pentru un nou procuror general È™i, mai ales, să-l părăsească chiar înaintea torționarului Augustin Lazăr, îmi provoacă un acut sentiment al nedreptății.

Vom vedea ce ne rezervă viitorul. Dacă a fost o miÈ™care înțeleaptă sau o gafă de proporții.

Până la aceste clarificări eu consider că domnul Tudorel Toader a fost un excelent navigator în turbulențele politice ale prezentului È™i cel mai bun ministru de justiție al României de după decembrie 1989

Pentru asta îi mulțumesc È™i îl rog să aibă o retragere demnă, fără gesturi revanÈ™arde (precum Ponta ori Tudose) care să-l descalifice moral.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/Tudorel-Toader-3-500x343.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2019/04/Tudorel-Toader-3-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri europarlamentare,demisia lui Tudorel Toader,maladia Kovesi sectia de investigare a magistratilor,revansarzii Ponta si Tudose  O să-mi lipsească stilul său domol, meticulozitatea didacticistă, astuția cu care a È™tiut să navigheze printre proÈ™ti È™i  hahalere, zâmbetul său È™ugubăț, umorul bine cântărit. În sunt recunoscător pentru că a scăpat țara de maladia Kovesi È™i pentru că a înființat secția de investigare a magistraților. Mi se par victorii...Blog politic si polemic