Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Marii lideri europeni ar fi trebuit să dea un comunicat comun: ”Nu ne interesează ce vrea poporul român, ne interesează ce vrem noi în România: noi îl vrem pe Băsescu la loc”.

Atâta ipocrizie, atâtea desfăşurări de forţe, cu încruntări şi teme pentru acasă rezervate unui prim – ministru care încearcă doar să-şi îndeplinească mandatul primit de la oameni, mai rar. O dezgustătoare ascundere după pretexte, pentru că ei au luat deja decizia: dacă Băsescu nu va fi reînscăunat,  România va primi o pedeapsă exemplară. Sunt convins că şi dacă Băsescu va fi demis respectându-se aberanta condiţie de cvorum care îi va tine acasă pe toţi băsişti, sancţiunile tot vor veni. Pentru că aceşti farisei de alte limbi nu vor fi in stare să recunoască că au greşit.

Probabil că Băsescu va fi reinstalat în funcţie.  Probabil că Antonescu va demisiona. Probabil că nici Ponta nu va mai rezista mult acestui asalt mişelesc pus la cale de ipocrita şi egoista Europă. Vom ajunge din nou un popor îngenuncheat, mut şi laş, ceea ce va da un confort deosebit nu doar Udrelor, Bocilor şi Bourenilor dar şi înaltei noastre intelectualităţi progresiste.

Cele de mai sus în ipoteza că Ponta şi Antonescu vor ceda presiunilor pe cât de nemeritate pe atât de infernale.

Există însă şi varianta luptei până la capăt, varianta înfruntării cu eroism a balaurului:  să adopte, cu orice risc, o formulă de referendum  care să facă posibilă demiterea lui Băsescu. Să-l demită cu 6 milioane contra un milion şi să provoace CCR la vitejia extremă a existenţei sale slugarnice, aceea de a invalida rezultatul.

Aţi văzut încruntarea ofensatoare la adresa României a doamnei comisar pe justiţie când l-a primit cu o ostilitate incalificabilă pe ministrul român Corlăţean? E clar de pe acum că raportul ei din data de 19 iulie ne va fi defavorabil.

Aţi văzut declaraţia lui Barosso  care şi-a permis să-i dea teme pentru acasă primului ministru al României? Sigur, în orice ipoteză, România va avea de suferit.

Şi atunci?

Decât să asculte Europa şi să nenorocească 15 milioane de români nu ar fi mai bine să ţină partea românilor?

Eu chiar am început să-l preţuiesc pe Ponta. Sper să găsească o soluţie, cum a făcut de fiecare dată până acum, şi să nu mă dezamăgească.

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,Boc,Boureanu,CCR,Corlatean,ipocrizia Europei,Ponta,referendum,UdreaMarii lideri europeni ar fi trebuit să dea un comunicat comun: ”Nu ne interesează ce vrea poporul român, ne interesează ce vrem noi în România: noi îl vrem pe Băsescu la loc”. Atâta ipocrizie, atâtea desfăşurări de forţe, cu încruntări şi teme pentru acasă rezervate unui prim – ministru care...Blog politic si polemic