Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

 

(Acest comentariu a fost postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat „Urmatorul pe lista”, articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-urmatorul-pe-lista-956470.html)


Ar fi grotesc dacă n-ar fi sublim. Mircea Mihăieș împlinit. Mircea Mihăieș ajuns la  apogeul devenirii sale. Mircea Mihăieș descuamat de aparențele intelectualului la datorie. Mircea Mihăieș el însuși: un aprig și rudimentar băgător de strâmbe.

Cum altfel s-ar putea numi ceea ce face proeminentul nostru kulturnik în articolul de astăzi,  decât  o derizorie tentativă  de a băga zâzanie printre adversarii săi politici?

Hai să-i întărâtăm pe pesediști, să-i stârnim unii împotriva celorlalți, poate scoatem de-o schismă! Să asmuțim noua gardă împotriva vechii gărzi, să băgăm sperieții in Năstase, să-i tremure mâna când își scrie cugetările malițioase pe blog. Hai să-l facem să creadă că ar fi următorul pe lista excluderilor din partid și, cu ocazia asta, să le stricăm somnul și altor veterani, Mitrea, Hrebenciuc, Vanghelie, poate pun de-o conspirație împotriva lui Ponta.

Doamne, cât de subnutrită imaginație, ce mentalitate de om condamnat să vorbească la pereți, să se aprindă de propriile-i fantasme și să aibă impresia că lumea se face și se desface după cum îi secretă lui creierul.

Las la o parte intriga puerilă, care nu ar putea duce de nas nici măcar pe pedeliștii cu rinită alergică, darămite pe versații copoi, cu nările fremătânde, menționați în dezinformare; numele autorului însă, numele celui care propune această intrigă, face toți banii și asigură deplina „credibilitate” a demersului, dimpreună cu hohotele homerice ale cititorilor.

Cine zice asta? Mihăieș? Arma chimică a portocaliilor? Grimase ironice, palme mișcate evantai în fața nasului și rapidă distanțare de focarul infestării cu gogomănii, iată reacțiile imediate.

Dacă vrei să compromiți si cea mai bună idee, pune-l pe Mihăieș să o transmită și succesul este asigurat. Nimeni n-o va crede.

Să ne amintim că o tentativă asemănătoare a avut MM și cu liberalii, când cu constituirea USL. Pentru că Tăriceanu a emis la acel moment și niște observații critice privind noua construcție politică, Mihăieș s-a grăbit să publice un text în care aproape că-i ridica statuie hulitului până atunci fost prim ministru liberal, zădărindu-i totodată pe veteranii partidului (Stolnici, Quintus, Câmpeanu) să se alăture lui Tăriceanu și să se ridice împotriva dictatorului Crin Antonescu. Efectul, cum spuneam, a fost spectaculos pe invers. Motiv pentru care, în textul de azi, Mihăieș revine la vechile bălăcăreli decretând: „Tăriceanu e atât de jalnic încât s-a resemnat să se așeze de bunăvoie în genunchi în fața noului satrap”. Eu, ca simpatizant al lui Tăriceanu, îi mulțumesc lui Mihăies pentru această frază. Sunt sigur că, în urma ei, popularitatea lui Tăriceanu va avea considerabil de câștigat.

Cel mai nostim mi se pare însă cum, ca să încropească un mic cheag de snagă în jurul demonstrației sale de doi bani, Mihăieș e gata să lingă unde a scuipat. Își înghite pentru moment eructatiile taifunice cu care, de luni de zile, încearcă să-l asfixieze pe Ponta, și îl prezintă în articolul de azi pe acesta, ca și pe tinerii din jurul său, în culori de învingători. Astfel, lui Ponta „žîi zâmbesc astrele” și „žare toate cărțile in mână”, iar tinerii săi pesedei nu mai sunt puii de lele comuniști, prelungirea malefismului iliescian, ci sunt niște juni „žneșantajabili, care n-au turnat la Securitate, n-au fost comuniști, nu le atârnă în spate tinicheaua vreunui scandal public. Toatea acestea îi fac letali”.

Ce să mai spui? Aplauze cu pantoful pe tăblia mesei.

Ä‚sta-i Mircea Mihăieș. Omul vinelui. Scrie ce-i vine, când stă pe vine!

Contele de Saint GermainEditorialeCrin Antonescu,Hrebenciuc,Mircea Mihaies,Mitrea,Nastase,PNL,Ponta,PSD,securitate,Senatul EVZ,Tariceanu,Urmatorul pe lista,Vanghelie  (Acest comentariu a fost postat la articolul lui Mircea Mihaies din EVZ intitulat 'Urmatorul pe lista', articol ce poate fi citit accesand linkul http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-urmatorul-pe-lista-956470.html) Ar fi grotesc dacă n-ar fi sublim. Mircea Mihăieș împlinit. Mircea Mihăieș ajuns la  apogeul devenirii sale. Mircea Mihăieș descuamat de aparențele intelectualului la datorie. Mircea...Blog politic si polemic