Scorul acestui articol
[Total: 5 voturi. Media: 4]

Unul dintre maeștrii mei într-ale scrisului (dacă mă pot împăuna cu o astfel de înrudire preocupațională) este Frederic Dard, scriitor francez născut pe 29 iunie 1921 și mort pe 6 iunie 2000, mult mai cunoscut sub pseudonimul SAN ANTONIO.

Chiar și acum, în aceste zile otrăvite de pasiuni și incertitudini, constat că mă pot salva prin el.

Deși practică genul frivol „“ policier asezonat cu licențiozități de limbaj de cartier „“ acest ultraprolific romancier (peste 250 de romane de colecție), pe opera căruia s-au construit teze de doctorat la Sorbona, este o întruchipare a geniului nativ. Fără studii și diplome academice spectaculoase, cu o infirmitate din naștere la brațul stâng, a reușit să se impună ca un continuator de secol 20 al lui Balzac și să seducă printr-o originalitate debordantă.

Vi-l recomand cu oarecari precauții, pentru că, pe alocuri și pentru cei mai sensibili la naturalismul sexual, poate părea șocant spre pornografic.

Azi mi-am propus să mă relaxez, detașându-mă de tumultul politic. Am reușit cu brio acest lucru, citind un San Antonio.

Contele de Saint GermainLecturi impartasiteFrederic Dard,naturalism sexual,policier,San AntonioUnul dintre maeștrii mei într-ale scrisului (dacă mă pot împăuna cu o astfel de înrudire preocupațională) este Frederic Dard, scriitor francez născut pe 29 iunie 1921 și mort pe 6 iunie 2000, mult mai cunoscut sub pseudonimul SAN ANTONIO. Chiar și acum, în aceste zile otrăvite de pasiuni și incertitudini,...Blog politic si polemic