Scorul acestui articol
[Total: 46 voturi. Media: 4.6]

 

La ora actuală, CloÈ™ca cu Puii de Aur în administrația românească e justiția. Gardată de un trident instituțional gândit a distruge cu aparență de legalitate tot ce miÈ™că în sens ostil.

SRI stabileÈ™te țintele de distrus È™i le monitorizează la sânge. DNA întocmeÈ™te dosare penale pe baza rezultatelor monitorizării SRI. Dosarele ajung la ÎCCJ unde comandoul condus până mai ieri de Livia Stanciu, partener declarat al DNA, se organizează în pluton de execuție È™i execută ordinul „žfoc”!

Cad pe rând politicieni incomozi, afaceriÈ™ti care nu înțeleg „žmersul”, persoane în dizgrație ce nu acceptă să se dea la o parte din proprie inițiativă.

Schema e practicată la vedere, fără precauții È™i camuflaje. Pare infailibilă, din moment ce însuÈ™i preÈ™edintele țării e captivul ei. Nu miÈ™că, nu crâcneÈ™te, o tolerează, se lasă umilit, de parcă ar fi căzut într-o transă de cobră.

PreÈ™edintele Klaus Johannis, paralizat de frica binomului, se comportă ca ultimul laÈ™. AÈ™a începem, încetul cu încetul, să-l apreciem pe Traian Băsescu, cu tot diabolismul lui. Măcar acesta, la nervi, mai lăsa să-i sară muÈ™tarul în fața unor abuzuri incalificabile, mai dădea de pământ cu câte un atotputernic închipuit ce călcase prea flagrant pe bec.

Tot ce părea lăudabil, la o primă vedere, la domnul Johannis, prin prisma laÈ™ității dovedite acum devine caricatural.

Vedeam un bărbat înalt, semeț, cu disciplina în sânge, care bătea din călcâie când se dădea jos din maÈ™ină ca să i se aÈ™eze bine sacoul È™i cracii de la pantaloni. Acum, amuțit de frică È™i de È™fichiuielile  birjarilor ce-l căpăstruiesc din umbră, pare o gloabă mare, grasă È™i împiedicată, ce răspunde doar la dârlogi È™i la feromonii doamnei Carmen.

Vedeam un lider impunând prin prestanță È™i respect pentru esențial. Care nu se lasă atras în cancanuri derizorii dar care, în prezența lucrurilor grave, È™tie să fie tranÈ™ant de partea binelui. Pe când el ni se înfățiÈ™ează în realitate complice fără scrupule al răului, al minciunii, al contrafacerii. Gângav, zâmbind fals, argumentând după dictare, psalmodiindu-È™i textele în cel mai autist mod imaginabil.

VuieÈ™te țara, a început să vuiască È™i străinătatea de abuzurile È™i justiția politică practicate de DNA. Bloomberg, Reuters, congresswoman Loretta Sanchez, preotul Chris TerheÈ™ „“ PreÈ™edintele Coaliției Românilor din SUA, decizii recente ale CEDO, trag semnale de alarmă, semnalează derapaje majore de la democrație ale acestei instituții de forță. Mut(ant)ul Johannis tace! Ba, mai mult, o laudă deÈ™ănțat pe Laura Kovesi.

Minstrul Justiției Raluca Prună, jalnic vestigiu al securismului torționarist bine infiltrat È™i susținut în catastroficul guvern tehnocrat, zeflemiÈ™eÈ™te drepturile omului, transmițându-le românilor că aÈ™a ceva nu e de nasul lor. Mut(ant)ul Johannis tace! Ba, mai mult, o încurajează prin nereacție pe doamna ministru  ce vine la muncă în halat flauÈ™at să-i dea înainte cu ura ei ineptă.

SRI este grav implicat prin pasivitate (dacă nu prin aspecte È™i mai condamnabile) în scandalul Hexipharma. MiniÈ™trii Sănătății, fostul preÈ™edinte Traian Băsescu, presa de investigații afirmă într-un glas că SRI nu a informat punctual despre diluarea dezinfectanților de către Hexipharma, informările pe care SRI le invocă fiind unele generale, legate de alte teme din sănătate. Mut(ant)ul Johannis tace! Ba, mai mult, apără în orb SRI, pe baza unor aÈ™a zise colaborări anterioare bune.

Și bomboana pe colivă: Numirea Liviei Stanciu la CCR. Nu doar că prin această miÈ™care (ținând în prim plan o relicvă a torționarismului ceauÈ™ist) Klaus Johannis sfidează ideea de justiție credibilă È™i execută un ordin cinic È™i antinațional al binomului, dar face toată această manevră È™i încălcând flagrant legea, ignorând, mână în mână cu CSM, prevederile legii 317/2004. Un preÈ™edinte cu un minim respect față de poporul său È™i față de ideea de legalitate ar fi ieÈ™it imediat după izbucnirea scandalului È™i devoalarea abuzului făcut de CSM să-È™i ceară scuze țării È™i să anunțe întreprinderea tuturor celor necesare pentru reintrarea în legalitate. Ei bine, nici vorbă să facă aÈ™a ceva. Mut(ant)ul Johannis tace! Ba, mai mult, lasă să se propage abuzul CSM până la el, ca binomul să-l mai aibă la mână cu o garanție penală dacă, cumva, cea a caselor dobândite dubios se va stinge.

Câte nedreptăți sub ochii preÈ™edintelui È™i cu îngăduința lui! Intolerabil de multe È™i grave!

De ce mi-am permis să spun că preÈ™edintele Klaus Johannis, paralizat de frica binomului, se comportă ca ultimul laÈ™? Pentru că îi dau dreptate lui Confucius:

„žCine vede o nedreptate È™i nu face nimic să o îndrepte, este un laÈ™”!

Contele de Saint GermainEditorialeBloomberg,CCR,CEDO,Chris Terhes,ConfuciusClosca cu puii de aur,CSM,DNA,feromonii doamnei Carmen Johannis,ICCJ,Klaus Johannis,Laura Kovesi,Legea 317/2004,Livia Stanciu,mutant,pluton de executie,Raluca Pruna,Reuters,SRI  La ora actuală, CloÈ™ca cu Puii de Aur în administrația românească e justiția. Gardată de un trident instituțional gândit a distruge cu aparență de legalitate tot ce miÈ™că în sens ostil. SRI stabileÈ™te țintele de distrus È™i le monitorizează la sânge. DNA întocmeÈ™te dosare penale pe baza rezultatelor monitorizării SRI....Blog politic si polemic