Scorul acestui articol
[Total: 0 voturi. Media: 0]

Marii lideri europeni ar fi trebuit să dea un comunicat comun: „Nu ne interesează ce vrea poporul român, ne interesează ce vrem noi în România: noi îl vrem pe Băsescu la loc”.

Atâta ipocrizie, atâtea desfășurări de forțe, cu încruntări și teme pentru acasă rezervate unui prim „“ ministru care încearcă doar să-și îndeplinească mandatul primit de la oameni, mai rar. O dezgustătoare ascundere după pretexte, pentru că ei au luat deja decizia: dacă Băsescu nu va fi reînscăunat,  România va primi o pedeapsă exemplară. Sunt convins că și dacă Băsescu va fi demis respectându-se aberanta condiție de cvorum care îi va tine acasă pe toți băsiști, sancțiunile tot vor veni. Pentru că acești farisei de alte limbi nu vor fi in stare să recunoască că au greșit.

Probabil că Băsescu va fi reinstalat în funcție.  Probabil că Antonescu va demisiona. Probabil că nici Ponta nu va mai rezista mult acestui asalt mișelesc pus la cale de ipocrita și egoista Europă. Vom ajunge din nou un popor îngenuncheat, mut și laș, ceea ce va da un confort deosebit nu doar Udrelor, Bocilor și Bourenilor dar și înaltei noastre intelectualități progresiste.

Cele de mai sus în ipoteza că Ponta și Antonescu vor ceda presiunilor pe cât de nemeritate pe atât de infernale.

Există însă și varianta luptei până la capăt, varianta înfruntării cu eroism a balaurului:  să adopte, cu orice risc, o formulă de referendum  care să facă posibilă demiterea lui Băsescu. Să-l demită cu 6 milioane contra un milion și să provoace CCR la vitejia extremă a existenței sale slugarnice, aceea de a invalida rezultatul.

Ați văzut încruntarea ofensatoare la adresa României a doamnei comisar pe justiție când l-a primit cu o ostilitate incalificabilă pe ministrul român Corlățean? E clar de pe acum că raportul ei din data de 19 iulie ne va fi defavorabil.

Ați văzut declarația lui Barosso  care și-a permis să-i dea teme pentru acasă primului ministru al României? Sigur, în orice ipoteză, România va avea de suferit.

Și atunci?

Decât să asculte Europa și să nenorocească 15 milioane de români nu ar fi mai bine să țină partea românilor?

Eu chiar am început să-l prețuiesc pe Ponta. Sper să găsească o soluție, cum a făcut de fiecare dată până acum, și să nu mă dezamăgească.

Contele de Saint GermainEditorialeAntonescu,Boc,Boureanu,CCR,Corlatean,ipocrizia Europei,Ponta,referendum,UdreaMarii lideri europeni ar fi trebuit să dea un comunicat comun: 'Nu ne interesează ce vrea poporul român, ne interesează ce vrem noi în România: noi îl vrem pe Băsescu la loc'. Atâta ipocrizie, atâtea desfășurări de forțe, cu încruntări și teme pentru acasă rezervate unui prim '“ ministru care...Blog politic si polemic