Scorul acestui articol
[Total: 5 voturi. Media: 4]

Unul dintre maeştrii mei într-ale scrisului (dacă mă pot împăuna cu o astfel de înrudire preocupaţională) este Frederic Dard, scriitor francez născut pe 29 iunie 1921 şi mort pe 6 iunie 2000, mult mai cunoscut sub pseudonimul SAN ANTONIO.

Chiar şi acum, în aceste zile otrăvite de pasiuni şi incertitudini, constat că mă pot salva prin el.

Deşi practică genul frivol – policier asezonat cu licenţiozităţi de limbaj de cartier – acest ultraprolific romancier (peste 250 de romane de colecţie), pe opera căruia s-au construit teze de doctorat la Sorbona, este o întruchipare a geniului nativ. Fără studii şi diplome academice spectaculoase, cu o infirmitate din naştere la braţul stâng, a reuşit să se impună ca un continuator de secol 20 al lui Balzac şi să seducă printr-o originalitate debordantă.

Vi-l recomand cu oarecari precauţii, pentru că, pe alocuri şi pentru cei mai sensibili la naturalismul sexual, poate părea şocant spre pornografic.

Azi mi-am propus să mă relaxez, detaşându-mă de tumultul politic. Am reuşit cu brio acest lucru, citind un San Antonio.

Contele de Saint GermainLecturi impartasiteFrederic Dard,naturalism sexual,policier,San AntonioUnul dintre maeştrii mei într-ale scrisului (dacă mă pot împăuna cu o astfel de înrudire preocupaţională) este Frederic Dard, scriitor francez născut pe 29 iunie 1921 şi mort pe 6 iunie 2000, mult mai cunoscut sub pseudonimul SAN ANTONIO. Chiar şi acum, în aceste zile otrăvite de pasiuni şi incertitudini,...Blog politic si polemic