Scorul acestui articol
[Total: 25 voturi. Media: 4.6]

Există o diferență fundamentală între beția puterii, care este o consecință, și setea de putere, care este o premisă. Beția puterii lovește oameni în general normali, pe care aerul rarefiat al tăriilor îi tulbură pe dinăuntru peste capacitatea lor de autocontrol; setea de putere, dimpotrivă, se manifestă ca o tumoră morală ce răbufnește într-un interior predispus, producând tulburările în afară, cu scopul de a deschide, cu orice preț, căi spre tării.
Fac o distincție și între setea de putere și setea de atotputernicie. Prima aș zice că se referă la oameni, care-și construiesc singuri mijloacele de ascensiune pentru a-și atinge un scop personal, meschin sau grandios după înzestrare dar la dimensiunea lor individuală; cea de-a doua se referă la instituții, la structuri, la produse ale unor proiecte complexe ce aspiră la dobândirea puterii absolute (atotputerniciei) peste întreaga lume sau peste părți importante ale acesteia.
Iată ce scriam pe 17.11.2015 în articolul intitulat „Valoarea ei, valoarea ei. Asta e valoarea Monicăi Macovei„:
Debarcarea lui Victor Ponta a fost doar una dintre borne, pentru cei ce á¹£i-au propus să conducă discreá¹­ionar România prin justiá¹­ie. Au atins-o! Acum, următoarea lor bornă este îndepărtarea lui Tiberiu Niá¹­u, Procurorul General în funcá¹­ie. Acest corp străin trebuie extirpat. Va fi una dintre primele sarcini ale noului ministru al justiá¹­iei„.
Doar două luni și jumătate au fost necesare pentru ca anticiparea mea să se confirme. Și nu sub forma unor aspecte de principiu, urmare a unor enunțuri generale, ci aproape cu detaliile unui reportaj din viitor. Pași, nume, ținte.
Nu invoc acest text pentru a mă împăuna cu virtuți paranormale. Nu obișnuiesc să fiu propriul meu apologet. Ceea ce urmăresc, prin acest exemplu, este să demonstrez că România este în această perioadă literalmente secătuită de setea de atotputernicie a unor forțe cinice, care ne aspiră nu doar puținele picături de democrație ce ne-au mai rămas dar și speranța că am mai putea reveni la normal în viitorul apropiat.
Nu este premoniție faptul că am anticipat, în mai multe articole, încă de pe când Victor Ponta era pe cai mândri și preluase, de la mai marii lumii, discursul encomiastic la adresa „justiției independente din România”, că un dosar fabricat în creuzetele acestei „justiții independente” îi va veni și lui de hac. Chiar așa s-a întâmplat.
Nu este premoniție faptul că am anticipat, îndată după respingerea legilor Big Brother de către CCR, că urgii nebănuite se vor abate asupra acestei instituții care trebuia să înțeleagă odată că vremurile ei de dominație au trecut și că alții sunt atotputernicii acum. Scriam la vremea respectivă, în articolul intitulat „Lungul drum al justiției către dreptate”, următoarele:
„Mesajul monstrului (binomul SRI „“ DNA, n.a.) către națiune este următorul: îndrăzneÈ™ti să ridici capul, să mă înfrunți, să îmi pui la îndoială atotputernicia? Te simți curat ca lacrima È™i cu drepturile protejate? Ei bine, o să vezi că te înÈ™eli amarnic! [„¦] O să-ți iasă prin nas obrăznicia!. [„¦] Cutează Curtea Constituțională a se opune legilor Big Brother? La secundă, fabrica de vinovății descoperă un contract dubios de vânzare de capre prin care judecătorul Toni Greblă este expulzat din sistem. După ce scopul a fost atins, acuzatorii se calmează È™i scandalul se stinge în uitare”.
Dar dacă cele de mai sus nu sunt premoniții (și multe alte exemple, asemenea lor, ar putea fi extrase din articole publicate pe acest blog), atunci unde se încadrează ele?
Ei bine, aș răspunde că se încadrează perfect la deducții logice. Cât se poate de logice. Pentru că setea de atotputernicie este caracterizată, oriunde, din totdeauna și a oricui, printr-o logică extrem de previzibilă: identificarea obstacolelor și eliminarea lor, fără ezitare, indiferent de mijloace.
Elena Bica încurca? Out! CCR încurca? Out! Victor Ponta încurca? Out! Tiberiu Nițu încurca? Out!
Ce vreți mai simplu? Mai clar? Mai determinist?
Ce-i mai încurcă, acum, pe atotputernici, în ascensiunea lor spre cucerirea triumfală a piscului visat? Acela de a-și pune România, amuletă, la degetul cel mic?
Aș zice că, în esență, doar două obstacole importante: Antena 3 și poporul PSD. Deocamdată, pe ambele, le-a decapitat.
Acum se lucrează la pasul următor. Să aibă acesta vreo legătură cu vizita lui Mihai Gâdea, la Washington, dimpreună cu Dan Mihalache și Alina Gorghiu?

Premoniția… în curând!

Contele de Saint GermainEditorialeA3,Alina Bica,Alina Gorghiu,apologet,atotputernicie,betia puterii,binomul SRI-DNA,CCR,Dan Mihalache,legile Big Brother,Mihai Gadea,Monica Macovei,paranormal,PSD,setea de putere,Tiberiu Nitu,Toni Grebla,Victor PontaExistă o diferență fundamentală între beția puterii, care este o consecință, și setea de putere, care este o premisă. Beția puterii lovește oameni în general normali, pe care aerul rarefiat al tăriilor îi tulbură pe dinăuntru peste capacitatea lor de autocontrol; setea de putere, dimpotrivă, se manifestă ca o...Blog politic si polemic