Scorul acestui articol
[Total: 224 voturi. Media: 5]

 

Crede că dizgrația e rezervată doar altora. Se zbate, se agită, se amăgește și refuză evidențele căderii sale libere.

Desigur, știe o mulțime de istorii compromițătoare despre Câțu și aliații acestuia din vârful PNL. Sunt convins că și despre Klaus Iohannis știe. Și, cuprins de furia descoperirii că a fost trădat, își imaginează că spunând public „lucrușoare” despre ei și insinuând că la o adică va spune și „LUCRURI” aceștia se vor speria și vor bate în retragere.

Ultimele lui declarații, prin care joacă la intimidare, trădează panică și nechibzuință.

Iată ce declara ieri, în fața membrilor PNL Botoșani, despre colegii săi de la guvernare:

Uitați-vă la spectrul politic! Mulți din cei care sunt actori astăzi nici nu știu foarte bine ce vor, sunt complet impredictibili, nu au coeziune în acțiune. [„¦] Nu au niciun fel de competență și capabilitate în materie de guvernare„.

În aceeași declarație de la Botoșani Ludovic Orban  atacă nucleul dur al susținătorilor lui Câțu:

Deși am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL „“ trebuie să știți lucrul ăsta: președintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliții și negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareș Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Național în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliției„.

Palma i-a fost întoarsă cu un pumn. Ultragiat, gangsterul curcubeic Rareș Bogdan a sărit la bătaie ca ars, zgomotos și patetic cum îl știm, fluturând șantajul ca în vremurile romantice ale mafiei:

„žNu cred că e declarația lui Ludovic Orban. E atât de uÈ™or de demontat, încât pur È™i simplu nu cred că Ludovic Orban face astfel de greÈ™eli în fața unor colegi care teoretic nu au cum să verifice. Nu cred că domnia-sa nu era conÈ™tient că o astfel de declarație pe care o spune chiar È™i pentru o încercare de victimizare a sa nu poate ieÈ™i în spațiul public. Din păcate, e a treia locație în care spune asta: a mai spus-o È™i la TimiÈ™oara, a mai spus-o È™i la Arad, noi am ales să considerăm că se va opri È™i că nu va continua cu aceste informații neadevărate. Cred însă că va reveni È™i că va explica, pentru că un conflict public È™i scoaterea rufelor la tarabă nu ajută românii È™i România. [„¦]

Nu cred că aruncând cu zoaie poți să câÈ™tigi teren în PNL. Dacă e ca cineva să fie supărat È™i să vorbească, eu sunt acela. Răbdarea mea, nervii mei au limite. Nu ar fi foarte bine pentru nimeni ca eu să mă apuc să vorbesc. Sper ca domnul Orban să retracteze È™i să-È™i vadă de problemele lui, de trecerea legilor prin Parlament È™i de tergiversarea legilor prin Camera Deputaților„.

O replică asemănătoare a dat și doamna Å¢urcan, cu binecunoscuta-i candoare de clasa pregatitoare, dar nu vreau să încarc acest articol cu prea multe producții ale rotativei de partid.

Esența e că zvâcnirea necugetată a domnului Orban împotriva voinței sistemului a dus la scoaterea pumnalelor din șosete. Pentru că, să fie limpede și acelora nu tocmai familiarizați cu democrația românească: alegerile acestea din PNL nu vor fi nicidecum lăsate la voința liberă a alegătorilor. Ele vor fi controlate la sânge de sistem, prin intermediul președintelui Iohannis, și, la nevoie, prin mijloacele specifice ale sistemului care includ: avertismente de la binevoitori dintre cele mai explicite și „convingătoare”, intimidări subtile, compromiteri prin presa de propagandă și chiar folosirea pisicii negre a justiției ca armă decisivă de exterminare dacă împricinatul nu înțelege de vorbă bună.

S-a ajuns la un așa nivel de asmuțire al dulăilor peneliști împotriva lui Orban încât se vede de la o poștă, prin toată butaforia de camuflaj, unda verde primită de la Cotroceni.

Tentativa președintelui liberal de a-și păstra / atrage susținători prin vizite în județe și conferințe patetico – belicoase precum aceea de la Botoșani, mi se pare deconcertant de puerilă pentru un politician cu experiența sa. Cum de nu înțelege că jocurile au fost făcute și că nu dânsul este preferatul?

Eu sunt sigur că doar se face că nu înțelege cum funcționează sistemul și că inacceptarea sentinței acestuia e doar de moment si se datorează unei trecatoare iluzii de omnipotență întreținute de lingăii săi.

Întrevăd trei posibile forme de deznodământ:

  1. Dacă sistemul va fi sigur, cu o lună înainte de Congres, că premierul Câțu are asigurată o majoritate confortabilă, Ludovic Orban va fi lăsat să concureze și va pierde „democratic”;
  2. Dacă estimările sistemului vor fi că la Congres se anunță o luptă echilibrată, cu rezultat incert, Ludovic Orban va fi determinat să se retragă înainte de alegeri, din motive „personale”;
  3. După ce îi va trece febra belicoasă de acum și va înțelege că experimentul Dragnea poate fi replicat și pentru domnia sa, Ludovic Orban va face singur un pas înapoi sperând să salveze măcar președinția Camerei Deputaților.

Bineînțeles că nu o va salva, dar e greu să-ți păstrezi luciditatea în astfel de momente.

https://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/06/razboi-orban-catu.jpghttps://www.conteledesaintgermain.ro/wp-content/uploads/2021/06/razboi-orban-catu-150x150.jpgContele de Saint GermainEditorialealegeri in PNL,Congresul PNL,declaratii Rares Bogdan,PNL Botosani,presedintele Camerei Deputatilor,razboiul Orban Catu  Crede că dizgrația e rezervată doar altora. Se zbate, se agită, se amăgește și refuză evidențele căderii sale libere. Desigur, știe o mulțime de istorii compromițătoare despre Câțu și aliații acestuia din vârful PNL. Sunt convins că și despre Klaus Iohannis știe. Și, cuprins de furia descoperirii că a fost...Blog politic si polemic